Cele mai placute amintiri alaturi de familia mea, isi au locul in bucatarie. V-am mai povestit de- lungul anilor despre zilele frumoase petrecute in bucatarie alaturi de mama mea și de mama ei. Poate de aici si pasiunea mea pentru gatit. In ciuda faptului ca mi-am dorit atat de mult sa devin psiholog, am ajuns gospo-diva pe care o stiti azi ca Teo de la Teo’s Kitchen.
Sfaturile lor, secretele pe care mi le-au impartasit, retetele invatate de acasa, toate m-au facut cea care sunt azi aici pe blog. O mamica, femeie si gospodina care nu face compromisiuri in ceea ce priveste gatitul. Pentru familia mea? Incerc mereu sa gatesc tot ce e mai bun! Azi, pentru ei si pentru voi, am o reteta cu traditie in familia mea, mai ales in perioadele de post – CORNULETE CU RAHAT de post.
Pentru unele lucruri facem compromisuri cu drag, mâncarea nu este unul dintre ele!
Cornulete cu rahat de post este una dintre rețetele pe care mama mi le-a transmis și pe care ea, la rândul ei, a păstrat-o tot din familie. A suferit insa modificari de-a lungul anilor, pentru ca…au ajuns pe mana mea. Cred ca e foarte important sa pastram traditiile in familie, dar sa incercam mereu sa aducem fiecare reteta “in zilele noastre”. In reteta de cornulete cu rahat de post am inlocuit zaharul vanilinat pe care il folosea mama cu pastaia de vanilie, bicarbontul stins cu lamaie cu praf de copt si am folosit noul ulei Unisol din seminte proaspat recoltate. Rezultatul? Cornulete cu rahat absolut delicioase, care se topesc in gura si n-ai ghici niciodata ca sunt de post!
In familia mea facem multe compromisuri, ca in orice familie care functioneaza normal si sanatos. Mama il scoate pe Luca de la scoala pentru ca eu sa pot munci de acasa. Fratele meu, desi sta departe de mama, o ajuta o data pe saptamana cu toate cumparaturile. Asa functionam noi si sunt sigura ca si in familia voastra se fac compromisuri, mai mici sau mai mari, pentru a pastra unitatea. Insa, cand vine vorba de mancare, indiferent cine este gospodina, mama Lucia sau Teo (Doruta, pe numele de acasa), nu facem compromisuri. Incercam sa mancam cat mai sanatos, cu ingrediente cat mai naturale si de foarte buna calitate. Ne place mancarea gatita si nu semipreparate, prajituri de casa si nu dulciuri din comert.
De ce va recomand cu mare incredere noul ulei Unisol din seminte proaspat recoltate?
- este un produs unic pe piata din Roamania, fiind obtinut din seminte de floarea soarelui proaspat recoltate
- este un ulei de prima presa, adica la prima presare a semintelor, fara a interveni cu alte procese suplimentare.
- este rafinat astfel incat se obtine echilibrul perfect in materie de gust si miros
- uleiul de floarea soarelui este unul dintre ingredientele de baza din bucataria noastra traditional romaneasca, deci e important sa folosim un ulei de floarea soarelui de cea mai buna calitate, indiferent ca il folosim pentru gatit, prajit, salate sau ca ingrediente in deserturi
CONCURS! Incearca si tu noul ulei Unisol din seminte proaspat recoltate
Uleiul Unisol din seminte proaspat recoltate este prezent pe rafturile magazinelor in editie limitata, completand gama Unisol alaturi de uleiul de prima presa din seminte atent selectate.
Pentru ca imi doresc sa il incercati si voi, primele 10 dintre voi care vor lăsa un comentariu la această postare vor primi uleiul Unisol din semințe proaspăt recoltate.
Ingrediente pentru 60-64 Cornulete cu rahat de post
(folosim o cana de 250ml pentru a masura ingredientele)
- 1 ½ cana bors de putina
- 1 cana ulei Unisol din seminte proaspat recoltate
- 4 linguri zahar tos
- un pliculet praf de copt
- 2 linguri coaja de lamaie
- miezul de la o pastaie de vanilie
- 6 cani de faina
- 500g rahat cu fructe
- 200g zahar pudr vanilat pentru pudrat
Amestecam uleiul, borsul, coaja de lamaie, vanilia, zaharul. Cernem faina impreuna cu praful de copt in bolul unui mixer.
