O saptamana de #PlaceriNevinovate

O saptamana de relaxare cu Zuzu Dolce, asa a inceput tot. Ce inseamna tot? Inseamna saptamana in care, cu adevarat, mi-am luat timp pentru mine. La inceput, provocarea Zuzu Dolce a venit ca o lista de “placeri nevinovate” din care eu sa aleg 7, cate una pentru fiecare zi a saptamanii. In prima zi a fost ca un fel de mini-task, a doua zi mi-a venit mai usor sa imi rup timp pentru mine, iar in zilele urmatoare? Am asteptat cu drag momentul ACELA al zilei.

#momentuldolce – un moment numai si numai al meu. Sau al tau.

zuzu dolce

V-am mai povestit despre munca de blogger culinar si ce presupune. Pana o reteta ajunge la voi, cineva trebuie sa cumpere ingredientele, sa le aranjeze frumos in boluri, sa faca poze cu toti pasii de preparare, sa editeze pozele, sa scrie articolul cu reteta si o poveste frumoasa alaturi de ea. Acel cineva sunt eu. Tot eu sunt si mama lui Luca, tot eu va raspund la comentarii pe blog. Dar acel cineva are atat de multa nevoie de cate o pauza. Saptamana de #placerinevinovate au fost cele 7 momente numai si numai ale mele.

Ziua 1 – O baie fierbinte si un scrub natural, facut in casa.

Cand nu gatesc, folosesc ingredientele pentru micile mele momente de relaxare. Azi, un scrub natural cu trandafiri, cardamom si uleiuri esentiale.

zuzu dolce

Ingrediente pentru un borcan de scrub

  • ½ cana faina de orez
  • 5 picaturi ulei esential de Geranium
  • 5 picaturi ulei esential de Portocal
  • ¼ lingurita cardamom negru
  • 1 lingura boboci de trandafiri uscati
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu

Le punem pe toate in blender si rezulta un scrub minunat si delicat, perfect pentru fata si corp <3

Ziua 2 – #momentuldolce cu Ruffy

Pe Ruffy l-am adoptat acum mai bine de 2 ani. De atunci suntem nedespartiti si, desi in zilele pline nu apuc sa stau cu el mai mult decat in scurta plimbare afara, sunt zile in care simt nevoia sa ne giugiulim putin, sa il strang in brate sau pur si simplu sa il tin lipit de mine. Catelusul asta chiar e cel mai bun remediu pentru zilele triste!

zuzu dolce

Ziua 3 – A day out sau marea iesire in natura!

Uneori, inlocuiesc bucataria cu cerul si ingredientele cu braduti. Uneori (de cele mai multe ori) inchid chiar si telefonul. Pentru ca uneori am nevoie de timp cu mine insami. Eu cu Teo si multa natura. Cred ca, din lista de #placerinevinovate propusa de Zuzu Dolce, iesirea in natura m-a bucurat cel mai mult. Sau aproape la fel de mult ca provocarea de a citi o carte, dar despre asta va povestesc putin mai jos.

zuzu dolce

Ziua 4 – Un mic dejun asa cum toate ar trebui sa fie

Diminetile mele incep de obicei la ora 6, cand il pregatesc pe Luca pentru scoala. Iar la 7, dupa ce el iese pe usa, incepe “munca de birou”. Ies reflectoarele, oalele, aparatul foto si ingredientele si incepe treaba. Dar, uneori, mai ales in weekend, diminetile dunt altfel…

zuzu dolce

Unele dimineti sunt agitate, altele sunt speciale, cu mic dejun la pat, perne moi si placeri nevinovate. Stiti ca un astfel de mic dejun imi da nu doar energie toata ziua, dar si speranta ca totul va fi bine, ca undeva, poate chiar dupa colt, urmeaza un mic concediu 🙂

Ziua 5 – Ceai, ganduri bune si zambete

Cand lumea se invarte prea repede, pur si simplu cobor putin di carusel. Si, pret de o cafea sau un ceai, pentru cateva momente, lumea se opreste. Acestea sunt momentele mele preferate, in care pot sa-mi iau cana fierbinte, sosetele pufoase, sa aprind o lumanare parfumata si sa stau putin eu cu mine. Sa imi aduc aminte lucruri dragi, sa am doar ganduri bune si sa le alung pe toate celelalte. Si, de ce nu, sa zambesc 🙂

zuzu dolce

Ziua 6 – Cartea, cel mai bun prieten la gospodinei

Cand ziua e prea plina sip rea lunga, se termina mereu cu o carte foarte buna si gustarea mea preferata.

zuzu dolce

“Cu cat esti mai lucid si mai treaz, cu atat mai mult iti dai seama ca viata seaman cu un vis!”…pentru asta o iubesc pe Jeni Acterian. Jurnalul ei este o carte pe care vi-o recomand din toata inima. Este una dintre cartile mele preferate, probabil si pentru ca perioada interbelica este perioada mea preferata.

Ziua 7 – Gospodina vs. gospo-diva

Mereu am crezut cu tarie ca o mama poate fi gospodina, o sotie poate fi mama, sotie si gospodina si mai ales ca o gospodina poate fi gospo-diva. Adica nu uita niciodata de ea. Unghiute, par frumos, un outfit bine ales. Chiar daca imi petrec 90% din timp gatind, e la fel de important pentru mine si modul in care arat. Ca sa ma simt bine eu cu mine. Ca sa imi placa mie, in primul rand, de Teo.

zuzu dolce

Gospo-divele asteapta sa adoarma toata lumea din casa, apoi isi iau laptopul si evadeaza intr-o lume plina de farduri colorate si esarfe pufoase.

Asa a fost saptamana mea Dolce, cu 7 zile in care mi-am luat #momentuldolce si m-am bucurat de #placerinevinovate. Rezultatul? Am fost mai fericita, mai linistita, mai relaxata. Ceea ce, impreuna cu Zuzu Dolce, va dorim si voua. Mai ales ca urmeaza vacanta de iarna si veti avea timp pentru voi. Folositi-l cu intelepciune.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.