Reteta de Naut crocant este reteta pentru o gustare perfecta, pentru cei mici si mari deopotriva. Pe langa faptul ca este foarte gustos si super-sanatos, nautul este foarte bogat in fibre si proteine si este preferat de vegani pentru a inlocui carnea.
Cand e utila reteta de Naut crocant? Oricand! Poate fi un aperitiv delicios, mai ales alaturi de un cocktail, poate fi gustarea sanatoasa a celor mici, poate fi gustarea pe drum sau din pauza de la birou. Cert este ca toata lumea iubeste reteta de Naut crocant, chiar si cei care NU consuma naut in mod normal!
Naut crocant – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Indiferent ca folositi naut din conserva sau naut pe care il fierbeti voi, este foarte important ca o data fiert, sa il curatam foarte bine de coji. Astfel glazura se lipeste de boabele de naut.
- O data glazurate si asezate in tava, boabele de naut au tendinta de a se lipi unele de altele datorita siropului de artar, asa ca e foarte important ca pe parcursul coacerii sa scuturam bine tava de minim 2 ori.
- Apa din conserva de naut – aquafaba – nu trebuie aruncata! Daca o tii la frigider pana e foarte rece si o bati bine cu mixerul, obtii o bezea vegana absolut delicioasa! Incearca reteta de Mousse de ciocolata cu aquafaba! (click pe link pentru a accesa reteta)
Toate ingredientele pentru reteta de Naut crocant le gasiti in gama permanenta a magazinelor LIDL 🖤
Ingrediente pentru 2 portii de Naut crocant
- O conserva naut Freshona (400g)
- 1 lingurita ulei Vita D’Or
- ¼ ingurita boia Mikado
- ¼ lingurita granule de usturoi Kanya
- ¼ lingurita sare Castello
- ¼ lingurita piper Kanya
- 1 lingura sirop de artar Maribel
Incingem cuptorul la 200°C. Mai intai scurgem nautul din conserva folosind o sita. Asezam nautul pe un platou, pe hartie de bucatarie. Acoperim cu hartie de bucatarie si stergem foarte bine nautul pentru a-l usca si a-I indeparta pielita.
Asezam boabele de naut in tava, pe hartie de copt. Coacem 10 minute, agitand bine tava la jumatatea timpului de coacere.
Pregatim glazura amestecand uleiul, siropul de artar si condimentele. Adaugam boabele de naut si amestecam pentru a se glazura uniform. Asezam din nou in tava si coacem alte 8-10 minute. Nu uitati sa scuturati tava de 2 ori in timpul coacerii.
La final, nautul trebuie sa fie crocant la exterior si usor moale la interior. Daca nu este crocant, continuati sa il coaceti alte 2-3 minute.
Nu ne ramane decat sa ne bucuram de Nautul crocant la serialul preferat sau in pachetelul de la scoala sau birou! Pofta buna!