Idei de meniu saptamanal – Gustos in 10 minute!

Azi ce mai gatesc? Sa fie pe gustul intregii familii, sa fie satios, sa se pregateasca rapid, sa am ingredientele la indemana? Alaturi de prietenii nostri de la Bucegi va aducem inspiratie pentru mese rapide si gustoase, chiar daca aveti la dispozitie putin timp pentru bucatarit. Asa s-a nascut proiectul nostru “Gustos in 10 minute!”

gustos in 10 minute bucegi

De ce “Gustos in 10 minute”? Pentru ca stiu cum e sa gatesti pe fuga, cu 1-2-3 copii acasa, in timp ce, foarte probabil, munca de la birou s-a transferat in sufragerie si scoala e online, iar cei mici acasa. Pentru ca stiu cat de repede trece timpul intr-o zi si ajungem seara sa fim infometati si fara sa avem nimic pregatit. Pentru ca stiu foarte bine cum e ca, in mijlocul unei zile haotice de munca, sa auzi “mi-e foame, mama! Ce avem la pranz?”.

“Gustos in 10 minute” va ofera #inspiratielagatit prin idei de meniuri complete (mic-dejun, pranz si cina) in care sa descoperiti produsele Bucegi si sa le folositi asa cum nu v-ati fi imaginat inainte!

Deviza noastra? #PuneCuVarf si toata lumea va fi incantata de preparatele tale!

MENIU 1 – GUSTOS IN 10 MINUTE

Idee de mic dejun – Gofre cu sunca si ciuperci

Gofrele sunt mereu o idee buna pentru mic dejun sau gustare. Se pregatesc rapid, le poti adapta in functie de ingredientele pe care le ai la indemana si poti pregati compozitia de seara, iar dimineata le coci in cateva minute! Nu ai un aparat pentru gofre? Le poti coace in tigaie, sub forma de clatite pufoase!

gustos in 10 minute bucegi

Ingrediente pentru 6-8 bucati:

  • 250g faina
  • 200ml lapte
  • 50ml ulei
  • 2 oua mari
  • o lingurita praf de copt
  • 200g sunca presata BUCEGI
  • 50g ciuperci
  • sare si piper dupa gust

Cernem intr-un bol faina si praful de copt. Facem o gropita in mijloc.

Separat amestecam ouale, laptele, uleiul, sare si piper dupa gust. Turnam peste faina, amestecam pana cu telul, nu mai sunt cocoloase.

Taiem sunca presata cubulete. Curatam ciupercile si le taiem felii foarte subtiri. Le incorporam in aluat.

Incingem aparatul pentru gofre. Il ungem cu putin unt sau ulei. Punem in fiecare forma cate un polonic mic de aluat si coacem gofrele 5-6 minute sau pana sunt rumenite.

Sunt delicioase atat calde cat si reci. Pofta buna!

Idee de pranz – Sandwich cald (Sandwich Cubano)

Sandwichul cald pe care vi-l propunem pentru pranz ete foarte satios, cu arome echilibrate si absolut delicios! De la inceput trebuie sa va pun ca, la aceasta reteta, cantitatile sunt orientative! Pentru un sandwich cat mai suculent, #punecuvarf din fiecare ingredient!

gustos in 10 minute bucegi

Ingrediente pentru 4 portii (1/2 bagheta la o portie)

  • 2 chifle/mini baghete
  • ciolan presat de porc BUCEGI
  • 4 lingurite mustar
  • 4 castraveti murati
  • 50g unt
  • 4 felii de cascaval

Taiem mini-baghetele pe lung. Ungem cu unt una din parti si cu mustar pe cealalta. Punem un strat de ciolan de porc, un strat de castraveti murati, unul de felii de cascaval. Inchidem sandwichul.

Intr-o tigaie punem putin unt la topit. Asezam sandwichul in tigaie, asezam deasupra lui o alta tigaie si apasam bine pentru a presa sandwichul. Aceasta este o caracteristica a sandwich-urilor cubaneze, sunt foarte bine presate!

Intoarcem cand e nevoie, pentru a se rumeni uniform. E gata cand e rumenit dupa gustul nostru si branza este topita. Simplu, rapid, “gustos in 10 minute”!

Idee de cina – Salata Americana

Salata americana sau “Texas Caviar” se pregateste in timp record, este foarte hranitoare si ce ramane de la cina e minunat a doua la pranz, ca fel principal sau garnitura! “Gustos in 10 minute” pentru ca dureaza mai mult sa scurgem toate boabele din conserva decat pregatirea efectiva a salatei!

gustos in 10 minute bucegi

Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • o conserva mazare BUCEGI
  • o conserva porumb BUCEGI
  • o conserva fasole rosie  BUCEGI
  • o conserva naut BUCEGI (optional)
  • o conserva carne de curcan in suc propriu (97%) BUCEGI
  • o ceapa rosie mare
  • 2-3 tije apio/telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde

Ingrediente pentru dressing:

  • 100ml ulei de masline
  • 50ml otet de mere
  • 50g miere
  • sare si piper dupa gust

Scurgem bine legumele din conserva, le trecem pe sub jet de apa rece, le lasam in sita pana pregatim restul ingredientelor.

