Tort cu nuci si cafea – Reteta Jamie Oliver

Daca esti in cautarea unui tort simplu de pregatit, cu ingrediente la indemana si un rezultat spectaculos, reteta de Tort cu nuci si cafea a la Jamie Oliver este reteta perfecta pentru tine! Jamie a fost si este unul dintre preferati mei (alaturi de Nigella) tocmai pentru retetele atat de “simple” la prima vedere. Dar tocmai asta este ideea – ingredient simple si de foarte buna calitate, combinate exact asa cum trebuie pentru un rezultat plin de savoare si aroma!

tort cu nuci si cafea

Tort cu nuci si cafea – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Tocmai pentru ca este un tort cu putine ingrediente, este important ca ele sa fie de foarte buna calitate. Folosim unt gras, de minim 82% grasime, o cafea de foarte buna calitate, proaspata, tare si aromata, pastaie de vanilie sau extract de vanilie si nu o esenta la fiola, nuci proaspat macinate. Toate acestea contribuie la reusita retetei din punct de vedere al gustului si aromelor.
  • Din cantitatile date iese un tort suficient de mare pentru 10-12 portii. Nu uitati ca, desi o felie foarte generoasa de tort arata bine in poze (da da, stiu…Instagramul), portia ideala pentru un omulet este de 100g.
  • Va recomand sa coaceti blaturile in tava de 20 maxim 22 cm diametru, pentru a obtine un tort inalt. Daca nu aveti 2 tavi identice pentru blaturi, puteti coace blatul in aceeasi tava sis a il taiati in jumatate sau, recomandarea mea: coaceti blatul in aceeasi tava, insa pe rand. Coaceti prima foaie, timp in care tineti restul de aluat la frigider. Apoi, cand acesta s-a racit la temperatura camerei, il scoateti din tava si coaceti al doilea blat. Blaturile coapte individual cresc mult mai frumos decat un singur blat, taiat apoi felii.

tort cu nuci si cafea

Tort cu nuci si cafea – Si mai multe informatii utile

  • Crema pentri tort este o crema de unt. De aceea este foarte important sa folosim un unt gras, nesarat, cu un continut foarte mic de apa. Nu facem compromisuri in acest sens, da? Pentru cele mai bune rezultate, untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, pentru a se bate foarte bine spuma. De asemenea, zaharul pudra trebuie cernut inainte. Cafeaua folosita este ideal sa fie espresso, proaspat facuta si aromata.
  • Daca nu va place crema de unt (Luca de exemplu nu e mare fan), pregatiti o crema din 250g mascarpone, 2 linguri Nutella sau alta crema de ciocolata si un shot (30ml) de espresso. Va fi delicioasa!

tort cu nuci si cafea

Va las mai jos ingredientele pentru reteta de Tort cu nuci si cafea si reteta video, iar mai jos gasiti informatii despre cele doua produse pe care le-am primit pentru testare la aceasta reteta: Espressor automat Philips HD8829/09 pe care l-am folosit pentru pregatirea espresso-ului (si, trebuie sa recunosc si pentru muuuuulte cani de cappuccino, preferatul meu) dar si moara de cereale KoMo Fidibus Medium pe care am folosit-o pentru a macina faina folosita in reteta. Ambele produse sunt in teste in bucatarie mea de cca 2 saptamani si sunt foarte multumita de ele. Mai multe informatii gasiti mai jos, iar urmand banner-ul din partea dreapta a paginii, veti primi un cod de extra 50 lei reducere daca doriti sa le testati si voi ♥

tort cu nuci si cafea

Tort cu nuci si cafea – Ingrediente pentru blat:

  • 175g unt moale, la temperatura camerei
  • 75g nuci macinate
  • 175g zahar
  • 3 oua mari
  • 150g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 50ml espresso
  • o lingurita extract de vanilie

tort cu nuci si cafea

Tort cu nuci si cafea – Ingrediente pentru crema:

  • 130g unt moale, la temperatura camerei
  • 250g zahar pudra
  • 30ml espresso

tort cu nuci si cafea

Tort cu nuci si cafea – Ingrediente pentru glazura:

  • 100g zahar pudra
  • 15ml espresso
  • miez de nuca pentru decor

tort cu nuci si cafea

Apasati PLAY in ferestra de mai jos pentru a urmari reteta video de Tort cu nuci si cafea a la Jamie Oliver  ♥

Mai multe informatii despre Espressor automat Philips HD8829/09

  • Foloseste cafea boabe sau cafea gata macinata. Eu va recomand sa folositi cafea boabe de foarte buna calitate, pentru a va bucura de o gustul intens al cafelei si de aroma unica a cefelei proaspat macinate
  • Are moara 100% ceramica, asta o face foarte rezistenta in timp
  • Rezervor de apa mare (1.8 litri), astfel ca nu trebuie sa im umpleti mereu.
  • Are 2 setari pentru intensitatea aromei cafelei si 5 dimensiuni de macinare a acestei, pentru a obtine arome diferite.
  • Si functia mea preferata: are system de prelucrare al laptelui, asta inseamna ca putem pregati un super cappuccino sau latte, cu o spuma delicioasa si densa de lapte! Recipientul se ataseaza usor si este foarte simplu de depozitat in frigider pana la urmatoarea folosire.
  • Gasiti espressorul AICI

tort cu nuci si cafea

Mai multe informatii despre moara de cereale KoMo Fidibus Medium

Poate macina:

  • cereale moi (grau moale, alac, secara, orz)
  • cereale dure si pseudocereale (mei, porumb, hrisca, mei brun, orez (orez brun), quinoa, amarant, seminte de macese)
  • condimente
  • leguminoase (fasole, mazare, naut, linte rosie sau galbena, soia)
  • cafea (toate soiurile atata timp cat boabele sunt prajite) (doar morile cu motor mai puternic)

tort cu nuci si cafea

  • Morile sunt facute predominant din lemn de fag strict din paduri certificate (germane sau austriece). Cine a fost pe la ei, stie cum se poarta germanul cu spatiul verde :). Pe langa aceasta, morile sunt construite in Tyrol intr-un atelier dedicat persoanelor cu dizabiltiati.
  • Morile sunt extrem de rezistente pentru ca sunt facute doar din carcasa de lemn de fag, pietre de moara (din corindon-ceramica) si motoras (la modelele electrice). Rata globala de retur/cadere este infima. Sunt destui oameni cu mori KoMo inca functionale chiar si dupa 25 de ani de uz.
  • Gasiti moara AICI

 

 

4 Comments

  1. Liviu Balan

    Salivez deja, atat de superb e tortul asta! Foarte fain articolul, keep up the good job!

  2. E o reteta usoara si foarte buna! Imi place mai mult ideea unei creme de mascarpone. Ma bucur ca atunci cand mi-a trecut prin cap sa-mi cumpar tava de 20 cm(2 oameni la masa) am luat 2 identice. O zi faina!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.