Paste de post cu sos de cartof dulce

Aceasta reteta de Paste de post cu sos de cartof dulce este ideala pentru mesele in care iti doresti ceva delicios de mancare, dar nu vrei sa stai foarte multa vreme prin bucatarie. In plus este o reteta ideala pentru perioada de post! Sosul pe baza de cartof dulce este super gustos si satios si se face simplu de tot.

paste de post cu sos de cartof dulce

Pentru reteta de Paste de post cu sos de cartof dulce folosim pastele din grau dur de la Baneasa. Sunt pastele pe care le folosesc de cativa ani buni si in care am mereu incredere. Le gasim in diverse variante, de la paste scurte la spaghetti si, desigur, in varianta de paste integrale. Sunt paste din 100% grau dur si au un gust deosebit.

paste de post cu sos de cartof dulce

Pastele se fierb intotdeaua urmarind timpul de fierbere indicat pe ambalaj, pentru fiecare tip de paste in parte. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apa. Adaugam sare in apa si punem pastele numai cand apa da in clocot. De atunci numaram minutele de fierbere. Pentru pastele cu sod cald, nu le clatim niciodata cu apa rece. Dimpotriva, le adaugam din apa in care au fiert direct in sos. Amidonul de pe paste ajuta ca sosul sa se lege mai bine de ele. Apa in care au fiert pastele poate fi folosita pentru a ingrosa sau subtia sosul. In cazul salatelor din paste, clatim foarte bine pastele cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine inainte de a adauga dressingul si restul de ingrediente.

paste de post cu sos de cartof dulce

Ingredinte Paste cu sos de cartof dulce (4 portii)

  • 320g paste din grau dur Paste Baneasa
  • 2 cartofi dulci taiati cubulete
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 3 linguri naut
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • condimente
  • cimbru proaspat

paste de post cu sos de cartof dulce

Mod de preparare Paste cu sos de cartof dulce

  1. Preincalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava de copt.
  2. In tava asezam cartofii, ceapa si nautul. Turnam uleiul de masline si adaugam condimentele. Amestecam cu o spatula si dam tava la cuptor pana cartofii sunt moi.
  3. Cartofii sunt gata cand furculita intra foarte usor in ei. Dupa ce legumele sunt coapte, scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca totul 3-4 minute.
  4. Intre timp punem la fiert o oala cu apa si sare si fierbem pastele din grau dur Baneasa al dente, urmand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
  5. Transferam legumele intr-un blender si mixam cateva secunde astfel incat sa avem un sos, insa nu foarte fin. Pentru a subtia sosul, putem folosi ulei de masline sau apa in care au fiert pastele.
  6. Amestecam pastele scurse de apa cu sosul obtinut.

pate de post cu sos de cartof dulce

Pastele cu sos de cartof dulce sunt gata, toata familia poate sa vina la masa! P.S. Incearca si reteta de Salata de paste de post, are un sos delicios de avocado!

pate de post cu sos de cartof dulce

 

4 Comments

  1. Îmi imaginez ca năutul era prefiert? Ca al meu s ieșit beton din cuptor

  2. BogdanP

    Ce condimente ai adaugat?!

    • Sare, piper, boia, cimbru. Se pot folosi condimentele preferate, in functie de gusturi si preferinte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.