Meniu complet pentru Masa de Craciun

Ce inseamna pentru mine masa de Craciun? Inseamna momentul in care suntem toti impreuna, cand indiferent daca friptura e perfecta sau am uitat-o putin prea mult in cuptor, suntem cu totii fericiti. Craciunul nu trebuie sa fie perfect, Craciunul trebuie sa fie al vostru. Asa cum il doriti voi, asa cum va iese, mereu surprinzator. Aceastea este ideea pe care Lidl a construit conceptul campaniei #BeautifullyNormal: militam pentru un Crăciun natural, care in ochii nostri poate fi perfect, indiferent ce s-ar intampla. Si micile intamplari sau situatii neprevazute fac sarbatorile si mai speciale, sunt sigura!

meniu complet pentru masa de craciun

Cea mai draga intamplare de Craciun si prima de care mi-am amintit ca fiind #BeautifullyNormal? Primul Craciun cu Luca, in care am facut un stoc de scutece si toate cele trebuincioase noului venit, am facut 7 prajituri si mancaruri diverse pentru musafirii care veneau sa il viziteze, dar am uitat sa cumpar cadouri pentru tot restul familiei. Am realizat asta numai in momentul magic cand trebuia sa schimbam cadouri. In prima faza am simtit un nod groaznic in gat si am simtit ca am stricat Craciunul tuturor. Apoi m-a salvat mama, care a lipit etichete noi pe pachete si a scris “de la mama Lucia si Teodora” 🙂 A fost cel mai frumos Craciun, primul alaturi de Luca!

Crăciunul tău, surprinzător așa cum e!

Pentru un Craciun simpatic alaturi de cei dragi, nu un Craciun ca in reclamele de la tv, unul ca la tine in sufragerie, LIDL iti aduce produsele Deluxe si Favorina. Sunt produsele pe care le astept in fiecare an la Lidl pentru ca sunt produse gourmet, “finețuri” cum le spunem noi, iar raportul calitate-pret este foarte bun. Homar, fructe de mare, somon, mezeluri si branzeturi atent selectionate, friptura de strut, inghetata si deseturi fine, panettone si ciocolata, le gasesti pe toate in gama Deluxe.

meniu complet pentru masa de craciun

Azi va aduc idei de meniuri complete pentru masa festiva, preparate care arata exceptional si sunt delicioase, fara efort din partea voastra! Meniu complet pentru masa de Craciun – un articol pe care trebuie neaparat sa il citesti cu pixul in mana!

Meniu complet pentru masa de Craciun  – Aperitiv – Vol au vent delicioase

meniu complet pentru masa de craciun

• in gama Deluxe gasim foietajele cu unt, gata coapte, care abia asteapta sa fie umplute
• eu am ales doua variante de a le umple: una cu pate de porc cu merisoare si stropite cu reductie de otet balsamic, alta cu o delicioasa crema de rosii uscate si garnisite cu parmesan proaspat razuit. Ambele sunt delicioase!

meniu complet pentru masa de craciun
• puteti umple foietajele Deluxe si cu chutney sau dulceata pentru a le servi alaturi de un platou de branzeturi si selectia de nuci Deluxe. Combinatia de branza-nuci-dulceata este excelenta!
• incercati si varianta de vol-au-vent dulce, umplute cu una din cremele de ciocolata tartinabile Deluxe și decorate cu fructe de padure proaspete.

meniu complet pentru masa de craciun

Meniu complet pentru masa de Craciun – Supa

Tortellini in brodo – o rețetă deosebita, pe care v-am adus-o din vacanța în Bologna. Pentru ca faimosii tortellini s-au nascut in Bologna si acolo am mancat aceasta supa delicioasa!

meniu complet pentru masa de craciun

  • Tortellini in brodo se pregateste cu tortellini proaspeti si supa de pui sau de vita, in functie de gusturile voastre
  •  gasiti in gama Deluxe mai multe tipuri de paste proaspete, de la ravioli pe care i-am folosit in reteta de Ravioli la cuptor, taitei lati si subtiri si, bineinteles, tortelloni pe care i-am folosit azi
  • eu am pregatit o supa concentrată in slow-cooker dar la fel de bine o puteti pregati pe aragaz. Aveti nevoie de morcovi, albitura (telina, radacina de patrunjel, pastranac) si tacam de pui. Le fierbeti la foc foarte mic, cu putina sare, o ceapa, boabe de piper si 2-3 frunze de dafin. Nu uitati sa o spumati des. Cand supa e gata, o scurgem foarte bine si o trecem prin sita sau sifon pentru a fi cat mai limpede.

meniu complet pentru masa de craciun

  • fierbem tortellini direct in supa, numai inainte de a-i servi. Tortellini se pun in supa care clocoteste si se fierb 4-5 minute. Ii distribuim in mod egal in boluri si punem supa peste sau ii punem pe toti intr-o supiera. La final, punem si patrunjel sau busuioc proaspat.
  • este ideal sa aveti la servire si un bol de parmesan proaspat razuit, pentru ca fiecare musafir sa se poata servi.

meniu complet pentru masa de craciun

 Meniu complet pentru masa de Craciun – Friptura

Rulada de rata este un deliciu care va fi pe gustul intregii familii, va promit!

