Loaded french fries si mici la Breville AirFryer

De cand am noul meu Airfryer – friteuza cu aer cald, fara ulei de la Breville – l-am folosit aproape zilnic! Azi ne “jucam” cu airfryer Breville si va arat cum fac eu “Loaded French Fries” – cartofi noi prajiti in coaja, cu topinguri delicioase, dar si cum prajesc mici perfecti, fara fum si mizerie in bucatarie, in mai putin de 15 minute.

Folosind codul FRY10 in cosul de cumparaturi, ai 10% extra reducere la Breville Airfryer – friteuză cu aer cald, fără ulei! Vezi promotia AICI! Codul este valabil pana la 30 iunie!

Breville AirFryer

De ce am ales Aifryer-ul de la Breville? Pentru ca e super versatil, incapator si usor de folosit.

  • 4 presetari automate de gatire: cartofi prajiti, pui intreg la rotisor, deshidratare fructe si legume, friptura.
  • 3 moduri manuale de gatire: prajire cu aer cald (am facut un somon delicios, de exemplu, dar si dorada intreaga), legume (vinetele si zucchini ier perfect, dar am incercat si ardei copti si a fost un success total), coacere (prajituri, negrese, briose) si deshidratare.
  • Am prajit chiar si nuci in modul manual, in cosuletul pentru cartofi prajiti. Cosul rotative poate fi folosit si pentru a praji pulpe sau aripioare de pui, chiftelute, crochete congelate etc.
  • Aerul cald circula 360° in jurul alimentelor, asigurand gatirea perfecta, cu mai putin ulei sau chiar deloc.
  • Ecranul tactil digital este foasrte usor de folosit, meniul este intuitiv, nu ai nevoie de instructiuni speciale, vei descoperi singura cat de usor este sa setezi airfryer-ul.
  • Este prevazut cu 4 tavi – 3 tavi cu gratar, care permit circularea aerului si gatirea unifroma, dar si o tava de colactare, pe care o folosim si pentru gustarile coapte, prajite sau pane.
  • Usa este total demontabila, astfel poate fi curatata usor. Si, apropos de curatarea usoara, toate componentele (tavile, cosul rotatil, frigaruia rotisor) se por spala foarte usor in masina de spalat vase.
  • Putem verifica gatirea foarte usor, datorita luminii incorporate dar si datorita faptului ca airfyer-ul se opreste automat cand cand deschidem usa. Acest lucru e foarte util, mai ales in modul manual, pana invatam temperaturile si timpul de gatire pentru diverse preparate.

Breville AirFryer

Loaded French fries sau cum facem cartofi prajiti cu topinguri delicioase la Airfryer

Ce inseamna “loaded French fries”? Traducerea mot-a-mot ar insemna “cartofi prajiti incarcati” asta pentru ca au topinguri diferite – branza, mozzarella, salsa, sosuri, carne tocata sau bacon – astfel incat sa fie o masa completa, delicioasa. Prin faptul ca prajim cartofii in airfyer si nu in baie de ulei, automat scadem muuuulte calorii, dar preparatul este la fel de gustos.

Breville AirFryer

Ingrediente pentru 4 portii de Loaded French fries:

  • 500g cartofi noi
  • o lingurita ulei de masline
  • 2 lingurite condimente de cartofi
  • sare dupa gust
  • 8 felii bacon
  • 100g cheddar dat pe razatoare
  • 50g mozzarella data pe razatoare
  • o legatura ceapa verde
  • boabe de porumb

boabe de porumb

Spalam foarte bine cartofii cu o perie de sarma, fiind cartofi noi ii lasam cu coaja, pentru ca vor fi sim ai crocanti. Spalam cartofii in mai multe ape, pana apa este limepede, fara urme de amidon. Ii tamponam bine cu prosoape de hartie, astfel incat sa fie perfect uscati. Ii stropim cu o lingurita de ulei de masline, amestecam. Punem condimentele, sarea, masam cartofii foarte bine si ii lasam 10 minute. Punem apoi cartofii in cosul special si ii prajim, alegand functia speciala pentru cartofi prajiti. Timpul de gatire automat este de 30 minute, dar il putem ajusta in functie de cartofii folositi (proaspeti sau congelati), de cat de subtiri sunt taiati (pai sau wedges), de cantitatea de cartofi si, desigur, de gradul de prajire pe care il preferam.

Cand cand cartofii sunt gata, ne ocupam de baconul crocant. Asezam feliile de bacon pe tavile gratar, setam aparatul la modul friptura, 200°C, 10-12 minute.

Punem cartofii intr-un vas termorezistent care incape perfect in airfryer. Presaram mozzarella, cheddar, ceapa verde, porcumb, bacon. Introducem vasul in airfryer, setam modul manual, 170°C, 5-6 minute.

Breville AirFryer

Breville AirFryer

Cum prajim micii la airfryer Breville? Perfect, acesta e raspunsul corect! Micii ies cu o crusta perfect rumenita si interiorul suculent, fara fum, in mai putin de 15 minute. Tavitele grill sunt excelente pentru mici, carnaciori sau alte ingrediente pe care le-am praji in mod normal la gratar sau in tigaie.

  • Lasam micii la temperatura camerei 30 de minute inainte de prajire.
  • Asezam micii pe tavitele grill si ii stropim cu ulei, pe care il punem intr-un dispozitiv cu spray.
  • Asezam tavile in airfryer, alegem functia carne/friptura, 200°C, 12-15 minute in functie de cat de prajiti ne plac micii.

Breville AirFryer

Micii pregatiti astfel sunt mi-nu-nati, promit! Sa va fie de cel mai bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.