Pateuri fragede cu Salam Secuiesc

Nu foarte des folosesc expresia “se topesc in gura” in descrierea unei retete, dar azi, la reteta de Pateuri fragede cu Salam Secuiesc, este absolut musai sa le descriu asa! De aceea am si inclus in titul retetei “pateuri fragede”, pentru ca sunt EXTREM de fragede!

pateuri fragede cu salam secuiesc

Si cum ar putea fi altfel? Au la baza un aluat pe baza de unt, muuuult unt! Si da, la fel de bine puteti folosi si untura pentru reteta aceasta si veti obtine ceea ce mama si Buni Sia numesc “aluat porono” sau un aluat sfarmicios, fraged, care e numai bun si ca luat de tarte, saleuri sau cornulete. Deci azi? Pateuri fragede cu Salam Secuiesc, care DA, se topesc in gura si sunt o bucurie pentru papilele gustative ale celor mari si mici in egala masura.

pateuri fragede cu salam secuiesc

Pateuri fragede cu Salam Secuiesc – tot ce trebuie sa stii despre reteta ❤

  • Este foarte important ca ingredientele pentru aluat sa fie foarte reci: untul, apa. Incercati sa lucrati aluatul cat de repede, de preferinta cu blenderul, pentru a nu se incalzi de la mainile nostre. Daca untul e moale si aluatul se incalzeste, va fi nevoie de mai multa faina pentru a obtine un aluat omogen si, implicit, nu va ma fi la fel de fraged.
  • Un pas la fel de important este sa dam aluatul la rece minim 30 de minute inainte de folosire.
  • Lucram cu aluatul pe blatul pudrat cu faina.

pateuri fragede cu salam secuiesc

  • Aluatul astfel obtinut se pastreaza 2-3 zile la frigider sau pana la o luna la congelator, asa ca il puteti pregati din timp si il aveti la indemana cand e nevoie.
  • O data pregatite, pateurile se pastreaza foarte bine in caserola inchisa ermetic, la frigider, 2-3 zile…desi nu cred ca vor rezista atat!
  • La capitolul umplutura, am ales mozzarella proaspata, dar puteti folosi si cascvaval sau telemea. Castraveciorii murati dau un plus de aroma si sunt o adevarata “surpriza” in fiecare pateu. Cat despre Salamul Secuiesc, am ales Salamul Secuiesc Pikok, pe care il gasiti numai in magazinele Lidl.

pateuri fragede cu salam secuiesc

Pateuri fragede cu Salam Secuiesc – de ce aleg produsele RETETA CURATA de la LIDL

Asa cum poate ati observat pe rafturile magazinelor Lidl (si daca nu ati observat, acum e momentul), au aparut o sumedenie de produse marcate cu eticheta RETETA CURATA! Ce inseamna “RETETA CURATA”? Foarte simplu: produse de o calitate foarte buna, din care au fost eliminate din lista de ingrediente 6 aditivi:

  1. Soia – mezeluri FARA proteina vegetala
  2. Amidon – un angent de ingrosare
  3. MDM – carnea dezosata si separata mecanic
  4. Monoglutamat – potentiatorul de gust cunoscut ca E621
  5. Gluten – acum mezelurile pot fi consumate si de persoanele intolerante la gluten
  6. Coloranți sintetici – obtinuti prin procese chimice

Sincer? Am incercat mai multe produse din gama ETICHETA CURATA si am fost impresionata de gust. Se simte o imbunatatire majora! In plus, am observat ca toate produsele au termen de valabilitate scurt si recomandare de consum in 2-3 zile dupa dechidere, ceea ce e un semn mai mult decat bun ❤

pateuri fragede cu salam secuiesc

Ingrediente 12-14 bucati Pateuri fragede cu Salam Secuiesc:

  • 230g unt Milbona foarte rece
  • 350 gr faina Castello
  • o lingura zahar
  • o lingura sare Castello
  • 60ml apa rece
  • 300g mozzarella Lovilio
  • 300g Salam Secuiesc Pikok
  • 100g castraveciori murati Freshona
  • un ou batut
  • oregano, rozmarin, busuioc Mikado

pateuri fragede cu salam secuiesc

Pentru modul de preparare al delicioasei retete de Pateuri fragede cu Salam Secuiesc, apasati PLAY in fereastra de mai jos si urmariti RETETA VIDEO ❤

Dupa ce in 2018, Lidl Romania a eliminat ouale provenite de la gaini crescute in baterii nu doar din sortimentul sau, ci si din rețetele produselor achizitionate de la furnizori romani, compania face o noua investitie in calitatea produselor sale, eliminand din rețetele mezelurilor marca proprie soia, amidonul, MDM-ul (carne separata mecanic), monoglutamatul, glutenul si coloranții sintetici.

2 Comments

  1. Adriana

    Buna, Teo 🙂 cam cate bucati ti-au iesit din compozitia facuta?
    Multumesc 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.