Suntem pe final de septembrie si, cu durere-n sufletelul de gospo-diva, trebuie sa recunosc ca orice farama de concediu…s-a spulberat! Dar nu-i nimic, eu sustin cu tarie ca mersul la birou poate si trebuie sa fie un lucru pe cat de necesar, pe atat de delicios! Asa ca vin in ajutorul vostru cu o idee excelenta pentru pranzul din caserola – Barcute din bagheta cu carne de vita! Se pregatesc usor si sunt delicioase si va avertizez din timp: trebuie sa pregatiti mai mult de o portie, pentru ca TOTI colegii vor atenta la caserola voastra! 🙂
In plus, reteta de Barcute din bagheta e perfecta si pentru weekend: un mic dejun pentru diminetile tarzii, un brunch consistent pentru duminica, un pranz delicios in drumetiile de toamna.
De altfel, nu vin singura in ajutorul vostru! Ii am alaturi de mine pe prietenii mei de la Scandia Sibiu, care va ofera o gama larga de produse care sa va ajute pentru un pachetel variat zi de zi. Pateul integral Scandia Sibiu, preferatul meu, pe care il gasiti in diverse variante de gust si de texturi, gustarile vegetale Scandia Sibiu sau conservele de carne, toate asteapta sa va inspire pentru sandwichul sau caserola perfectă. Eu am ales azi Carnea de vita in suc propriu pentru o reteta rapida si delicioasa: Baghete umplute!
Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Baghete umplute cu carne de vita
- poti folosi mini-baghete, asa cum am folosit eu, baghete frantuzesti, din cele lungi, sau chifle obisnuite
- mozzarella data pe razatoare poate fi inlocuita cu telemea, cascaval, cas de tara sau parmezan, in functie de preferintele voastre
- iaurtul grecesc poate fi inlocuit cu smantana sau smantana dulce
- condimentam cu sare, piper, ierburi aromatice uscate sau proaspete
- poti pregati compozitia cu o zi inainte, sa decupezi chiflele si apoi sa umpli si sa le dai la cuptor dimineata, cat timp te pregatesti pentru birou
- chiflele umplute sunt foarte bune si calde si reci si pot fi incazite foarte usor, 5-7 minute in cuptorul incins la 180°C
- aceeasi umplutura poate fi coapta pe o baza de tarta (gasiti aici reteta pentru Aluat de tarta facut in casa) sau intr-un vas ceramic sau termorezistent, ca o frittata (omleta) la cuptor
De ce am ales pentru reteta de azi Carnea de vita in suc propriu de la Scandia Sibiu?
- este un produs din carne de cea mai buna calitate
- carnea de vita in suc propriu poate fi consumata ca atare, dar la fel de bine poate fi un ingredient in retetele voastre de sandwichuri, gustari, aperitive sau chiar fel principal alaturi de o garnitura de legume. Pentru inspiratie, gasiti aici reteta de Burrito Mexican cu carne de vita
<strong>Ingrediente pentru 10 Barcute din bagheta</strong>
- 10 mini chifle
- o conserva (300g) Carne de vita in suc propriu Scandia Sibiu
- 6 oua mari
- 100ml de iaurt grecesc sau smantana
- 200g mozzarella data pe razatoare
- un ardei gras rosu
- 2-3 fire de ceapa verde
- 100g de spanac verde
- sare si piper dupa gust
Incingem cuptorul la 180°C, cu ventilatie. Scobim cu grija miezul baghetelor. Batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu smantana, sare si piper dupa gust. Adaugam ardeiul taiat cubulete, ceapa verde taiata rondele, spanacul taiat fasii. Amestecam foarte bine. Carnea de vita o taiem cubulete. Adaugam in amestecul pregatit carnea si mozzarella data pe razatoare. Amestecam din nou.
Distribuim amestecul pregatit in mod egal intre baghete si dam tava la cuptor 25-35 minute sau pana chiflele sunt usor rumenite si umplutura s-a asezat, respectiv nu mai este gelatinoasa in mijloc.
O data incercata, iti garantez ca reteta de Baghete umplute va ramane o favorita in familia ta. Baghete umplute este genul de reteta la care poti apela oricand pentru o masa rapida, ca aperitiv la mesele festive, ca o gustare pentru un drum lung cu masina. Nu uita ca te poti juca foarte usor cu ingredientele si condimentele!
Sa va fie de cel mai bine si spor la pranzuri la birou cat mai variate, sanatoase si inedite! 🙂