Paste rapide de post

Azi nu punem la fiert apa cu sare, azi nu scurgem pastele, azi nu facem sosuri complicate si mai ales…nu avem de spalat decat un singur vas! De ce? Pentru ca azi pregatim reteta de Paste rapide de post – o reteta colorata, hranitoare si plina de legume delicioase!

Paste rapide de post

Pastre rapide de post – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Noi pregatim reteta in varianta de post, dar o puteti personaliza foarte usor, daca doriti sa folositi carne. Puteti praji cubunete de bacon sau carne de pui o data cu legumele si puteti adauga la final parmezan, branza feta, mozzarella sau burrata.
  • Parmesanul este foarte usor de inlocuit cu fulgii de drojdie inactiva sau “parmezanul vegan” cum sunt ei numiti.
  • Ce legume mai puteti adauga in reteta de Paste rapide de post? Boabe de porumb, mazare sau soia edamame, puteti folosi ciupercile preferate, proaspete, congelate sau din conserva, cubulete de morcovi, boabe de fasole sau naut, bine scurse din conserva.
  • Este o reteta economica, pe care o puteti personaliza in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana in frigider sau in camara.
  • Supa de legume se pregateste foarte usor – fierbem zarzavatul (morcovi, telina, pastranac, radacina de patrunjel) in apa cu sare, pana legumele sunt fierte si avem o supa concentrata. Scurgem legumele din supa si pastram supa la frigider sau la congelator, in pungi inchise ermetic, pana la folosire.

Paste rapide de post

La capitolul paste, am folosit spaghetti din grau dur de la Past Baneasa, pe care le recomand de ani buni si sunt ideale in perioadele de post! Le gasim in diverse variante, de la paste scurte la spaghetti si, desigur, in varianta de paste integrale. Sunt paste din 100% grau dur si au un gust deosebit.

Paste rapide de post

Paste rapide de post – Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • O ceapa alba
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Condimente: sare, piper, oregano, busuioc, cimbru
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 1 ardei rosu
  • 300g ciuperci
  • o conserva rosii in suc propriu (500g)
  • 1 litru supa de legume sau apa
  • 350g spaghetti de grau dur Baneasa
  • 100g frunze de spanac

Paste rapide de post

Paste rapide de post

  1. Mai intai pregatim legumele: taiem ceapa marunt.
  2. Spalam bine dovlecelul si il taiem cuburi (2x2cm), fara a-l curate de coaja.
  3. Curatam ciupercile si le taiem bucati potrivite.
  4.  Spalam ardeiul si il taiem cubulete.
  5. Calim ceapa in ulei pana este translucida.
  6. Adaugam usturoiul trecut prin presa si condimentele. Le calim 1 minut impreuna, amestecand des.
  7. Adaugam toate legumele, amestecam. Le calim impreuna 5-6 minute.
  8.   Adaugam rosiile, spaghettele rupte in jumatate, supa de legume.
  9. Lasam totul sa fiarba 12-14 minute sau pana lichidul scade si avem un sos dens, iar pastele sunt fierte al dente.
  10.  Adaugam si spanacul, amestecam si lasam pastele 3-5 minute sa se odihneasca inainte de servire.

Paste rapide de post

Paste rapide de post

Reteta de Paste rapide de post este gata! E super usor de adaptat in functie de gusturile voastre si de legumele pe care le aveti in camara. Sa va fie de cel mai bine!  Vezi si alte retete de post AICI.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.