Budinca de fidea

Budinca de fidea – o reteta inspirata din desertul copilariei – Fidea cu lapte. De fiecare data cand ne era pofta “de ceva dulce”, Buni avea cateva variante clasice pe care noi le adoram: gris cu lapte, taitei cu lapte si, desigur, varianta “de interventie” – pentru mine un galbenus frecat cu zahar, pentru fratele meu albusul batut bezea.

 budica de fidea

Mi se pare ca reteta de Budinca de fidea este o suma a tuturor acestor deserturi din copilarie. Se pregateste suficient de repede pentru ca cei mici sa se bucure de ea, dar marele meu secret este sa o pregatesc seara dupa ce ei adorm si sa o las la frigider peste noapte, pentru a fi supriza lor de dimineata.

 budica de fidea

Pentru ca si Buni sa fie mandra de aceasta reteta am folosit singura fidea care imi aduce aminte cu adevarat de cea facuta in casa – Fideaua scurta cu 8 oua de la Paste Baneasa.

 budica de fidea

In gama cu 8 oua de la Paste Baneasa gasim fidea scurta, fidea cuiburi, taietei lati si taitei cuiburi. Taote au un gust si o culoare deosebita! In pregatirea lor se foloseste ou lichid si grau de cea mai buna calitate, iar rezultatul sunt paste cu gustul celor facute in casa!

 budica de fidea

Ingrediente pentru 24 bucati de Budinca de fidea

  • 250g (un pachet) Fidea scurta cu 8 oua Baneasa
  • 6 oua mari
  • 200ml lapte
  • 150g smantana grasa
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 150g zahar tos
  • 50g zahar vanilinat

 budica de fidea

Incingem cuptorul la 180C. Ungem cu unt o tava de 25x35cm.

Punem la fiert 3l de apa cu o lingurita rasa de sare. Cand apa da in clocot adaugam fideaua scurta Baneasa si fierbem 1 minut, adica timpul indicat pe ambalaj. Scurgem fideaua si o trecem pe sub jet de apa rece.

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu zaharul tos. Batem albusurile pana se formeaza o spuma moale, apoi adaugam zaharul treptat si continuam sa amestecam pana se formeaza o bezea ferma si lucioasa.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilinat, laptele, smantana si coaja de lamaie. Punem fideaua peste amestecul de galbenusuri, amestecam.

 budica de fidea

Adaugam bezeaua amestecand usor cu miscari de impaturire.

Turnam compozitia in tava pregatita, dam la cuptor si coacem budinca de fidea 30 minute sau pana are o crusta aurie. Lasam budinca de fidea sa se raceasca la temperatura camerei, apoi 2-3 ore la frigier. Cel mai usor feliem budinca de fidea cu un cutit trecut prin apa.

 budica de fidea

Va promit ca toata familia va adora acest desert, ideal atat la mic dejun cat si ca o prajitura pentru masa in familie. Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de Paste Baneasa, va dorim mese delicioase si zile de toamna frumoase in familie!

 budica de fidea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.