Rulada de rata Deluxe este gata pregatita, cu merisoare si castane, vine intr-o tavita in care o si coaceti. Rezultatul? O friptura gourmet, gust exceptional, efort minim!

meniu complet pentru masa de Craciun

• alaturi de rulada de rata puteti servi dulceata de ardei iute (gasiti reteta AICI), dulceata de smochine, sos de merisoare sau orice fel de chutney
• o alta garnitura perfecta pentru rata este varza rosie, calita in putin ulei si fiarta cu suc de portocale si stafide. Gasiti reteta AICI

meniu complet pentru masa de Craciun

Somon la cuptor
• in sortimentul Deluxe gasiti Somon in crusta de ierburi aromate si Somon in stil Toscan. Ambele se pregatesc la fel de usor, trebuie doar sa le scoateti din ambalaj si sa le pregatiti la cuptor, urmand instructiunile. Nimic mai simplu! Iar la final aveti un somon delicios, perfect pentru o masa mai light.

meniu complet pentru masa de Craciun

 

meniu complet pentru masa de Craciun

Meniu complet pentru masa de Craciun – Garnitura

Salata de orez rosu
• in gama Deluxe gasiti diverse tipuri de orez: cu bob lung, rosu, negru, orez pentru risotto etc.
• orezul rosu, pe care l-am ales pentru reteta de Salata de orez rosu, are o sumedenie de beneficii pentru sanatate, deci vi-l recomand mare drag

meniu complet pentru masa de Craciun
• fata de alte tipuri de orez, orezul rosu are o cantitate mai mare de vitamina E, antoxidanti, vitamina B6. Este o sursa excelenta de magneziu, fier, zinc si minerale benefice sistemului imunitar. Are fibre si carbohidrati complecsi, care regleaza nivelul de zahar din sange, reduc colesterolul rau si ajuta la sanatatea sistemului cardio-vascular
• Salata de orez rosu este o garnitura perfecta alaturi de orice fel de carne, dar poate, la fel de bine, sa fie o masa in sine.

meniu complet pentru masa de Craciun
• aveti nevoie de 300g orez rosu pe care il fierbeti dupa instructiunile de pe ambalaj. Apoi il lasati sa se raceasca si il spalati cu apa rece. O data scurs, il amestecati cu 200g telemea Pilos taiata cubulete, 100g spanac proaspat, samburii de la o rodie mare, nuci sau nuci pecan. Nu este nevoie de un dressing special, ci doar de putin ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si un strop de miere.

Mix de legume Deluxe

  • alaturi de somon am tras la tigaie legumele gourmet Deluxe.
    • acest mix de legume il puteti folosi si pentru supa crema de legume, iese o supa excelenta! Noi o servim cu parmesan proaspat razuit sau gorgonzola, stropita cu  ulei de masline si chipsuri din legume, pe care le gasiti tot in gama Deluxe.

meniu complet pentru masa de Craciun

Meniu complet pentru masa de Craciun – Desert

Macarons – sau unul dintre cele mai fine produse de patiserie, sunt destul de greu de pregatit, nu pot sa va mint. Un desert pe baza de faina de migdaele si bezea, Macarons sunt pretentiosi si necesita foarte multa munca. Supriza? La final s-ar putea sa nu faca piciorusul pentru care sunt atat de faimoase. Iar cand ne pregatim pentru masa de Craciun, ultimul lucru de care avem nevoie e sa nu ne iasa o prajitura.

meniu complet pentru masa de Craciun

In gama Deluxe gasiti macarons deliciosi, care arata perfect, sunt super reusiti, au diverse arome si dau un plus de eleganta oricarei mese.

Alaturi de macarons a asezat pe platoul de deserturi si Pralinele Deluxe, praline asortate, facute din cea mai fina ciocoloata si diverse umpluturi. Un astfel de platou arata exceptional si este gata pregatit in mai putin de 2 minute!

Un desert aromat, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa voastra este Panettone. In varianta sa clasica sau in varianta cu ciocolata, Panettone Favorina inlocuieste cu mega-succes clasicul cozonac si va scuteste de munca, framantat, vase de spalat 🙂 Puteti sa il consumati asa cum e sau il puteti folosi ca ingredient pentru reteta de Triffle cu panettone si crema de vanilie. Gasesti reteta AICI 🙂

meniu complet pentru masa de Craciun

Desigur, in magazinele Lidl, din gama Deluxe si Favorina, gasiti o multime de deserturi gourmet, de sarbatoare. De la gelato la turta dulce de Nurnberg, de la biscuiti Speculoos si pana la deserturi racoritoare, pe care le gasiti in sectiunea de congelate sau in frigidere, aveti de unde alege desertul perfect pentru Craciunul vostru #BeautifullyNormal!

https://www.teoskitchen.ro/2017/12/idei-pentru-masa-de-craciun.html

Impreuna cu prietenii mei de la LIDL, va dorim un Craciiun surprinzator asa cum e, fericit alaturi de cei dragi voua, cu o masa plina si delicioasa! Va pupa si va iubeste gospo!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.