Briose cu ciocolata la Cake Factory Tefal

Azi ne jucam de-a briosele! De ce spun ca ne jucam? Pentru ca facem BRIOSE CU CIOCOLATA la Cake Factory de la Tefal! ❤️

briose cu ciocolata cake factory tefal

Va spun sincer, dupa 15 ani de blogging culinar si zeci de electrocasnice care mi-au trecut prin mana pentru testare, greu ma mai poate impresiona ceva. Dar Cake Factory de la Tefal nu doar ca m-a impresionat, dar si-a castigat locul pe blatul de bucatarie si asta e mare lucru! L-a impresionat pana si pe Luca! Da, Luca are imediat 14 ani, nu mai e chiar bebele pe care il stiati si e foarte pasionat de bucatarie. De cand avem Cake Factory, isi cauta retete numai bune de incercat si abia asteapta sa isi mai faca o tura de briose delicioase!

briose cu ciocolata cake factory tefal

De ce am ales o reteta din pachetul de retete sanatoase? Pentru ca sunt ideale de pregatit alturi de copii, au zahar mai putin, faina integrala si sunt foarte usor de facut. Folosim pepite de ciocolata amaruie, fara zahar, dar le puteti inlocui si cu fructe, afine de exemplu.

briose cu ciocolata cake factory tefal

Ce este Cake Factory Délices de la Tefal si de ce m-a impresionat?

  • Este un aparat inteligent pentru copt, care coace absolut perfect briose, tarte, cheesecakes, mini checuri, prajituri de tot felul, lava cake si ce va mai trece prin minte. Desigur, coace si preparate sarate, nu doar dulci. Luca si-a facut briose cu porumb si sunca, o omleta de vis, budinca de paste.
  • Nu necesita preincalzire si asta mi se pare genial! Nu mai asteptam sa se incing cuptorul, nu asteptam temperatura optima de coacere.
  • Nu face abur, nu degaja caldura, foarte foarte putin miros. Ce inseamna asta? Ca il putem folosi si vara fara probleme, fara a incinge toata casa pentru un lava cake corect, cu inghetata!
  • Are 5 programe presetate, pentru fiecare tip de retete si programul manual, unde iti alegi tu timpul de coacere si temperatura. La reteta de briose, de exemplu, am ales programul 2, pentru briose/monoportii. Alegerea programului adecvat inseamna coacere perfecta, reteta reusita 100%. Prajiturile nu se ard, nu se prind de tava. Ce sa vrei mai mult?

briose cu ciocolata cake factory tefal

  • Dupa ce asezam formele in Cake Factory si alegem programul, our job is done. La propriu! Aparatul nu trebuie monitorizat, tava nu trebuie intoarsa, prajitura nu trebuie sa treaca testul scobitorii ca sa stim ca e gata. Orice am copt a iesit perfect din prima.
  • Desigur ca primiti o carte de bucatate o data cu aparatul, dar aveti peste 100 de retete in aplicatia gratuita Cake Factory (compatibila Android si iOS) care e super intuitiva si usor de folosit. Poti cauta retete in functie de ingredientele pe care le ai in casa sau poti alege retete din pachetele tematice. Poti salva retetele favorite in pachetul tau si poti organiza lista de cumparaturi cu ce iti lipseste pentru reteta pe care vrei sa o faci.
  • Imi place foarte mult faptul ca este compact, usor de depozitat si poti face prajituri in cantitate mai mica (o portie standard este de 6 briose, de exemplu) adica suficient sa ai desert pentru 2 zile, fara a coace o tava imensa, la cuptor.

briose cu ciocolata cake factory tefal

Cum am ales reteta de briose? Foarte simplu, din aplicatie! Apoi am urmat pasii si au iesit niste Briose cu ciocolata perfecte! ❤️

Ingrediente pentru 6 bucati Briose cu ciocolata:

  • 1 ou
  • 80g zahar pudra vanilat
  • 60g unt
  • 140g faina integrala
  • 1 pliculet praf de copt
  • 60ml lapte
  • 1 praf sare
  • 70g pepite ciocolata

briose cu ciocolata cake factory tefal

Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video de Briose cu ciocolata la Cake Factory!

Topim untul in vasul antiaderent al aparatului, folosind programul manual P6 – 3 minute.

Intr-un bol amestecam untul topit, zaharul pudra, oul, sarea. Amestecam. Adaugam faina treptat, apoi praful de copt. Amestecam. Punem si laptele si pepitele de ciocolata, amestecam din nou.

Impartim compozitia in mod egal in cele 6 forme. Punem tava in Cake Factory. Folosim P2 – programul pentru prajituri individuale, 30 min. Inchidem capacul si gata! Aparatul ne anunta cand briosele sunt gata, timp in care noi facem orice altceva, pentru ca nu trebuie supravegheat!

briose cu ciocolata cake factory tefal

Sa va fie de cel mai bine ❤️

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.