Banana bread este una dintre cele mai cunoscute si iubite prajituri la nivel Mondial! Dar sunt sigura ca stiati asta deja! De aici si multitudinea de retete de Banana bread sau Chec cu banane. Unele au ciocolata, altele au zahar brun, altele sunt de-a dreptul decadente si reprezinta un adevarat moment de rasfat! Azi va prezint reteta de Banana bread fara faina si zahar! Foarte simplu de pregatit, cu ajutorul unui bleder/robot de bucatarie! ♥️
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Banana bread fara faina si zahar va asteapta la raft in magazinele LIDL 🖤
Banana bread fara faina si zahar – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- In locul fainii folosim fulgi de ovaz clasici. Ii dam prin blender pentru a-i marunti. Daca nu aveti un blender, puteti macina fulgii in rasnita pentru cafea. De asemenea, puteti pune fulgii de ovaz intr-o punga inchisa ermetic si ii maruntiti folosind sucitorul.
- Puteti folosi si faina neagra sau faina integrala.
- Cele 3 banane pe care le folosim trebuie sa fie foarte bine coapte. Cu cat bananele sunt mai coapte, cu atat prajitura va fi mai dulce si mari aromata. Acele 3 banane aproape negre din cosul de fructe? Sunt perfecte pentru reteta de Banana Bread!
- Indulcim cu sirop de artar sau miere, la alegere.
- Folosim o cana de 250ml pentru a masura ingredientele.
- Ce mai putem adauga in compozitie? Stafide, merisoare, fulgi de cocos, nuci, migdale, caju, fulgi de ciocolata amaruie. ♥️
Ingrediente pentru Banana bread fara faina si zahar
- 3 banane foarte bine coapte
- 2 oua mari
- 2 cani fulgi de ovaz Crownfield
- ¼ cana sirop de artar Maribel
- o lingurita esenta de vanilie Castello
- 1 pliculet praf de copt Belbake
Incingem cuptorul la 180°C si ungem o tava pentru chec cu spray non-stick sau unt si faina.
Punem fulgi de ovaz in blender, amestecam cateva secunde, pana sunt maruntiti. Punem bananele taiate bucati si restul ingredientelor.
Amestecam pana avem o compozitie omogena. Turnam compozitia in tava pregatita. Optional, putem pune felii de banana pe suprafata prajiturii.
Coacem 35-45 minute sau pana trece testul scobitorii.
Banana bread fara faina si zahar este delicioasa imediat ce e scoasa din cuptor! O lasam sa se racoreasca putin, apoi o putem servi alaturi de o cana de lapte sau de ceai dar si de un glob de ingheteta! Incearca si reteta de BANANA BREAD CU AFINE ♥️
Rețeta copiata de pepagina Lidl! Cred ca trebuie menționat acest lucru….
Doamna Gabriela, reteta de pe pagina Lidl este pregătită tot de mine.
Stimata Doamna Gabriela, am intrat pe acesi site sa ma inspir din retetele lui Teo, nu as intra niciodata pe siteul Lidl daca vreau sa gatesc ceva. Ador acest site si este foarte deranjant cand intalnim judecati la adresa acestor oameni minunati si muncitori care ne inspira in viata de zi cu zi. Haideti sa ne uitam la tot ce este bun si frumos in jur si sa lasam negativitatea si comenturile pentru ca nu au nic un aport pozitiv. Teo iti multumesc pentru aceasta reteta minunata si ma apuc de treaba
E demential checul! Acum face parte din retetele familiei
Ce bucurie, sa va fie de bine!
Se pot înlocui fugii de ovaz cu faina de cocos? Dacă da, ce cantitate de faina de cocos ar trebui adăugată? Mulțumesc!
Da, se pot, insa rezultatul nu va fi la fel, te rog sa iei asta in considerare. Cantitatea este aceeasi.
Acum am scos-o din cuptor, este minunată, parfumată, surprinzător de dulce, deși am pus doar o lingura de sirop de agave(asta aveam in casa). Eu am înlocuit o cana de fulgi de ovăz cu faina normală și cred că a ieșit o idee prea tare, dar e buna oricum. Mulțumim!
Eu iti multumesc ca ai incercat reteta si ma bucur ca ti-a placut!
Foarte faina reteta asta, ca tot caut fara gluten si fara zahar. Este un desert ideal si foarte usor de facut. Multumim! La mine nu a crescut chiar cum trebuie. Exista vreun secret cu praful de copt?
Cristina, nici nu va creste foarte mult. Uite si in poze, nu este o banana bread foarte inalta.
Buna Teo,
A incercat si sora mea reteta dar nu i-a iesit. Compozitia a iesit prea tare si nici nu s-a copt desi a marit timpul. Cantitatea de fulgi de ovaz este de 2 cani de ovaz?
Salutare. In lista ingredientelor este mentionata cantitatea, adica 2 cani de ovaz. Am mentionat in text ca se foloseste o cana de 250 ml. Reteta aceasta a fost incercata deja de zeci de fete, daca nu chiar sute, pentru ca este foarte foarte simplu de pregatit si mi s-a transmis pana acum ca nu le-a iesit.