Clatite americane cu dovleac copt

Azi pregatim impreuna Clatite americane cu dovleac, un deliciu de toamna, perfecte pentru mic dejunul din weekend sau, de ce nu, pentru un rasfat in timpul saptamanii!

clatite americane cu doveac copt

Dovleacul este in plin sezon, asa ca va aduc cateva retete de toamna pe baza de dovleac, foarte usr de preparat si foarte aromate, pentru ca hei, tot ce e cu dovleac e foarte aromat! Incepand cu luna septembrie am mereu grija sa am in frigider dovleac copt, pentru a improviza rapid pancakes, clatite americane, gofre, chec sau placinta! Desi, doveacul copt merge perfect si in cafea, va las aici reteta pentru Pumpkin spice latte, o bautura delicioasa de toamna!

clatite americane cu doveac copt

Clatite americane cu dovleac copt – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Alegem un dovleac potrivit de marime, il taiem in jumatate, indepartam semintele si il coacem in cuptor, la temperatura portrivita pana furculita intra usor in dovleac. Indepartam coaja, dam miezul copt prin bleder si il punem intr-o caserola inchisa ermetic. Dovleacul sta la frigider 4-5 zile, deci il ai mereu la indemana pentru retete de toamna.
  • Din cantatile date ies 10 bucati de Clatite americane cu dovleac. Este foarte usor sa dublati cantitatile din reteta pentru mai multe clatite pufoase!
  • Poti folosi lapte batut sau lapte dulce, in functie de ce ai la indemana in frigider.

clatite americane cu doveac copt

Ingrediente 10 bucati Clatite americane cu dovleac copt

  • 2 oua
  • 120ml lapte batut Pilos
  • 30g unt topit Pilos
  • 50g zahar brun Belbake
  • 150g piure de dovleac copt
  • 100g faina Belbake
  • ½ pliculet praf de copt Belbake
  • ½ lingurita scortisoara Mikado

clatite americane cu doveac copt

Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Clatite americane cu dovleac copt va astepata in magazinele LIDL.

Intr-un bol incapator amestecam ouale, piure de dovleac, zaharul brun, laptele batut, untul topit. Amestecam foarte bine.

Peste amestecul de ingrediente lichide punem faina, praful de copt, scortisoara. Amestecam din nou pana nu mai avem cocoloase de faina.

Incingem tigaia pentru clatite sau o tiage non-aderenta. Punem cate ½ polonic de compozitie pentru fiecare clatita. Dam focul la minim. Coacem 3-4 minute pe o parte sau pana apar bulbuci pe partea superioara. Atunci vom intoarce clatita si o lasam 2-3 minute si pe cealalta parte.

clatite americane cu doveac copt

Putem servi Clatite americane cu dovleac copt alaturi de crema de ciocolata, sirop de artar, miere, fructe de sezon. Sa va fie de cel mai bine!

clatite americane cu doveac copt

4 Comments

  1. Abia astept sa o incerc.

  2. Buna , eu nu am avut dovleac si am facut un piure din pepene galben ! Au iesit foarte gustoase clatitele ! Multumesc pentru reteta !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.