Am gatit reteta de azi – Paste aglio, olio e peperoncino – cu gandul la Bologna, iubita noastra Bologna! Inca din prima zi in Bologna am descoperit un local simpatic, exact langa hotelul nostru, unde se faceau mereu paste proaspete! Tortellini, sacchettini, ravioli, toate pastele posibile si imposibile! Iti alegeai apoi sosul sau supa (mai ales pentru tortellini in brodo) si masa era gata! Ideea era ca toate sosurile erau foarte simple, tocmai pentru ca PASTELE IN SINE ERAU FOARTE BUNE!
De aceea m-am bucurat enorm cand am gasit pastele Casa Canuti pe www.miramax.ro! Pastele Casa Canuti sunt paste proaspete, congelate rapid. Sunt un vis, va promit! Le gasiti in diverse variante, de la tortellini umpluti cu sos bolognese si pana la sacchettini sau saculeti umpluti cu branzeturi, cei pe care il folosim azi la reteta de Paste aglio, olio e peperoncino! Dar am comandat si o punga de Ravioli Vegan Bio cu Dovleac și Seitan, care sunt dulci si pe care abia astept sa ii pregatesc in varianta de paste cu nuca macinata! Copii sigur o sa ii adore!
Nu uitati ca avem si un cod de reducere pe Miramax! Folositi codul TEO10 in cosul de cumparaturi pentru 10% extra reducere!
Dar sa revenim la reteta noastra de Paste aglio, olio e peperoncino, sau una dintre cele mai simple si mai delicioase retete de paste! Ingredientele sunt putine, de aceea trebuie sa fie de foarte buna calitate! In functie de cat de hot ne plac pastele noastre, folosim diverse tipuri de ardei iute sau extra fulgi de ardei. Un ulei de masline bun, patrunjel si busuioc proaspat, mult usturoi si pastele perfecte! Pentru un plus de gust am ales saculetii cu branza si nu am gresit deloc! A fost o masa de vis, gata cu totul in mai putin de 10 minute!
La capitolul vin, Sergiu a ales un vin alb – 12 E Mezzo Malvasia Bianca Del Salento – Varvaglione (Italia). Este un vin foarte aromat, fructat (cu parfum de fructe tropicale, miere și vanilie).
Pe palat, e proaspăt, vioi, echilibrat și armonios, cu arome delicate și plăcute note minerale. Merge perfect cu brânzeturi, supe, pește și fructe de mare.
Paste aglio, olio e peperoncino – Ingrediente pentru 4 portii
- 2 pungi de Paste Canuti Săculeți cu Brânză, 300 g
- 2-3 linguri ulei de masline David
- 3-4 catei de usturoi, tocati marunt
- 1-2 ardei iuti
- sare si piper dupa gust
- patrunjel cu usturoi Orogel
- busuioc proaspat
- parmesan proaspat razuit (optional)
Paste algio, olio e peperoncino? Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru video!
Îmi lasă gura apa!!! Maine fac și eu
Ma bucur ca iti place, astept impresiile!
Au fost excelente. Din păcate nu mai am parmezan în casa, dar tot au fost f bune. Sunt pastele mele preferate. Le-am mai făcut în trecut, dar rețetă aceasta mi se pare mai completa. Și azi musai sa fac și o comanda la Miramax. De când ai vorbit de ei, sunt cu gândul la niște produse ❤️
Sa va fie de bine! Da, sunt foarte gustoase cu parmezan, insa la fel de bune sunt si fara.