Deserturile pe baza de ciocolata mi s-au parut mereu potrivite pentru serile reci de toamna-iarna. Iar reteta de azi – Panna cotta cu ciocolata si fistic – este minunata pentru toamna! In zilele mai calde, o putem servi rece, de la frigider. In serile de iarna o scoatem la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de servire.
Panna cotta cu ciocolata si fistic este extraordinar de cremoasa, ca un mousse de ciocolata. De aceea, bucatalele de fistic sunt o surpriza placuta si crocanta la fiecare imbucatura! Desigur, puteti folosi si nuci, alune de padure (care se potrivesc perfect pentru ca folosim o crema de ciocolata si alune) dar si caju sau fructe uscate (merisoare, stafide, curmale, smochine).
Panna cotta cu ciocolata si fistic – tot e trebuie sa stii despre reteta
- Folosim smantana dulce naturala, pentru frisca. Va recomand cu drag smantana dulce Pilos de la LIDL, este naturala, nu are indulcitori si se bate excelent pentru retetele in care avem nevoie de frisca batuta. Fiind neindulcita, putem adauga putin zahar pe langa crema de ciocolata, in functi de gusturi.
- Reteta se poate dubla sau injumatati foarte usor in functie de cate portii dorim sa obtinem.
- Putem folosi gelatina fin maruntita (granule) sau foi de gelatina. Daca folosim granule, amestecam gelatina (1 pliculet) cu 30ml apa (2 linguri) si o lasam sa se umfle 5-10 minute sau pana arata ca un jeleu compact. Daca folosim gelatina foi, punem foile de gelatina la inumiat in apa rece pana devin maleabile, apoi le folosim la fel ca jeleu de gelatina obtinut din granule.
Panna cotta cu ciocolata si fistic – ingrediente pentru 6 portii
- 400ml smanta dulce pentru frisca Pilos
- 100g crema de ciocolata cu alune ChocoNussa
- 50g zahar brun Belbake
- 1 pliculet gelatina Belbake
- 30ml apa
- 100g fistic Alesto
Toate ingredientele necesare pentru prepararea retetei de Panna cotta cu ciocolata si fistic va asteapta in magazinele Lidl din tara!
Amestecam gelatina cu apa, o lasam sa se umfla 5-10 minute sau pana devine ca un jeleu. Curatam fisticul si il taiem grosier din cutit.
Intre timp, pregatim o craticioara cu fund dublu. Punem pe foc smantana dulce, crema de ciocolata, zaharul brun. Amestecam cu telul la foc foarte mic pana ciocolata si zaharul sunt topite si avem o compozitie omogena. Compozitia nu trebuie sa fiarba.
Tragem de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam bine cu telul, pana gelatina este topita complet. Adaugam fisticul, amestecam.
Turnam Panna cotta cu ciocolata si fistic in cupe. Dam la rece 3-4 ore sau pana este asezata.
Panna cotta cu ciocolata si fistic este o reteta rapida, usor de pregatit chiar si avand experienta minima in bucatarie! Gelatina este foarte usor de folosit daca urmati instructiunile si reteta va fi pe placul intregii familii! Sa va fie de cel mai bine!
Vezi si alte retete de Panna cotta! Click pe titlu pentru a accesa reteta!
Multumim pentru reteta ! trebuie sa incerc
Cu tot dragul!