Pulpe de pui cu spanac la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi pregatim impreuna Pulpe de pui cu spanac la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, o reteta ideala pentru mesele in familie si cina din timpul saptamanii, cand nu avem foarte mult timp pentru a gati, dar ne dorim o masa completa, delicioasa si satioasa!

pulpe de pui cu spanac

Pulpe de pui cu spanac si un sos delicios gata in mai putin de o ora? Da, este posibil! Adevarul este ca, de cand Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune a intrat in Teo’s Kitchen, timpul de gatire a multor preparate a scazut cu mai mult de jumatate!

Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este un aparat foarte complex si foarte util! De ce? Pentru ca indeplineste foarte multe functii: oala sub presiune, un slow cooker obisnuit, un aparat de gatit cu aburi, oala sau tigaie obisnuita, aparat de fiert orez, aparat de facut iaurt! Toate acestea intr-un timp scurt si cu efort minim.

pulpe de pui cu spanac la crock pot

Am vorbit detaliat despre toate functiile si modul de folosire al aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, intr-un review complet pe care puteti urmari AICI (click pentru a accesa video).

CROCKTOBER – bucura-te de reducerile speciale la toate aparatele Crock-Pot pe toata perioada lunii octombrie!

pulpe de pui cu spanac la crock pot

Pulpe de pui cu spanac – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti folosi ciocanele de pui, pulpe superioare dar si piept de pui sau curcan.
  • Sosul este foarte cremos si delicios, deci merge alaturi de orice garnitura doriti: cartofi copti sau natur, orez, cous-cous, paste.
  • Chiar daca este o reteta complexa, totul se gateste in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, deci nu avem prea multe vase de spalat la final. In functia brown-saute, aparatul functioneaza ca o tigaie, pe care o folosim pentru a cali ingredientele si la final pentru a pregati sosul.

pulpe de pui cu spanac la crock pot

  • Gatitul sub presiune inseamna ca totul este inchis etans, deci aromele si sucurile si TOATA bunatatea din sos si pulpele de pui RAMAN IN FRIPTURA. De aici si gustul exceptional.
  • Pulpele de pui, desi cu os, se gatesc perfect in 15 minute, cu programul POULTRY. Mult mai sigur si mai rapid decat o oala sub presiune clasica, Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune ne scurteaza timpul de preparare al retetelor cu mai mult de 50%!

pulpe de pui cu spanac la crock pot

Pulpe de pui cu spanac – Ingrediente pentru 4 portii

  • 2 linguri ulei de masline sau unt
  • o ceapa alba mare, taiata marunt
  • 5-6 catei de usturoi
  • 500ml supa de pui / apa
  • 2 linguri mix de condiment pentru pui
  • 1 kg pulpe de pui inferioare (12 bucati)
  • 200ml smantana dulce pentru gatit
  • 2 linguri faina
  • 100g spanac proaspat
  • 150g parmesan dat pe razatoare
  • Sare si piper dupa gust

pulpe de pui cu spanac la crock pot

Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, selectam functia BROWN/SAUTE. Cand aparatul este incins, punem uleiul de masline sau untul si ceapa. Calim ceapa pana devine lucioasa, 3-4 minute. Adaugam usturoiul trecut prin presa si sotam alaturi de ceapa 1 minut. Condimentam pulpele de pui.

pulpe de pui cu spanac la crock pot

Asezam pulpele in oala, peste ceapa. Turnam desupra supa de pui. Inchidem etans capacul, inchidem valva, setam aparatul pe functia POULTRY. Aceasta seteaza automat aparatul pe presiune mare (HIGH) si timp de gatire 15 minute din momentul in care aparatul este incins. Cand cele 15 minute au trecut, lasam presiunea sa se elibereze natural timp de 5 minute (adica nu atingem aparatul, care intra automat in functia KEEP WARM), apoi folosim un cleste pentru a deschide valva. Deschidem capacul si scoatem pulpele pe un platou. Le acoperim cu folie de aluminiu pentru a le pastra calde.

pulpe de pui cu spanac la crock pot

Amestecam smantana dulce cu faina, cu telul, pana nu mai sunt cocolase. Turnam amestecul in oala, peste sucul ramas de la pulpele de pui. Punem si parmesanul si spanacul. Alegem functia BROWN/SAUTE si lasam sosul sa dea cateva clocote, pana se ingroasa si devine cremos si consistent. Acum avem doua optiuni: fie punem pulpele de pui din nou in oala si le dam un clocot in sos, fie servim separat pulpele si sosul alaturi de garnitura.

pulpe de pui cu spanac la crock pot

Pulpe de pui cu spanac este o reteta care va fi in special iubita de copii, care aprecieaza in general carnita cu sos. Folosind aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, masa este gata in timp record si cu efort minim! Noi am ales la garnitura un cous-cous pe care l-am pregatit foarte simplu: o cana de cous-cous instant si 2 cani supa de pui fierbinte. Le-am amestecat, am inchis caserola etans si am lasat totul 15 minute. Apoi am afanat cous-cous-ul cu o furculita si…gata si garnitura! Sa va fie de cel mai bine! Mai multe informatii despre Multicooker Crock-Pot gasiti AICI (click pentru a accesa link-ul).

pulpe de pui cu spanac la crock pot

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.