Unul dintre “defectele profesionale” ale unui omulet pasionat de gatit este faptul ca oriunde merge si vede/gusta o mancare delicioasa, primul gand care ii vine in minte este “o sa imi fac si eu acasa!” Cam asta mi se intampla mie zi de zi cand trec pe langa bistro-ul din capatul strazii, de unde miroase mereu a paella delicioasa si ospatarii ies cu tavile de paella aburinde. Astfel, manata de pofta mea teribila si inspirata de noul porumb Bonduelle Gold Chilli, a aparut reteta noastra de azi – Paella cu pui si porumb – o reteta din categoria picantella spaniola 🙂
Ce nu trebuie sa lipseasca din reteta de Paella cu pui si porumb?
- orezul cel mai potrivit pentru paella este cel cu bob rotund, acelasi pe care il folosim si pentru risotto, de exemplu
- sofranul pe care il folosim nu doar pentru a da culoarea galbena, specifica pentru paella, ci si pentru aroma deosebita
- carnatul chorizo si carnea de pui dau, dar puteti transforma Paelle cu pui si porumb si intr-o paella mixta, adaugand fructe e mare. Sau intr-o paella vegetala, renuntand la carne in favoarea legumelor.
Ce este special la noul porumb Bonduelle Gold Chilli?
- Ce e bun, e Bonduelle! Porumbul chilli are gustul dulce al porumbului Bonduelle dar este si usor picant datorita ardeiului iute chili.
- Salatos si gustos in mod natural! Este conservat prin metode naturale, fara adaos de zahar si fara OMG, este bogat in fibre si delicios!
- Accesibil si versatil! Porumbul chilli se poate consuma direct din conserva sau poate deveni un ingredient excelent in retetele noastre
Citeste articolul pana la final si afla cum poti castiga o excursie oferita de Bonduelle!
Esential pentru o paella reusita este stratul de orez prajit de pe fundul tigaii. Veti spune ca nu e ok sa se lipeasca orezul de tigaie si totusi, la paella este recomandat! Stratul de orez prajit se obtine cand coacem paella la foc mare, fara a amesteca prea mult. Cand paella este gata si orezul este fiert, o luam de pe foc si o acoperim. O lasam asa 10 minute, pentru ca orezul sa absoarba tot lichidul sau o putem da la cuptorul incins la 200°C pentru 10-12 minute.
Ingrediente pentru 6 portii de Paella cu pui si porumb:
- 2 linguri ulei de masline
- o capa alba mare, tocata foarte fin
- 3 catei de usturoi taiati felii
- 1 fir de Chorizo taiat felii foarte subtiri
- 500g piept de pui taiat cubulete
- 200g mazare
- 200 morcovi taiati cubulete
- ½ ardei gras rosu
- ½ ardei gras verde
- ½ ardei gras galben
- o conserva porumb Bonduelle Gold Chilli
- 300g orez Arborio (orez cu bob rotund, orez pentru risotto)
- un varf de cutit fire de sofran
- 1 litru supa de pui
- sare si piper dupa gust
Incingem tigaia pentru paella sau o tigaie incapatoare si, cand e bine incinsa, punem uleiul de masline in care calim ceapa si usturoiul pana sunt moi, la foc mediu, cca 1 minut, amestecand des. Adaugam feliile de chorizo, cubuletele de piept de pui si amestecam. Cand chorizo si puiul sunt prajite, punem orezul, amestecam si le calim toate impreuna 1 minut sau pana orezul devine translucid. Punem sofranul in supa fierbinte si amestecam bine.
Stingem totul cu 1/4 din cantitatea de supa si amestecam, lasand totul pe foc pana supa este aproape absorbita, cca 4-5 minute la foc mediu, amestecand des. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete, mazarea, morcovii, porumbul chilli. Amestecam, completam cu supa, punem totul la foc mare. Condimentam cu sare si piper dupa gust, in functie de cat de sarata este supa de pui folosita. Continuam sa adaugam supa de pui, putin cate putin, fara a amesteca prea mult, pana orezul este fiert. Cand paella este gata, o acoperim cu un prosop de bucatarie curat si o lasam 10 minute, pentru ca orezul sa absoarba tot lichidul sau o putem da la cuptorul incins la 200°C pentru 10-12 minute.
Decoram Paella cu pui si porumb chilli cu fasii colorate de ardei gras si verdeturi tocate. Putem adauga si felii de lamaie. Alaturi de paella am pregatit un sos alioli, sau sos de usturoi, cu iaurt, muuuuult usturoi frecat cu sare si un strop de apa, pentru a obtine consistenta dorita.
!CONCURS! Bonduelle si porumbul Gold Chilli te trimit in vacanta!
-
Bonduelle si porumbul chilli te trimit in vacanta!
- In fiecare saptamana voi posta pe blog o noua reteta cu porumbul Bonduelle Gold Chilli.
- Fiecare reteta va avea postarea ei pe Facebook, unde voi puteti lasa comentarii si da like retetei respective.
- Dintre cele 4 retete, cea care are cele mai multe comentarii, va fi declarata castigatoare.
- Dintre cei care au lasat comentarii la reteta castigatoare, vom alege marele castigator al unei excursii city-break!
- Dintre toti participantii care au lasat comentarii la oricare dintre cele 4 retete, vom alege 50 de castigatori ai cosurilor cu produse Bonduelle.
- Regulamentul complet poate fi consultat AICI.
Reteta de azi – Paella cu pui si porumb iti poate aduce un weekend pentru 2 persoane in Barcelona!