Cu siguranta una din mancarurile copilariei, Piure de spanac cu lapte este una dintre cele mai iubite retete de familie! Pentru ca am gasit in magazinul Lidl spanac proaspat la punga de 500g, nu am putut sa nu pregatesc reteta! Am adaptat cantitatile din reteta mostenita de la Buni Sia astfel incat sa fie cat mai pe gustul nostru si, sper, si pe al vostru. Hai sa pregatim impreuna Piure de spanac cu lapte!
Piure de spanac cu lapte – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Spanacul proaspat este ideal pentru reteta de Piure de spanac cu lapte, datorita aromei intense. Puteti folosi insa si spanac congelat, frunze sau piure. Daca in reteta noastra folosim 500g spanac proaspat, inseamna ca folosim 350-400g spanac congelat.
- Putem folosi lapte sau smantana dulce. Daca folosim smantana dulce pentru gatit, este important sa lasam spanacul sa dea cateva clocote bune, la foc foarte mic, pentru ca aceasta sa devina cremoasa.
- Ramane piure de spanac pentru a doua zi? Il putem pune intr-un vas termorezistent, spargem deasupra 2 oua si il dam la cuptor pana ouale sunt facute. Pentru extra gust, putem adauga in spanac si parmezan proaspat razuit.
- Daca nu toleram usturoiul proaspat, il putem inlocui cu praf de usturoi sau usturoi granulat, il gasiti in LIDL la raftul de condimente.
Ingrediente pentru 4 portii Piure de spanac cu lapte:
- 500g spanac prospat
- 30g unt Pilos (2 linguri)
- 30ml ulei vita D’Or (2 linguri)
- 25g faina Belbake
- 150ml lapte Pilos
- 2-3 catei usturoi (dupa gust)
- sare si piper
- oua pentru servire
Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Piure de spanac cu lapte va asteapta in magazinele LIDL!
Spalam foarte bine spanacul, frunza cu frunza. Indepartam cotoarele si nervurile mai mari.
Intr-o oala incapatoare punem la fiert 2-3 litri de apa. Cand apa fierbe, punem o lingurita de sare si oparim spanacul. Spanacul trebuie oparit cateva minute, pana se inmoaie. Il scurgem foarte bine intr-o sita.
Tocam spanacul cat de marunt dorim, folosind un cutit de lemn. Intr-o cratita incingem uleiul si untul. Cand untul e topit, tragem de pe foc si punem faina. Amestecam foarte bine, pana nu mai avem cocoloase. Punem din nou pe foc, la foc mic, 2-3 minute, amestecand in continuu.
Adaugam spanacul, amestecam. Turnam si laptele. Tinem piureul de spanac la foc mic, pana devine cremos. Condimentam dupa gust cu sare, pipet si usturoi trecut prin presa.
Ce se potriveste cel mai bine alaturi de reteta de Piure de spanac cu lapte? Un ou! Ou ochi, ou postat sau chiar fiert moale, in functie de preferintele voastre. Insa, piureul de spanac merge foarte bine si alaturi de orice fel de carne sau chiar simplu. Sa va fie de cel mai bine!