Focaccia dulce cu struguri

Focaccia dulce cu struguri sau “schiacciata all’uva” este o reteta specifica regiunii Toscana din Italia. Prepararea ei inseamna un singur lucru: inceputul toamnei!

focaccia dulce cu struguri

Focaccia dulce este foarte usor de preparat si exista mai multe variante ale retetei: puteti folosi struguri albi sau  negri, struguri de masa sau struguri pentru vin, in functie de preferinte. Puteti face un aluat dospit, ca si cel pentru paine sau un aluat ca si cel pe care il pregatim noi azi, cu praf de copt. Este un aluat mult mai consistent si rezultatul final, desi arata ca o prajitura, este un produs de patiserie mult mai compact si dens. Dar un lucru e cert: indiferent de reteta folosita, Focaccia dulce cu struguri este o reteta de toamna pe care TREBUIE sa o incercati!

Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video de Focaccia dulce!

Aboneaza-te la canalul de YouTube Teo’s Kitchen AICI: http://bit.ly/2kN0JaT ♥

 

Focaccia dulce cu struguri – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti coace focaccia in tava rotunda (20-22cm diametru) sau in tava dreptunghiulara de 20x30cm.
  • Poti folosi orice struguri iti plac! Pentru un plus de „impresie artistica”, foloseste o combinatie de struguri albi si negri.
  • Focaccia dulce cu struguri se pastreaza proaspata 2-3 zile, in punga inchisa ermetic sau acoperita cu folie alimentara.
  • Puteti congela cubulete de focaccia in portii individuale, in pungute speciale pentru congelator. Dupa ce se decongeleaza la temperatura camerei, o puteti incalzi in cuptorul cu microunde, pentru o gustare dulce sau in momentele in care copiii cer “ceva dulce”.

focaccia dulce cu struguri

Ingrediente pentru 24 bucati Focaccia dulce cu struguri:

  • 6 oua mari
  • 200g zahar Belbake
  • coaja de la o lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 400g faina Belbake
  • 250ml ulei de floarea-soarelui Vita Dor
  • un pliculet praf de copt belbake
  • 500g struguri
  • 1 lingura zahar brun Belbake

Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Focaccia dulce cu struguri va asteapta in magazinele LIDL!

focaccia dulce cu struguri

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o tava de 20x30cm.

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul tos, vanilia si coaja de lamaie. Amestecam cu mixerul la viteza mare, 8-10 minute sau pana ouale isi dubleaza volumul.

Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam si turnam uleiul. Amestecam pentru a obtine o compozitie omogena. Este o compozitie consistenta.

focaccia dulce cu struguri

Turnam compozitia in tava pregatita si o nivelam cu o spatula. Punem strugurii pe suprafata prajiturii, apoi presaram zahar brun.

Coacem 25-35 minute sau pana Focaccia dulce cu struguri este frumos rumenita, are o crusta aurie si trece testul scobitorii.

focaccia dulce cu struguri

Dupa racirea la temperatura camerei, putem felia focaccia. Este delicioasa si strugurii copti au o aroma deosebita! Sa va fie de cel mai bine!

focaccia dulce cu struguri

4 Comments

  1. O reteta excelenta, trebuie sa o adaug la meniu, mai ales ca restaurantul meu este cu specific italienesc!! multumesc pentru reteta !

  2. Alina

    În reteta scrisă si la ingrediente nu apare uleiul ;). O am si eu pe lista pentru weekend. O zi frumoasa!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.