Ti-e pofta de “ceva dulce”? Ti-e dor de “gustul copilariei”? Cauti o reteta de prajitura rapida, cu ingrediente la indemana, pe care le ai mereu in camara si in frigider? S-au anuntat musafirii neasteptati si nu stii cu ce sa ii servesti? Raspunsul la TOATE aceste intrebari este foarte foarte simplu: PRAJITURA CU DULCEATA ♥
Prajitura cu dulceata – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Este o prajitura “turnata”, adica facem un aluat care curge si care e foarte usor de preparat, folosind un mixer simplu sau un tel si un singur vas.
- Pentru umplutura, puteti folosi orice fel de dulceata doriti. Eu am ales dulceata de fructi de padure pentru ca, alaturi de gemul de capsuni, este una dintre preferatele lui Luca.
- In loc de dulceata, puteti adauga mere date pe razatoare, pe care la caliti inainte cu putin zahar si scortisoara.
- In loc de fulgii de migdale punteti pune felii de mere sau fructe diverse, proaspete sau din compot.
Prajitura cu dulceata – Si mai multe informatii utile
- Din cantitatile date iese o prajitura destul de mare. Daca doriti sa fie mai inalta, coaceti Prajitura cu dulceata intr-o tava de 20cm diametru. Puteti folosi si o tava de 23-25cm diametru, dar prajitra nu va iesi la fel de inalta.
- Prajitura cu dulceata se pastreaza foarte bine 2-3 zile intr-o cutie inchisa ermetic, pe blatul din bucatarie.
- Toate ingredientele pentru reteta de Prajitura cu dulceata le gasiti in magazinele Lidl ♥
- Incearca reteta cu dulceata de cirese facute in casa! Gasesti reteta pentru Dulceata cu cirese AICI ♥
Ingrediente pentru 10-12 portii Prajitura cu dulceata:
- 400g faina Castello
- 4 oua mari
- 100ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
- 100ml lapte Pilos
- o lingura esenta de vanilie Castello
- 1 pliculet praf de copt Castello
- un praf sare Castello
- 180g zahar brun Belbake
- 200g dulceata de fructe de padure Maribel
- 50g fulgi de migdale Belbake
Incingem cuptorul la 180°C si ungem o tava rotunda cu diametrul de 20cm cu spray non stick sau o tapetam cu unt si faina. Intr-un bol incapator punem ouale, uleiul, vanilia, zaharul brun. Amestecam cu mixerul la viteza mare, 5 minute sau pana avem o spuma. Adaugam laptele si amestecam. La final punem faina, sarea, praful de copt. Continuam sa amestecam pana avem o compozitie omogena. Turnam jumatate din compozitie in tava si nivelam bine.
Punem dulceata, turnam deasupra restul de aluat. Presaram migdalele. Dam la cuptorul incins la 180°C si coacem 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Cand scoatem Prajitura cu dulceata de la cuptor, o lasam sa se racoreasca in tava 10 minute, apoi o punem pe un platou. Dupa ce se raceste complet, o putem pudra cu zahar vanilat. Sa va fie de cel mai bine!
Bună! Te urmăresc și ador rețele tale, am încercat cu succes foarte multe. Preferata mea fiind cheesecake cu Oreo
Din păcate aceasta m-a dezamăgit, deși timpul de preparare l-am mărit la aproximativ 40 de minute (pana a trecut testul scobitorii), prajitura era nefăcuta la mijloc… Mult aluat foarte moale. Din păcate am aruncat-o. Pe margini și deasupra era bună am gustat și mi-a plăcut. Propun sa se coacă prima jumătate de aluat măcar 10 minute apoi se se adauge gemul și cealaltă jumătate de aluat. O sa încerc asta. Nu sunt începătoare un ale bucătăriei. Mesajul meu nu e menit sa fie un comentariu răutăcios.
Salut, Elena, iti multumesc pentru feedback.