Supa de broccoli cu cascaval

Cu siguranta broccoli nu este cea mai iubita dintre legume, desi eu personal nu inteleg de ce. Unii considera ca nu are gust sau ca este fad, altii ca miroase ciudat o data ce e fiert, iar pe altii, ca si in cazul spanacului, ii deturneaza culoarea verde. Ce pot sa va spun sigur este ca NIMENI nu a refuzat pana acum un bol de Supa de broccoli cu cascaval! O iubeste pana si Luca, iar el si broccoli…nu sunt chiar prieteni!

supa de broccoli cu cascaval

Supa de broccoli cu cascaval – care sunt secretele supei minune?

  • Este o supa foarte cremoasa, potrivita pentru sezonul toamna-iarna. Este foarte consistenta si se consuma fierbinte, imediat ce e luata de pe foc. Cu cat cascavalul se intinde mai frumos, cu atat supa este mai delicioasa.
  • Nu este neaparat o supa la fel de buna si dupa ce a fost reincalzita, deci e ideal sa facem o cantitate mica si sa o consumam pe toata la o masa. Din cantitatile de ingrediente de mai jos ies 3-4 portii de Supa de broccoli cu cascaval.
  • Pentru ca supa sa fie cu adevarat delicioasa, folosim supa de pui si nu apa pentru a fierbe broccoli. Cum pregatim supa de pui? Foarte simplu! Fierbem 500g tacam de pui si 500g zarzavat (morcovi, radacina de telina, patrunjel, pastarnac) in 2 litri de apa cu sare. Supa se fierbe la foc mic si se spumeaza des, pentru a fi cat mai limpede. Cu cat o fierbem mai mult, cu atat va fi mai concentrata si mai aromata. Este ideal daca aveti un slow cooker (cum este Crock-Pot) pentru a pregati supa de pui.

supa de broccoli cu cascaval

  • Daca nu aveti timpul necesar sa pregatiti supa de pui, sa stiti ca in magazinele DM am gasit cuburi bio pentru supa, cu ingrediente mai mult decat ok, asa ca puteti dizolva 1-2 cubulete de concentrat pentru supa de pui sau legume.
  • Foarte important este si sa folosim un cascaval aromat, cum este Emmental sau Gouda. Cu cat branza pe care o folosim este mai aromata, cu atat supa va avea arome mai intense. Eu va recomand cu drag sa incercati si cascaval afumat sau o combinatie e cascaval si parmesan.

supa de broccoli cu cascaval

Supa de broccoli cu cascaval – Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500g broccoli (o capatana mare)
  • o ceapa mare alba, taiata marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • o lingura faina
  • 200ml smantana dulce pentru gatit
  • 1.5 litri supa de pui
  • 100g cascaval dat pe razatoare
  • sare si piper dupa gust (in functie de cat de sarata sau condimentata este supa)

supa de broccoli cu cascaval

Mai intai ne ocupam de broccoli, pe care il rupem buchetele mici si taiem cotoarele prea lemnoase.

supa de broccoli cu cascaval

Intr-o oala incapatoare calim ceapa in 2 linguri de ulei de masline, pana ceapa devine sticloasa. Adaugam usturoiul trecut prin presa sau tocat fin si il calim 1 minut alaturi de ceapa. Punem o lingura cu varf de faina si amestecam pana este dizolvata. Adaugam buchetelele de broccoli si turnam deasupra supa de pui. Lasam sa fiarba pana broccoli este al dente. Nu il fierbem peste masura. Adaugam smantana dulce si cascavalul. Lasam sa mai dea cateva clocote, pana cascavalul este topit.

supa de broccoli cu cascaval

Supa de broccoli cu cascaval este genul acela de supa care umple burtici si suflete in egala masura! Sa va fie de cel mai bine!

P.S. O alta reteta de incercat in sezonul rece este SUPA DE CARTOFI CU PRAZ, foarte usor si rapid de pregatit si la final, daca doriti, puteti sa o dati prin blender pentru a o transforma intr-o delicioasa supa crema!

supa de broccoli cu cascaval

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.