Facem o gropita in mijloc si turnam amestecul cu ulei. Mixam totul foarte bine, pana avem un aluat omogen, elastic, lucios, care nu se lipeste de peretii vasului. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la rece minim o ora inainte de folosire. Impartim aluatul in 8 parti egale. Din fiecare facem cate o bila de aluat pe care o intindemi in foaie de 3-5mm grosime. Punem deasupra o farfurie de cca 18 cm diametru. Taiem aluatul de jur imprejur, pentru un disc perfect. Taiem fiecare disc in 8 parti egale. Punem pe fiecare din cele 8 parti un cubulet de rahat. Rulam de la mare la mic pentru a obtine cornuletele.
Asezam cornuletele in tava unsa cu spray non-stick sau tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul incins la 180°C 20-25 minute sau pana sunt usor rumenite. Le lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a le pudra cu zahar.
Desigur, puteti umple cornuletele si cu magiun sau dulceata, in functie de preferintele voastre. În familia mea se face un amestec din silvoit (magiun de prune fara zahar, foarte gros, fiert la cazan) si nuca macinata. Este delicios!
Sper ca veti incerca reteta de cornulete cu rahat de post si veti fi mai mult decat incantate de rezultat! Nu uitati de concursul Unisol si veti putea testa noul ulei in retetele pe care le pregatiti cu drag pentru familia voastra 🙂 Sa va fie de cel mai bine!
delicoase, imi amintesc de bunica!
Arata super cornuletele.O sa le incerc si eu!
super reteta ,gustoasa rau
SUNT DELICIOASE , IMI ADUC AMINTE DE CORNULETELE BUNICII !
Arata delicios!
gustoase si bune in perioada asta a postului
tot asa le face si mama mea
Buna Teo, felicitari pentru tot ce faci, astept mai multe retete de post!!!
delicioase
Ce bine arata, mi-ai facut dor de copilarie. N-am mai mancat cornulete de cand m-am mutat de la mama 😀 Trebuie sa incerc si eu reteta si neaparat noul ulei Unisol.
Super idee de dulce pentru post, multumim.
In fiecare an, de Craciun, faceam, impreuna cu surorile, cornulete pentru colindatori 🙂
Sigur voi încerca rețeta! Parintii mei sunt mari amatori de cornulețele făcute in casa 🙂 Mulțumim Teo pentru rețelele minunate, de multi ani ma inspir de la tine! :*
Cele mai bune
Imi doresc sa incerc noul Unisol!
Fiind fidela rețetelor tale si cu prilejul postului abia aștept sa testez uleiul pt maionezele cu pufuleți sau din apa de năut !!!
Vreau si eu cornuleteeee ❤❤❤
O sa incerc aceasta reteta, imi plac tare mult cornuletele!
Super reteta. In weekend o sa o incerc
O reteta foarte buna! O voi incerca!
Numai buna pentru post!
Imi place sa am grija de familia mea si sa ii rasfat cu bunătăți.Cred ca Unisol va avea un loc de frunte in bucătăria mea!
Wow, as vrea si eu sa incerc! Circulate tale arata minunat!
Wow, as vrea si eu sa incerc acest ulei! Cornuletele tale arata delicios si imi amintesc de bunica, ea ni le facea des!
Servus, Teo! Te urmăresc mereu si aștept cu sufletul la gura o noua postare de-a ta! Multumesc pentru ca îmi faci viața mai ușoară, mereu ma scoți din “impasul” culinar :). Numai bine pentru tine si familia ta!
Ador cornulețele umplute cu nuca,marmeladă,rahat,mac si orice altceva.Am o colecție impresionanta de Rețete de cornulețele si de câte ori le prepar ,mirosul de vanilie ma duce cu gândul la copilărie. Cred ca varianta aceasta de cornulețele cu Unisol va fi grozava.Promit fotografii!
Teo draga ma omori cu zile! Si eu care eram la cura de slăbire.Mi-ai făcut pofta si musai trebuie sa le incerc.Arata nemaipomenit si ma gândeam sa le umplu cu gem de gutui si nuca
Multumim frumos de aceasta reteta! Voi incerca cu drag 🙂
Aceste cornulete imi amuntesc de copilarie si de bunica care ma incarca mereu cu bunatati cand ma intorceam la facultate.
Aceste cornulete imi amintesc de copilarie si de bunica care ma incarca mereu cu bunatati cand ma intorceam la facultate.
O reteta foarte buna de cornulete,imi plac cornuletele.
Cornulete foarte bune.
Super reteta.Mi-ai adus aminte de cornuletele din copilarie .