Taiem foarte fin ceapa rosie, ardeii, apoi/telina. Taiem cubulete carna de curcan. Amestecam ingredientele pentru dressing, pana sunt omogenizate. Le puteti pune pe toate intr-un borcan, pe care il agitati foarte bine.

Punem toate ingredientele intr-un bol si turnam deasupra sosul. Amestecam. Potrivim la gust de sare si piper.

Salata pentru cina se poate servi imediat sau lasa la frigider pana in momentul servirii. Se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider. Sa va fie de cel mai bine!

MENIU 2 – GUSTOS IN 10 MINUTE

Idee de mic dejun – Canapele cu pate de gasca si ceapa caramelizata

Vrei un mic dejun special? Care arata deosebit si impresioneaza mari si mici in egala masura si totusi este “Gustos in 10 minute”? Atunci trebuie sa incerci reteta de Canapele cu pate de gasca si ceapa caramelizata! Poti folosi painea prefarata, ceapa caramelizata o poti chiar pregati cu 1-2 zile inainte si astfel o ai la indemana oricand! Nu ramane decat sa punem pateul de gasca Bucegi intr-un pos, pentru un aspect festiv si gata! Micul dejun special e pregatit!

gustos in 10 minute

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 felii din painea preferata
  • 2 cutii pate de gasca Bucegi
  • 2 cepe rosii medii
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • o lingura apa
  • o lingura crema de otet balsamic
  • sare si piper dupa gust

Taiem ceapa pestisori sau felii subtiri. Intr-o tigaie punem untul si uleiul de masline. Adaugam feliile de ceapa, sare. Lasam la foc mare pana ceapa devine translucida. Adaugam o lingurita de apa, care ajuta ceapa sa ramana suculenta. Lasam la foc mare 2-3 minute sau pana scade apa. Adaugam crema de otet balsamic. Amestecam bine. Lasam alte 2 minute pe foc.

Ceapa caramelizata este pregatita si putem asambla minunatele Canapele cu pate de gasca si ceapa caramelizata!

Idee de pranz – Salata de orez

Salata de orez este colorata, delicioasa, super rapid de pregatit! Fie ca alegi sa fierbi orezul special pentru reteta sau folosesti orezul ramas de la cina, #PuneCuVarf sunca de pui, porumb, ardei si un dressing bogat si cremos. Toata lumea va iubi salata de orez. O poti pastra 2 zile la frigider, in caserola inchisa ermetic!

gustos in 10 minute

Ingrediente pentru 4-6 portii:

  • 200g orez fiert natur
  • 200g Luncheon pasare Bucegi
  • 1 ardei gras rosu sau kapia
  • 100g porumb Bucegi
  • 2 linguri maioneza
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri iaurt
  • 2 fire ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust

Fierbem orezul dupa intructiunile de pe ambalaj, apoi il trecem pe sub jet de apa rece si il lasam la scurs intr-o sita. Pregatim intre timp restul ingredientelor: taiem sunce de pui cubulete, la fel si ardeiul gras. Scurgem porumbul din conserva. Le punem pe toate intr-un bol.

Pentru sos amestecam maioneza, mustarul, iaurtul, ceapa verde taiata fin, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Trebuie sa obtinem un sos cremos, pe care il turnam peste salata si amestecam foarte bine.

Idee de cina – Paste cu chiftelute la cuptor

Ai ajuns de la birou si nu ai cina pregatita pentru familie? Chiar daca biroul este in sufragerie si copiii au fost acasa toata ziua si cursurile sunt online, cina ramane masa aceea care ii aduna pe toti in jurul mesei. Pentru a avea o cina calda savuroasa, apelam la trucul nostru “Gustos in 10 minute” si pregatim Paste cu chiftelute la cuptor!

gustos in 10 minute

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 300g din pastele preferate
  • 2 cutii de Chiftele de porc in sos Italian Bucegi
  • 50g parmesan proaspat razuit
  • 100g mozzarella data pe razatoare

Incingem cuptorul la 180°C. Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le scurgem intr-o sita si le punem intr-un vas termorezistent de 15×20 cm. Este ideal sa ungem vasul cu putin ulei.

Peste paste punem chiftelutele in sos Italian, amestecam foarte bine. Potrivim la gust de sare si piper. Punem peste chiftelute cele doua tipuri de branza. Dam totul la cuptor 15-20 minute sau pana branza e frumos gratinata.

 

Sunt sigura ca veti gasi inspiratie in retetele propuse in acest articol si sper sa va ajute sa pregatiti pentru cei dragi meniuri gustoase, rapide si apreciate de toti din familie! Mai mult, sper ca am descoperit impreuna cat de versatile sunt produsele Bucegi si ca le putem folosi in moduri inedite, pentru a ne bucura cu adevarat de tot inseamna “Gustos in 10 minute!”. Sa va fie de cel mai bine!

meniu saptamanal

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (8 votes cast)

4 Comments

  1. Multumesc pentru ideile de meniu gata in 10 minute cu produsele conservate de la Bucegi ! Rapid , Gusto si Usor de preparat !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Tocmai ce am terminat rețeta de paste cu chifteluțe,YUM!!! Mulțumim de idee!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.