Luca are o problema cu ciupercile: nu ii plac DE-LOC. Daca le vede pe pizza, sta si le alege cu minutiozitate. Daca le gaseste intr-o placinta? O refuza din start. Daca i le servesc sub forma retetei de azi: Ciuperci cu maioneza si usturoi? Le mananca fara sa clipeasca!
Reteta de Ciuperci cu maioneza si usturoi am degustat-o prima data la cumnata mea, Emi. Trebuie sa recunosc: am crezut ca e salata de vinete! Probabil acesta este si motivul pentru care Luca mananca asa cu pofta: ii plac vinetele foarte mult! Trebui sa incercati si voi reteta, se pregateste super simplu!
Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Ciuperci cu maioneza si usturoi
- Poti folosi orice fel de ciuperci preferi! Eu am folosit ciupercile la borcan, intregi. Le prefer pe cele Freshona, de la LIDL. Indiferent de ciupercile pe care le folosesti, trebuie sa le oparesti inainte, respectiv le fierbi 2-3 minute (din momentul in care dau in clocot) in apa cu putina sare.
- Varianta mea preferata de Ciuperci cu maioneza si usturoi este cea pregatita cu ciuperci de padure, hribi, galbiori, ghebe…delicioasa!
- Poti folosi maioneza Kania, gata pregatita sau poti face maioneza de casa, daca ai mai mult timp la dispozitie. Buni spunea ca o data ce stii sa faci o maioneza buna, te poti marita! Iar cum eu vreau sa va asigur toate conditiile pentru maritis, inclusiv o maioneza de casa excelenta, va las mai jos reteta video pentru MAIONEZA DE CASA. Apasati cu incredere PLAY 🙂
- Ciupercile cu maioneza si usturoi sunt o masa in sine, la fel ca salata de vinete: o felie de paine prajita sau painea voastra preferata (in cazul nostru Painea campionilor de la Lidl) si o salata de rosii langa. Dar, la fel de bine, puteti folosi salata de ciuperci pentru a umple rulouri cu sunca, rosii aperitiv, tartine sau barcute (click pentru a accesa reteta de Barcute/coji pentru aperitive).
- Poti folosi exclusiv maioneza si sa omiti smantana, sa pui doar smantana si sa nu pui maioneza, sau poti folosi iaurt grecesc. Insa mie personal imi place aceasta combinatie 1:1 maioneza-smantana: 2 linguri maioneza, 2 linguri smantana. Ciupercile ies cremoase, nu lasa apa la fel cum lasa cele cu iaurt, iar salata se pastreaza foarte bine 2 zile la frigider.
Ingrediente pentru Ciuperci cu maioneza si usturoi:
- 2 borcane ciuperci champignon Freshona (350g ciuperci scurse de saramura)
- Sare Castello
- Piper Kania proaspat macinat
- 2 linguri smantana Pilos
- 2 linguri maioneza Kania
- 2-3 catei de usturoiÂ
Scurgem ciupercile din borcan, le clatim foarte bine cu apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, le fierbem 2-3 minute. Le scurgem prin sita si le tamponam foarte bine cu un servet de hartie. Dam ciupercile prin blender sau le tocam foarte fin din cutit. Le amestecam cu sare, piper, maioneza, smantana si usturoiul trecut prin presa.
In functie de preferinte, puteti adauga si ierburi aromatice, patrunjel tocat marunt, putin cimbru etc. Sa va fie de cel mai bine!
Ciupercile la borcan nu sunt deja pregatite pentru a fi mancate ca atare?
In functie de preferinte, pot fi consumate si ca atare, insa nu este nimic gresit sa le si gatim.
Nu cumpara maioneza este sintetică. Se prepară in 3′ : 300 ml ulei+ 1 ou intreg+ o linguriță mustar+ o linguriță suc lamaie+ sare,piper. ÃŽntr-un vas înalt se pun toate grămadă bagi blenderul si se face iute/ iute.
Multumesc pentru sfat.
Incercati si cu marar in loc de patrunjel. Nu stiu cum sunt cu patrunjel, dar cu marar sunt foarte bune. Eu le las intregi sau, ma rog, tocate, dar nu atat de marunt. Pun doar maioneza, usturoi si marar.
Multumesc pentru sugestie!