Buna ! Arata f bine.o sa le incerc si eu in weekend. Pupici
Abia astept sa testez reteta de cornulețe! Arata tare bine și sunt convinsă ca sunt și ft gustoase! Ma încânta ca merg păstrate in cutie și sa le punem dimineața lângă o cafea❤️
Cred ca avea si mama o reteta de cornulete cu bors. Ajuta la fragezire banuiesc. Trebuie incercate si cornuletele tale pentru lamuriri . Multumim pentru reteta si revin cu feed-back!
Buna Teo, felicitari pentru toate retetele in special cele de post, mai asteptam si altele.
Spor in toate!
Cornuletele cu rahat sunt desertul copilariei mele. Delicioase !
Wow… ce bine arata 🙂 sigur o sa fac si eu zilele astea.
Suuper,ma bucur ca pot încerca si rețeta de post.
Este deja incercat uleiul si numai cu el gătim.cat despre cornulete o sa incercam reteta in weekend.multumim
Nu am mai făcut de mult cornulete dar sigur am sa probez rețeta mâine arata delicios. (Noroc că folosesc același ulei deci o să fie si ale mele delicioase).
Super reteta! Dar si cutia in care ai pus cornuletele! 😀
Buna! Zilele ce urmeaza voi incerca si eu reteta
Ador prăjiturile!
Si noi folosim ulei Unisol din seminte proaspat recoltate
Teo, borsul asta de putina ce este? Si cu ce se poate inlocui?
ador cornuletele,indiferent cu ce sunt umplute.iar daca sunt preparate cu ulei unisol,cred ca sunt delicioase..
Unisol cel mai bun ulei
Il folosim cu drag
Sunt in cautare de retete de post si cu gust de copilarie!Abia astept sa le fac si eu , multam pentru reteta! :*
De mult cautam o reteta de cornulete, iata ca am gasit-o! Cu siguranta o sa faca o impresie buna! O sa fac si cu gem de prune!
Buna! Mi-ar placea sa incerc uleiul Unisol! Cred ca as opta tot pentru cornulete pufoase.
Mi-ai facu pofta ,o sa prepar impreuna cu sotia ,m-ai ales ca tinem post si sunt binevenite .Multumim pentru reteta
Tare bune sunt aceste cornulete. Eu am invatat sa le fac de la mamasoacra undeva in 1992 😉 P.S. Atunci am facut cunostiinta prima data cu borsul 😀 Multumim pentru reteta :-*
Pai Teo, oricum ma abțin de obicei sa îți scriu la fiecare postare. Iar dacă tu acum spui ca “primele 10 care scriu la acesta postare vor primi..etc” am zis: hai sa ma uit, o sa fiu ultima?:)) ai când colo..nu văd nimic. Ori nu ai apucat sa aprobi ori..treaba e așa cum se vede.
Motivația de a scrie nu e doar cea lăsată de tine mai sus. Nu! Ci aceea ca..mâine o sa fac bunătățile astea de cornulețele. Cele cu rahat sunt preferatele mele și sunt sigura ca vor ieșit delicioase. Revin cu o impresie și o poza la postarea asta pe Facebook.
Ești cea mai specială Teo! Îți mulțumesc. ❤️
Chiar azi am facut si eu cornulete.Imi doresc sa fac cu Unisol data viitoare.Pofta buna!
Bors putem pune din comert?Multumesc!
Sigur ca da 🙂
Esti Mega-Ultra-Nemaipomenită Teo!
Nu pot sa zic decât ca rețetele tale bine explicate si super delicioase, la 23 de ani ai mei m-au făcut gospodină si m-au ajutat să-l cuceresc pe viitorul meu soț !
Dana Maria, iti multumesc din inima. Ma bucur ca pot fi de ajutor tinerelor gospo-dive! Te pup :*
Multumesc! O voi face sigur pentru ca si eu am amintiri din copilarie! Dar, pe lumea asta, in tara asta, mai gasesc eu lamai bune pentru a le rade (razui) coaja?
Ne putem orienta spre lamaile bio sau spre coaja razuita la pliculet, care se gaseste in comert. La fel de bine putem renunta la coaja si sa folosim putina esenta de lamaie.
Buna seara! Am incercat rețeta, dar mi-au ieșit tari, bune la gust dar tari Oare ce am greșit? Am respectat întocmai cantitățile si ingredientele. Mulțumesc!
Salut, Magda. Chiar nu stiu sa iti spun, daca ai respectat reteta.