Lipie de casa cu pui

Lipia de casa cu pui este o reteta pe care o iubesc! De ce? Pentru ca sunt cea mai mare iubitoare de lipii de orice fel si mai ales de cele facute in casa! Cand eram mica si Buni facea paine de casa, abia asteptam sa ii ramana o bila de aluat, care stiam ca se transforma, de fiecare data in lipii! Uneori le mancam exact ca pe paine (nu stiam eu de magia numita shaworma pe vremea aceea) si alteori, imediat ce le scotea din tigaie, le pudram cu zahar. Ohooo, ce vremuri! Azi vreau sa va arat insa o reteta perfecta pentru mamici si gospodine grabite: lipie de casa cu pui!

lipie de casa cu pui

De ce vei iubi reteta de Lipie de casa cu pui?

  • desi vorbim de un aluat dospit, care, in general, le sperie pe gospodinele incepatoare, este un aluat care se pregateste foarte foarte usor! Il framantam cu mixerul, il lasam 2 ore la dospit, intindem lipii, le coacem in mai putin de 2 minute, in orice tigaie sau craticioara!
  • Puiul maruntit in sos alb de la Scandia Sibiu, pe care l-am mai folosit in retetele mele, este cremos, aromat, delicios, deci umplutura pentru lipii e gata fara niciun strop de efort.

lipie de casa cu pui

  • poti sa asamblezi lipia chiar si in pauza de pranz de la birou si o porti imparti cu colegii (doar cu cei mai simpatici): lipia de casa se pastreaza foarte bine 2 zile in folie alimentara inchise ermetic. Conservele de carne maruntita Scandia Sibiu sunt mereu la indemana, mai ai nevoie doar de salata ta preferata. Eu am ales combinatia de pui maruntit in sos alb, felii de rosii si multa rucola crocanta! Mi-nu-nat!

lipie de casa cu pui

Ce sunt conservele din carne maruntita de la Scandia Sibiu?

Dupa o fierbere rapida, carnea este desprinsa usor in fibre, astfel isi pastreaza gustul intens, completat de sosuri delicioase. Carnea este maruntita si NU tocata, conservata fara E-uri. Poti alege intre conserve de pui sau de porc, in combinatii de sosuri fine si ales condimentate. Poti citi mai multe AICI 🙂

lipie de casa cu pui

Ingrediente pentru 6-8 bucati Lipie de casa cu pui:

  • 500g de faina 000
  • 200ml de apa calduta
  • un pliculet de drojdie uscata
  • o lingura de sare
  • o lingura de zahar
  • o lingura de ulei

lipie de casa cu pui

Amestecam apa calduta cu zaharul si cu drojdia, lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. Cernem faina cu sarea, turnam amestecul de drojdie, punem si uleiul. Framantam un aluat elastic, omogen, care nu se lipeste de maini si de peretii vasului mixerului. Facem o bila din aluat, pe care o asezam intr-un bol curat. Acoperim bolul cu un servet curat si il lasam sa dospeasca 2 ore intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Puteti sa lasati aluatul sa dospeasca si de pe o zi pe alta in frigider, daca doriti sa il pregatiti din timp si sa coaceti lipiile a doua zi.

lipie de casa cu pui

Ingrediente pentru umplutura Lipie de casa cu pui:

  • cate o conserva de Pui maruntit in sos alb Scandia Sibiu (110g) pentru fiecare lipie
  • felii de rosii
  • rucola, baby spanac, salata asortata

Din aluatul dospit, rupem bucati de marimea unei mingi de ping-pong. Lucram pe masa tapetata foarte bine cu faina, intindem lipiile rotunde, foarte subtiri, de 2mm grosime. Coacem lipiile intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de grasime.

lipie de casa cu pui

Ungem fiecare lipie cu puiul maruntit in sos alb, punem si feliile de rosii si salata si…

lipie de casa cu pui

Ne bucuram de un pranz (sau cina) absolut delicios, cu ingrediente putine, dar foarte savuroase, simplu de preparat si pe gustul tuturor! 🙂 Sa va fie de cel mai bine si incercati reteta de Lipie de casa cu pui si cu alte sortimente din gama carne maruntita de la Scandia Sibiu.

lipie de casa cu pui

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.