Mac and cheese – Paste cu branza in stil american

reteta de mac and cheese

Anul acesta se implinesc 11 ani de la vizita de 4 luni in America. Sincer? A fost cea mai faina excursie si cea mai faina perioada din viata mea! Mereu imi aduc aminte cu nostalgie de timpul petrecut in California, de cat de mult mi-a placut sa am oceanul la picioare in fiecare zi, de cafenelele boeme si mai ales de toate descoperirile culinare pe care le-am facut! Am descoperit mancarea Mexicana, Guacamole, Cheesecake-ul, Tarta cu lamaie si bezea, Banana bread, Pumpkin pie si, bineinteles, Mac and Cheese sau paste cu branza in stil American.

reteta de mac and cheese

Asa cum pentru noi, in Ardeal, Taiteii cu branza de burduf si slaninuta (click pentru a vedea reteta de taitei cu branza a la Buni Sia) sunt emblematici, la fel e si reteta de Mac and Cheese pentru americani. Ii fac in diverse combinatii si cu diverse ingrediente, dar doua lucruri sunt sfinte: sosul TREBUIE sa fie cremos si sosul TREBUIE sa contina branza Cheddar.

reteta de mac and cheese

Branza cheddar este probabil una dintre cele mai renumite branzeturi englezesti din lume. Se produce din lapte de vaca si are o aroma specifica, a carei intensitate variaza in functie de gradul de maturare al branzei dar si de proveninenta ei. Si culoarea difera de la albul natural al cascavalului cu care suntem noi obisnuiti si pana la galben intens, spre portocaliu. In reteta de Mac and cheese se foloseste cheddar-ul portocaliu, cremos, care e usor de dat pe razatoare si are o aroma absolut delicioasa!

La capitolul paste, am ales sa folosesc pentru reteta de Mac and cheese fusilli din grau dur de la Paste Baneasa, pentru ca forma lor este perfecta in astfel de retete cu sos cremos: fusilli retin sosul si branza Cheddar “intra” in toaaaaate spiralele!

reteta de mac and cheese

De ce sunt pastele din grau dur atat de recomandate?

  • Grau dur vs. Grau moale. Pastele din grau dur au o calitate superioara fata de cele din grau moale (grau comun). Spre deosebire de graul moale, graul dur contine cantitati mai mari de proteine, un indice glicemic mai mic si cantitati mai mici de amidon si apa.
  • Rezistenta la fierbere. Isi pastreaza foarte bine forma la fiert, nu se sfarma la fel ca pastele din grau moale, nu se lipesc, au o culoare aurie, specifica.
  • Cea mai buna calitate. Pastele 100% grau dur de la Paste Baneasa NU sunt paste CU grau dur, adica un amestec de fainuri, ci paste GRAU DUR 100%

reteta de mac and cheese

Reteta de Mac and cheese este o reteta care se pregateste rapid, fiind ideala pentru zilele in care nu aveti prea mult timp pentru a sta in bucatarie. Va fi o reteta indragita de copii, Luca de exemplu a fost extaziat si a cerut chiar supliment!

Ingrediente pentru 2 portii din Reteta de Mac and Cheese

  • 250g fusilli 100% grau dur Paste Baneasa
  • 300-350ml lapte
  • 20g amidon de porumb/cartofi
  • 200g branza Cheddar data pe razatoare

reteta de mac and cheese

Pentru mod de preparare Reteta de Mac and cheese, urmareste reteta video de mai jos!

Mod de preprare Reteta de Mac and cheese

  1. Punem la fiert 3 litri de apa, cand apa fierbe, adaugam sare si pastele fusilli. Fierbem pastele dupa timpul de fiebere indicat pe ambalaj, apoi le scurgem din apa in care au fiert.
  2.  Pentru sos, punem intr-o craticioara laptele si amidonul, amestecam cu telul pentru a desface amidonul. Punem craticioara la foc mic pana laptele face margelute pe margini.
  3. Adaugam cascavalul, tragem de pe foc. Amestecam cu telul pana cascavalul este topit. Potrivim sosul de sare si piper.
  4. Turnam sosul peste paste, amestecam foarte bine, servim fierbinte.

reteta de mac and cheese

Nu uita sa te abonezi la canalul Teo’s Kitchen pentru a nu pierde nicio reteta video! Click AICI pentru abonare >> http://bit.ly/2kN0JaT<<

 

 

12 Comments

  1. Ciprian

    S-a tăiat sosul. E greu sa scrii cât timp trebuie ținut laptele pe foc înainte de a pune cașcavalul?

    • Asa cum am scris si cum se vede si din video, laptele se tine pana face margelute pe margine, adica pana incepe sa fiarba, Se vede foarte bine in video acest lucru. Sosul nu s-a taiat pentru ca laptele a fost tinut prea mult ori putin pe foc.

  2. Madalina

    Excelente! Esti magica!

  3. Monica Domsa

    Buna ziua! 🙂
    Foarte clare explicatiile, fara fite, biiiiig like.

  4. Buna Teo!Te urmaresc cu drag de mult timp,felicitari pentru munca frumoasa pe care o faci!Imi poti spune te rog ce fel de branza Cheddar folosesti si de unde o iei?Niciodata nu mai gasesc sa cumpar!

  5. Andrew

    Se poate folisi cașcaval în loc de cheddar?

  6. A ieșit tare bun…pentru nou adulții. Piciului nu i-a plăcut din cauza brânzei. Se poate face sosul și cu altfel de brânză? De care? Mulțumesc, Teo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.