Fursecuri cu unt de arahide si gem

Fursecuri cu unt de arahide si gem – o noua saptamana de scoala, o noua idee de gustare! Una din cele mai iubite gustari sau variante de mic dejun in lumea intreaga? Unul dintre sandwichurile dulci pe care le iubeste toata lumea? Sandwich cu unt de arahide si gem! Noi il transformam azi in reteta de Fursecuri cu unt de arahide si gem! 🖤

fursecuri cu unt de arahide si gem

Fursecuri cu unt de arahide si gem – Tot ce trebuie sa stii despre reteta 🖤

  • Aluatul se pregateste foarte rapid, in mai putin de 5 minute! Cu tot cu timpul de coacere pentru 2 tavi mari, intreaga reteta de Fursecuri cu unt de arahide si gem e gata in 30 de minute si avem fursecuri pentru intreaga saptamana, pentru toata familia!
  • Din cantitatile date ies in jur de 20-30 de Fursecuri cu unt de arahide si gem in functie de marimea lor.
  • Este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, asa ca le scoatem pe blatul din bucatarie cu cel putin 2 ore inainte de a incepe reteta.

fursecuri cu unt de arahide si gem

  • Pentru cele mai bune rezultate, folositi intotdeauna unt gras, de 82% grasime pentru fursecuri, biscuiti, creme, prajituri.
  • Pentru ca fursecurile sa isi pastreze bine forma la copt, tinem aluatul la rece minim 2 ore inainte de a modela fursecurile. O data modelate, mai tinem tava la rece pana se incinge cuptorul.
  • Eu am folosit 100g zahar brun dar puteti omite zaharul de tot din aceasta reteta, mai ales daca le serviti copiilor! Fursecurile sunt foarte aromate si gemul le face suficient de duci. Daca doriti si mai putin zahar, puteti folosi un gem fara zahar sau un magiun.

fursecuri cu unt de arahide si gem

  • La capitolul unt de arahide, puteti folosi unt de arahide cremos (smooth) sau cu bucati de arahide (crunchy). Ambele variante le gasiti in magazinele Lidl.
  • Puteti folosi si faina integrala pentru reteta de Fursecuri cu unt de arahide si gem!
  • Bineinteles, ciocolata este optionala! Eu am topit 50g ciocolata alba pentru a decora fursecurile. Puteti sa alegeti si o ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra, in functie de preferinte.
  • Puteti pregati aluatul si sa il lasati la congelator 3-4 saptamani. Il decongelati lasandu-l pe blatul din bucatarie pana ajunge la temperatura camerei.
  • O data pregatiti, fursecurile rezista pana la o saptamana in frigider, in cutie inchisa ermetic.

fursecuri cu unt de arahide si gem

Ingrediente pentru 20-30 bucati Fursecuri cu unt de arahide si gem

  • 150g unt de arahide Mcennedy
  • 125g unt Pilos 82%
  • 100g zahar brun Belbake
  • 1 ou mare
  • o lingurita esenta de vanilie Belbake
  • 250g faina Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 100g gem/dulceata Camara Noastra

fursecuri cu unt de arahide si gem

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Fursecuri cu unt de arahide si gem le gasiti in magazinele Lidl 🖤

Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem, desigur) in blender, in ordinea trecuta in reteta. Framantam cu mana, cu mixerul sau robotul de bucatarie pana aluatul se leaga. Il mutam pe masa de lucru si il framantam pana este omogen. Invelim aluatul pentru Fursecuri cu unt de arahide si gem in folie alimentara. Il lasam la rece minim 2 ore inainte de folosire.

fursecuri cu unt de arahide si gem

Dupa cele doua ore, incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi mari cu hartie de copt. Modelam bile de aluat de marimea unei nuci (cca 2-3 cm diametru). Folosind coada lingurii de lemn, facem cate o adancitura in mijlocul fiecareia. Punem dulceata in fiecare fursec.

fursecuri cu unt de arahide si gem

Coacem 13-15 minute sau pana sunt frumos rumeniti si incep sa se intareasca. Nu va faceti griji, fursecurile sunt destul de moi cand le scoatem din cuptor, dar se intaresc pe masura ce se intaresc.

Sper ca reteta de Fursecuri cu unt de arahide si gem sa fie pe gustul vostru si mai ales pe gustul copiilor! Pofta buna!

fursecuri cu unt de arahide si gem

 

7 Comments

  1. Raluca

    Multumim pentru reteta, cred ca sunt delicioase fursecurile.
    Oare untul ar putea fi inlocuit cu unt/ulei de cocos pentru copiii cu aplv?

    Multumesc!

  2. Buna! Aluatul meu a iesit sfaramicios. Ai idee de la ce ar putea fi? Pe cale de consecinta, nu le am putut modela cum trebuie. Dar gustul cred ca e la fel

    • Salut. Aluatul asa iese, mai sfaramicios, insa se poate modela pentru ca se incalzeste la caldura palmelor. Trebuia doar sa mai insisti putin.

  3. Roxana Pamfile

    Teo Draga, untul de arahide se încorporează in aluat și in mijloc se pune doar gemul? Luminează-ma, te rog!
    Merci

  4. @ Raluca, se poate inlocui untul cu uleiul de cocos daca exista alergie la proteinele lactate. Gustul nu va fi acelasi, insa punctul de topire e oarecum similar, asa ca ar trebuie sa iasa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.