Amestec de condimente Pumpkin Spice

Teo’s Kitchen implineste in curand 11 ani! Deci asta este a-11a toamna petrecuta impreuna si, daca nu v-ati dat INCA seama, toamna este anotimpul meu preferat. Toamna si Craciunul sunt perioadele mele preferate din an. Dar toamna are ceva special pentru mine, probabil si pentru ca sunt nascuta in ultimele zile de toamna 🙂 Si toamna inseamna pentru mine zacusca, vinete coapte si mai ales DOVLEAC COPT! Iar dovleacul copt merge perfect cu AMESTEC DE CONDIMENTE PUMPKIN SPICE ♥

amestec de condimente pumpkin spice

Amestec de condimente Pumpkin Spice – ce trebuie sa stii despre reteta

  • Am descoperit acest amestec de condimente acum 12 ani, in vizita mea in America. Tot atunci am descoperit si Placinta de dovleac in stil American. Doua delicii care au ramas prezente in viata mea pana in ziua de azi si imi fac toamna mult mult mai frumoasa!
  • Amestecul Pumpkin Spice este un amestec de scortisoara (in cantitate mai mare decat restul ingredientelor), nucsoara, cuisoare, ghimbir si ienibahar.
  • Este un amestec perfect pentru orice preparat cu dovleac, mere, vin fiert, turta dulce, dar si pentru a condimenta carne, in special carne de porc. Aaaaaa si bineinteles, e perfect pentru cafea! Pumpkin Spice Latte este una din cele mai celebre cafele de la Starbuks si una dintre preferatele mele, desigur!

amestec de condimente pumpkin spice

Ingrediente pentru amestec de condimente Pumpkin Spice

  • ¼ cana scortisoara
  • 2 lingurite ghimbir
  • 1 lingurita cuisoare
  • 2 lingurite nucsoara
  • 1 lingurita ienibahar

amestec de condimente pumpkin spice

Punem toate ingredientele in blender si amestecam pana…avem mixul de condimente. Desigur, daca aveti cuisoare macinate, tot procesul e mult mai simplu, nu e nevoie de blender, pur si simplu amestecatu toate ingredientele. Pentru un plus de aroma, puteti adauga in amestecul de condimente Pumpkin Spice cardamom si anason stelat.

amestec de condimente pumpkin spice

Nu stii cum sa pregatesti piureul de dovleac copt? Cel pe care il porti folosi in toate retetele delicioase cu dovleac? Apasa PLAY mai jos pentru RETETA VIDEO ♥

Cu reteta de azi incepem oficial ciclul de retete de toamna, pe care abia astept sa le impartasesc cu voi ♥ Mai jos gasiti o lista de 10 retete cu dovleac copt, perfecte pentru serile reci de toamna si in care puteti folosi amestecul de condimente Pumpkin Spice ♥

  1. Prajitura turnata cu dovleac – Reteta AICI 
  2. Tort cu dovleac copt – Reteta AICI
  3. Inghetata cu dovleac  – Reteta AICI
  4. Biscuiti cu dovleac si ciocolata – Reteta AICI
  5. Chec cu dovleac – Reteta AICI
  6. Muffins pentru Halloween – Reteta AICI
  7. Cheesecake – Reteta AICI
  8. Tort cu inghetata si mousse de dovleac – Reteta AICI
  9. Cupcakes cu dovleac – Reteta AICI
  10. Supa crema de dovleac copt – Reteta AICI

 

 

4 Comments

  1. Salut, Teo! Ma tenteaza si pe mine amestecul asta, mai ales pentru ca la noi nu se gaseste mai nimic cu dovleac/pumpkin spice. Eu nu am gasit ienibahar si cuisoare decat intregi, oare imi poti spune de unde ai luat tu pudra? Sau le-ai maruntit tu? Multumesc!

    • Salut, Laura! Cel mai simplu este sa le macini tu acasa. Rasnita de cafea este perfecta pentru asa ceva.

  2. I might make this tomorrow after work! Thank you so much for sharing this awesome recipe!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.