Cafea cu dovleac copt este reteta perfecta de cafea pentru diminetile reci de toamna. In varianta in care folosim cafea decofeinizata, este perfecta si pentru searile racoroase! Pentru cei mici, pur si simplu folosim cacao cu lapte in locul cafelei!
Cafea cu dovleac copt este o bautura foarte foarte aromata, foarte usor de pregatit si mai ales foarte usor de adaptat in functie de gusturile personale. Poti folosi sirop de artar, de agave sau miere. La capitolul condimente, poti folosi scortisoara, care merge perfect alaturi de dovleac copt, dar si un amestec de condimente pe care le regasim in mod normal sub numele de “pumpkin spice”, care e atat de folosit in retetele de toamna. Ce contine amestecul “pumpkin spice”? Scortisoara, nucsoara, ienibahar, ghimbir, cuisoare.
Cafea cu dovleac copt – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Cafea cu dovleac copt este o reteta foarte simplu de preparat, trebuie doar sa ai mereu la indemana piure de dovleac sau cubulete de dovleac copt. Alegem un dovleac potrivit de marime, il taiem in jumatate, indepartam semintele si il coacem in cuptor, la temperatura portrivita pana furculita intra usor in dovleac. Indepartam coaja, dam miezul copt prin bleder si il punem intr-o caserola inchisa ermetic. Dovleacul sta la frigider 4-5 zile, deci il ai mereu la indemana pentru retete de toamna.
- Poti folosi cafea si lapte fierbinte, dar si cafea si lapte rece, daca iti place ice-coffee.
- La capitolul lapte, poti folosi lapte de vaca sau orice varianta de lapte vegetal pe care o preferi: de soia, orez, migdale, alune etc.
- In functie de consistenta pe care o doresti pentru bautura ta, poti adauga mai mult sau mai putin dovleac copt sau lapte.
Ingrediente pentru 2 portii Cafea cu dovleac copt
- 100g piure de dovleac copt
- 250ml lapte Pilos
- 200ml cafea Bellarom
- o lingura scortisoara Mikado
- 2 pliculete zahar vanilinat Belbake
- 2 linguri sirop de artar BIO Maribel
- Frisca Pilos pentru garnisit
Toate ingredientele pentru reteta de Cafea cu dovleac copt le gasiti in magazinele LIDL 🖤
Modul de preparare este foarte simplu si rapid: punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem o bautura omogena, cremoasa. Ajustam gustul in functie de cat de dulce ne dorim sau fie sau cat de aromata. Siropul de artar da o aroma aparte bauturii, dar puteti folosi si miere daca doriti.