Paste aglio, olio e peperoncino

Am gatit reteta de azi – Paste aglio, olio e peperoncino – cu gandul la Bologna, iubita noastra Bologna! Inca din prima zi in Bologna am descoperit un local simpatic, exact langa hotelul nostru, unde se faceau mereu paste proaspete! Tortellini, sacchettini, ravioli, toate pastele posibile si imposibile! Iti alegeai apoi sosul sau supa (mai ales pentru tortellini in brodo) si masa era gata! Ideea era ca toate sosurile erau foarte simple, tocmai pentru ca PASTELE IN SINE ERAU FOARTE BUNE!

paste aglio olio e peperoncino

De aceea m-am bucurat enorm cand am gasit pastele Casa Canuti pe www.miramax.ro! Pastele Casa Canuti sunt paste proaspete, congelate rapid. Sunt un vis, va promit! Le gasiti in diverse variante, de la tortellini umpluti cu sos bolognese si pana la sacchettini sau saculeti umpluti cu branzeturi, cei pe care il folosim azi la reteta de Paste aglio, olio e peperoncino! Dar am comandat si o punga de Ravioli Vegan Bio cu Dovleac și Seitan, care sunt dulci si pe care abia astept sa ii pregatesc in varianta de paste cu nuca macinata! Copii sigur o sa ii adore!

paste aglio olio e peperoncino

Nu uitati ca avem si un cod de reducere pe Miramax! Folositi codul TEO10 in cosul de cumparaturi pentru 10% extra reducere!

Dar sa revenim la reteta noastra de Paste aglio, olio e peperoncino, sau una dintre cele mai simple si mai delicioase retete de paste! Ingredientele sunt putine, de aceea trebuie sa fie de foarte buna calitate! In functie de cat de hot ne plac pastele noastre, folosim diverse tipuri de ardei iute sau extra fulgi de ardei. Un ulei de masline bun, patrunjel si busuioc proaspat, mult usturoi si pastele perfecte! Pentru un plus de gust am ales saculetii cu branza si nu am gresit deloc! A fost o masa de vis, gata cu totul in mai putin de 10 minute!

paste aglio olio e peperoncino

La capitolul vin, Sergiu a ales un vin alb – 12 E Mezzo Malvasia Bianca Del Salento – Varvaglione (Italia). Este un vin foarte aromat, fructat (cu parfum de fructe tropicale, miere și vanilie).

Pe palat, e proaspăt, vioi, echilibrat și armonios, cu arome delicate și plăcute note minerale. Merge perfect cu brânzeturi, supe, pește și fructe de mare. 

paste aglio olio e peperoncino

Paste aglio, olio e peperoncino – Ingrediente pentru 4 portii

paste aglio olio e peperoncino

Paste algio, olio e peperoncino? Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru video!

 

4 Comments

  1. Alexandra Vacar

    Îmi lasă gura apa!!! Maine fac și eu

    • Ma bucur ca iti place, astept impresiile!

      • Alexandra Vacar

        Au fost excelente. Din păcate nu mai am parmezan în casa, dar tot au fost f bune. Sunt pastele mele preferate. Le-am mai făcut în trecut, dar rețetă aceasta mi se pare mai completa. Și azi musai sa fac și o comanda la Miramax. De când ai vorbit de ei, sunt cu gândul la niște produse ❤️

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.