Cornulete cu bors si magiun

cornulete cu bors si magiun

Dragii mei, pentru ca e post, m-am gandit sa va aduc una din retetele pe care o pregatea Buni cand eram mici: Cornulete cu bors si magiun. Era o tanti, pe care nu mai stiu cum o chema, care statea la capatul carterului nostru, acolo unde se terminau blocurile si incepea campul. Acolo mergeam cu Buni si cu Bubu si cumparam bors de putina, din care Buni ne facea un bors delicios, cu aripi, tacam de pui si gheare. Apoi facea coruneletele astea geniale!

cornulete cu bors si magiun

Cornulete cu bors si magiun, pe care ea le facea chiar sub forma de cornulete. Mie insa imi plac mai mult sub forma asta, inspirata din “cuccidati”. Cuccidate sunt niste fursecuri italiene, cu umplutura de smochine, absolut delicioase! Eu am umplut cornulete cu magiun de prune, tot de la Buni, facut la Aschileu. Daca doriti o reteta de corunulete care nu e de post, va sugerez Reteta de Cornulete cu gem cu smantana si unt sau Reteta de cornulete cu nuca 🙂

[box type=”tick”]Cum pregatim reteta de Cornulete cu bors si magiun?[/box]

Intindem aluatul, punem un strat de gem si trecem aluatul peste gem, cat sa il acoperim. Taiem apoi fasiile in bucatele si le coacem fain-frumos! Apoi, cat sunt inca fierbinti, le dam prin zahar pudra vanilat. Asa ca, daca vreti o reteta simpla, de post, economica, trebuie sa incercati reteta de Cornulete cu bors si magiun!

cornulete cu bors si magiun

Ingrediente pentru 50-60 buc Cornulete cu bors si magiun

  • 500g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • un cubulet de drojdie (25g)
  • 2 linguri zahar tos
  • coaja rasa de la o lamaie
  • miezul de la o pastaie de vanilie (2 pliculete zahar vanilat)
  • 150ml bors
  • 150ml ulei de floarea soarelui
  • 300-400g magiun de prune
  • 200g zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare Cornulete cu bors si magiun

  1. Incalzim putin borsul si uleiul.
  2. Frecam cubuletul de drojdie cu cele 2 linguri de zahar tos pana drojdia e topita.
  3. Punem faina intr-un bol adanc (vailing, cum ii spune Buni Sia), facem o gropita in mijloc.
  4. Turnam uleiul si borsul, amestecul de drojdie, coaja de lamaie, miezul de la pastaia de vanilie.
  5. Framantam un aluat bine legat, care nu se lipeste de maini. Nu framantari aluatul excesiv, nu este un aluat elastic, ci mai degraba unul compact, mai greoi.
  6. Lasam aluatul sa dospeasca timp de 2-3 ore sau pana isi dubleaza volumul.
  7. Lucram cu jumatate din aluat o data, pe care il intindem intr-o foaie de 2-3mm, careia ii taiem marginile pentru a le nivela. Astfel cornuletele arata foarte ingrijite la final.
  8. Punem magiun intr-un strat subtire, de cca ½ cm si petrecem aluatul peste magiun, apoi il apasam bine ca sa cuprinda magiunul.
  9. Taiem cornuletele si le asezam in tava, pe hartie de copt.
  10. Coacem cornuletele 12-15 minute sau pana sunt usor aurii, in cuptorul incins la 180°C.
  11. Cat sunt fierbinti, le dam prin zahar pudra vanilat.

cornulete cu bors si magiun

Ies niste cornulete cu bors si magiun….apffffff….o sa va lingeti pe degete! Daca urmeaza sa ma intrebati daca se simte borsul in cornulete? Nu, nu se simte! Puteti folosi si alt tip de gem? Magiunul de prune este de preferat, pentru ca este un gem tare, care nu curge la copt. Puteti sa le umpleti insa cu rahat, pe care fie il taiati cubulete, fie il dati prin masina de tocat, astfel incat sa aveti o pasta cu care sa umpleti cornuletele. Sa va fie de cel mai bine si mai ales sa aveti un post cu folos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.