Gofre fara gluten – super simplu de preparat si ideale pentru mic dejun, brunch, pachetelul de la scoala sau de la birou! Din cantitatile din reteta ies minim 10-12 wafe si, o data pregatite, se pot congela in portii individuale, astfel sunt perfecte pentru meal prep sau organizarea meselor din timpul saptamanii. Hai sa vedem impreuna cum le pregatim!
Gofre fara gluten – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Aluatul pentru aceste gofre se pregateste in mai putin de 5 minute, in blender. Desigur, daca nu aveti un blender, puteti marunti fulgii de ovaz in rasnita pentru cafea sau folositi direct faina de ovaz.
- Desi in mod natural ovazul nu contine gluten, asigurati-va ca scrie asta si pe pachetul de fulgi. Ovazul poate fi procesat in fabrici in care sunt procesate si alte tipuri de cereale si poate contine urme de gluten.
- Nu adaugam deloc zahar in compozitie, de aceea e foarte important sa folosim banane foarte bine coapte, chiar cele mai “negre” din cosul de fructe, cele pe care nu le-ati manca in mod normal. Aceste banana foarte coapte sunt ideale pentru astfel de retete!
- Aceste gofre fara gluten sunt foarte pufoase la interior si cu o crusta delicioasa! Le puteti servi alaturi de miere, sirop de artar sau agave, fructe proaspete sau din compot, posibilitatile sunt nenumarate!
Ca de obieci, pentru reteta de Gofre fara gluten (sau Waffe fara gluten) m-am bazat pe aparatul de Gofre Duraceramic Breville! V-am tot povestit despre el si continui sa il recomand cu maaare incredere, nu dezamageste niciodata! Il gasesti AICI – https://bit.ly/2Zt2PCx 🖤
- nu lipeste absolut deloc vafele datorita placilor DuraCeramicTM
- sistemul unic cu clapeta lasa vafele sa creasca in timp ce sunt coapte.
- placile sunt complet detasabile si fac curatare extrem de usoara
- placile sunt adanci si permit vafe pufoase, din diverse tipuri de aluat
- Aparatul poate fi stocat in pozitie verticala, iar suportul pentru cablu il ajuta sa ocupe spatiu minim in bucatarie.
Gofre fara gluten – ingrediente pentru 10-12 bucati
- 2 banane medii
- 130g unt arahide (smooth sau crunchy, in functi de preferinte)
- 1 ou mare (marime L sau XL)
- 150 fulgi de ovaz fara gluten
- 200ml lapte
- 1 pliculet praf de copt
- arome dupa gust (vanilie, rom scortisoara)
Mod de preparare Gofre fara gluten
- Punem toate ingredientele, pe rand, in blender.
- Amestecam foarte bine, pana avem o compozitie omogena.
- Daca nu folosim un blneder, pisam mai intai bananele, cu ajutorul unei furculite. Adaugam pe rand restul ingredintelor, amestecand dupa fiecare. Putem macina fulgii de ovaz in rasnita pentru cafea sau putem folosi, din strat, faina de ovaz.
- Incingem aparatul pentru gofre.
- Pentru a obtine gofre de aceeasi marime, folosim o lingura pentru inghetata pentru a doza aluatul.
- Coacem gofrele 3-4 minute sau pana sunt rumenite.
Sa va fie de cel mai bine! P.S. Daca alegeti sa congelati gofrele, le puteti congela in pungi inchise ermetic, cate 2-4 bucati. Le decongelati in microunde 1 min sau pana sunt pufoase. Sa va fie de cel mai bine!