Salata cu rosii uscate

salata cu rosii uscate

Toata vara am strabatut tara in lung si-n lat cu cea mai mare bucatarie mobila complet utilata si functionala din Romania – truck-ul LIDL – in caravana Bucatar din placere. Fiecare weekend in care am gatit prin tara alaturi de Florin Dumitrescu, Andrei Aradits si Doru Catanescu a fost o adevarata placere pentru mine. Am ras, am cantat, am plans cand credeam ca ploaia torentiala ne va strica ziua la Timisoara (si totusi s-a dovedit una dintre cele mai reusite zile din Caravana), am invatat o gramada de lucruri noi, v-am cunoscut pe voi si am gatit cot la cot cu un om pe care il respect foarte mult si care, dincolo de imaginea de la televizor, este un OM – Florin Dumitrescu.

salata cu rosii uscate

Reteta pe care vi-o arat azi este cea mai draga reteta a lui Florin din Caravana Bucatar din placere. In fiecare weekend asteptam momentul acesta – Salata cu rosii uscate, branza de capra si un dressing delicios pe baza de ulei de nuci. Eu am modificat un pic reteta dupa gustul meu personal, ca asa sunt bucatarii, nu se lasa pana nu aduc un mic “ceva” la fiecare reteta. Am pus un strop de sirop de agave in dressing, am profitat de #SaptamanaFranceza care e acum in magazinele Lidl si am luat o branza de capra extra-cremoasa si un mustar Dijon classic. Am adaugat si merisoare, pentru ca imi place combinatia de branza de capra si fructe uscate. Am pus si nuci tocate marunt, ca asa m-a invatat Dumitrescu! A iesit o salata de mare exceptie, multumesc Florin!

salata cu rosii uscate

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Salata cu rosii uscate:

  • poti folosi ulei de nuci sau ulei de masline extr-virgin asa cum am folosit eu. Poti folosi orice ulei vegetal iti place tie, in principiu.
  • rosiile uscate le gasesti la borcan, la Lidl, la raionul de conserve. Rolul lor in salata? Inlocuiesc cu success carnita, sunt usor afumate si aduc foarte multa savoare.
  • banza de capra folosita de gospo (adica eu) o gasiti acum, in Saptamana Franceza. In rest, puteti folosi telemeaua de capra Pilos, o telemea maturata de foarte buna calitate si foarte aromata.
  • branza de capra poate fi consuma si de persoanele intolerante la lactoza
  • poti inlocui branza de capra cu o telemea clasica de oaie sau de vaca, nu-i niciun bai
  • mixul de salata la punga este salvator in orice situatie si ti-l recomand cu drag! Sunt mai multe mixuri de salata la un loc (deci automat este economic), salata este ready to eat: rupta la dimensiunea perfecta, gata spalata, ideala pentru mese rapide.

salata cu rosii uscate

Ingrediente pentru 2 portii de Salata cu rosii uscate:

  •  o punga mix de salata Chef Select (150g)
  •  150g rosii uscate un ulei de masline Baresa
  •  200g branza de capra Chevretine (sau telemea Pilos)
  •  o lingura mustar Dijon Duc De Coeur
  •  o lingurita sirop de agave El Tequito (sau miere)
  •  o lingura otet de mere
  •  100ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  •  20g nuci Alesto
  •  20g merisoare Alesto

 

 

salata cu rosii uscate

Pentru dressing amestecam foarte bine cu telul uleiul de masline, mustarul, siropul de agave, otetul pana se emulsioneaza, respectiv avem un sos omogen, cremos. Scurgem rosiile uscate din uleiul de masline si le tocam cubulete. Intr-un bol punem salata, direct din punga, fara a o spala sau marunti. Punem rosiile uscate, rupem deasupra branza de capra.

salata cu rosii uscate

Nu ne ramane decat sa amestecam foarte bine salata (de preferinta cu mana, asa se amesteca salatele cel mai bine) si o putem aseza pe platou. Nu va obositi prea mult, puenti pur si simplu salata cu mana si lasati gravitatia sa isi faca treaba 🙂 Punem deasupra inca putina branza, nucile tocate grosier din cutit, merisoarele si stropim totul cu putin ulei de masline. Nimic mai simplu!

salata cu rosii uscate

salata cu rosii uscate

Multumesc Florin Dumitrescu pentru reteta si multumim Lidl ca, nu stiu cum ai reusit, da ne-ai gasit si ne-ai pus pe toti 4 impreuna 🙂 Faina o fost vara asta in caravana, faina!

salata cu rosii uscate

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.