Tacos de post

tacos de post

Uneori simtim nevoia sa mancam fara carne, mai light, mai ales in zilele toride de vara. Ca de obicei, gospo-diva voastra perferata vine in ajutorul vostru azi cu o reteta speciala, deosebita, o combinatie intre bucataria Mexicana si cea Italiana – Tacos de post cu aperitiv vegetal de la Scandia Sibiu si caponata sicilana, un aperitiv din bucataria italiana.

Este o combinatie inedita si absolut delicioasa, de texturi si arome. Un strat generos de aperitiv vegetal de cea mai buna calitate, un strat de salata crocanta si un strat de caponata de vinete, dulce-acrisoara!

tacos de post

[box type=”tick”]Despre Aperitivele vegetale Scandia Sibiu:[/box]

  • asa cum va spuneam mai sus, daca doriti sa luati o pauza de produsele din carne, aperitivele vegetale sunt o alternative perfecta la pateul din carne
  • aperitivele vegetale Scandia Sibiu vin in combinatii unice, pe care trebuie sa le incercati: vegetal cu hribi, vegetal cu seminte de in, vegetal cu broccoli
  • sunt produse curate, asa cum veti observa si pe etichete: fara E-uri, coloranti, potentitatori de aroma

tacos de post

[box type=”tick”]Despre Caponata Siciliana[/box]

  • este un aperitiv de vara, deosebit de aromat
  • ingredientele principale sunt vinetele, ceapa si telina si are un sos delicios, care le leaga pe toate. In sosul dulce-acrisor regasim capere, masline, suc de rosii.
  • denumirea de “caponata “ vine de la pestele delfin, denumit in siciliana “capone”, care era servit la mesele nobiliare alaturi de sosul dulce-acrisor. In patura saraca insa, unde acest peste era scump sau inaccesibil, s-a inlocuit cu vinetele si astfel s-a ajuns la “caponata siciliana”.

tacos de post

Ingrediente pentru 6 portii Tacos de post

  • 6 tortillas
  • ulei de floarea soarelui
  • 400g (doua conserve) aperitiv vegetal Scandia Sibiu
  • 100g mix de salata verde
  • o vanata mare
  • 50ml ulei de masline + 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba mare
  • 3-4 tije de apoi (sau telina)
  • 400g (o conserva) rosii cuburi in suc propriu
  • 30ml otet de vin rosu
  • 30g zahar tos
  • 3 linguri capere
  • 200g masline verzi
  • busuioc proaspat
  • sare si piper dupa gust

tacos de post
Mai intai ne ocupam de tortillas: incingem cuptorul la 200°C si punem gratarul pe mijlocul cuptorului. Pulverizam ulei pe ambele parti ale fiecarei lipii. Eu am folosit ulei de floarea soarelui, pus intr-o sticla cu pulverizator. Asezam tortilla pe gratar, astfel incat sa incalece 3 bare metalice ale gratarului. Coacem tortillas 3-4 minute sau pana sunt frumos rumenie si aurii. Veti vedea ca isi pastreaza foarte bine forma si sunt crocante si delicioase.

tacos de post

Pentru caponata, taiem vanata in cuburi, le saram si le asezam intr-o sita. Le lsma la scurs minim o ora. Asezam cubuletele de viete in tava, pe hartie de copt, stropite cu cele 2 linguri de ulei de masline. Coacem vinetele 20 de minute, in cuptorul incins la 200°C, pana cubuletele sunt moi, au scazut in volum si sunt aurii. Intr-o tigaie icnapatoare, prajim ceapa taiata cubulete mai mari, in 50ml ulei de masline. Cand ceapa e translucida, adaugam telina taiata cubulete si 2 linguri de apa. Sotam 2-3 minute.

tacos de post

Adaugam si rosiile cubulete in suc propriu, amestecam, lasam sa fiarba 5 minute. Punem maslinele, caperele, zaharul, otetul, sare si piper dupa gust. Amestecam si fierbem sosul 5 minute la foc mic. Adaugam si cubuletele de vinete, amesteccam si lasam totul sa fiarba al foc foarte mic, pana lichidul scade la mai mult de jumatate. La final punem si busuioc verde, proaspat tocat. Este indicat sa pregatim caponata cu o zi inainte, apoi sa o lasam cateva ore bune, de preferinta peste noapte, la temperatura camerei. Astfel se intrepatrund foarte bine aromele si caponata siciliana este mega-aromata!

tacos de post

Pentru asamblarea retetei de Tacos de post, punem in fiecare tortilla un strat generos de aperitiv vegetal de la Scandia Sibiu. Urmeaza un strat din mixul de salata verde, apoi un strat de caponata.

tacos de post

Nu ne ramane decat sa asezam Tacos de post pe un platou si sa decoram simplu, cu crenguta de ierburi aromatice. Da, o masa de post poate arata chiar atat de bine si sunt sigura ca Tacos de post este un preparat care va incanta intreaga familie si musafirii! Pentru aceasta reteta puteti folosi oricare dintre aperitivele vegetale Scandia Sibiu, in functie de preferintele voastre 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

tacos de post

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.