Burrito mexican cu carne de vita

burrito mexican cu carne de vita

Imi aduc aminte si acuma primul burrito pe care l-am mancat in California, intr-un local mic mic, la cateva strazi de plaja. Atunci nu stiam ca asa arata toate micile localuri mexicane, de familie. Localuri cu faianta alba si gresie colorata, cu icoane pe perete si un meniu exagerat de stufos pentru un local de 12m patrati. Cert este ca toate, dar toate preparatele aveau “cilantro” sau coriandru, spre ingrozirea mea maxima. Am intrebat daca exista ceva fara coriandru iar micul Mexican care servea mi-a zambit si mi-a spus “tu no sabes lo que es bueno, chica”. Din putina spaniola pe care o stiam (si inca o stiu din telenovele) i-am raspuns ca “non me gusta el cilantro pero me gusta el guacamole”. Mi-a zambit din nou, cu o oarecare mila pentru ca nu stiu aprecia coriandrul. Mi-a facut un burrito delicios, iar guacamole cu patrunjel in loc de coriandru a fost din partea casei 😊

burrito mexican cu carne de vita

Ce inseamna burrito mexican? O tortilla plina cu tot felul de bunatati, de la guacamole la fasole, de la carne felii la salsa si pana la salata, porumb sau sos de carne. Lipia e apoi rulata si incalzita pe grill. Burrito este diminutivul lui “burro” care inseamna “magar”. Se pare ca burrito si-a luat denumirea de la asemanarea cu sacii pe care magarii ii poarta in mexic. Pornind de la toate cele scrise pana acum si de la o usoara (sau mai grava) nostalgie pentru cele 4 luni petrecute in California, am ajuns la reteta de azi – Burrito mexican cu carne de vita.

burrito mexican cu carne de vita

[box type=”info”]Tot ce trebuie sa stiti despre reteta de Burrito mexican cu carne de vita[/box]

  • Se pregateste usor si poate fi preparata cu o zi inainte, pentru ca apoi doar sa incingem gratarul a doua zi.
  • Este un preparat perfect pentru picnicuri, iesiri la iarba verde sau drumurile lungi cu masina, inspre destinatia de concediu.
  • Puteti inlocui foarte usor guacamole, baza cremoasa pentru reteta noastra cu salsa sau rosii cubulete. Nu as omite insa cascavalul, care se topeste frumos pe gratar si da o savoare aparte retetei.
  • Burrito mexican cu carne de vita nu e musai-musai sa fie prajit pe gratar, il puteti consuma linistiti si fara a-l incalzi inainte.
  • In reteta de azi am folosit Carne de vita in suc propriu de la Scandia Sibiu, un produs din carne de cea mai buna calitate, fiarta si maruntita atenta (nu tocata) si care are un gust absolut delicios.
  • Carnea de vita in suc propriu poate fi consumata ca atare, la un picnic de exemplu, alaturi de rosii proaspete, telemea si un codru de paine proasapata, dar al fel de bine poate fi un ingredient in retetele voastre de sandwichuri, gustari, aperitive sau chiar fel principal.
  • Carnea de vita in suc propriu este un produs fara E-uri, asa cum ne-au obisnuti Scandia Sibiu

burrito mexican cu carne de vita

Ingrediente pentru 4 burrito mexican:

  • 4 tortilla
  • 1 avocado mare (2 daca sunt mai mici)
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • ½ ceapa rosie
  • ½ ardei gras rosu
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri patrunjel verde tocat marunt
  • 8 linguri porumb boabe
  • 8 linguri fasole alba fiarta
  • o conserva (300g) Carne de vita in suc propriu Scandia Sibiu
  • 8 linguri cascaval dat pe razatoare
  • sare si piper dupa gust

burrito mexican cu carne de vita

Mai intai pregatim guacamole. Este o varianta personalizata de guacamole, pentru ca in locul rosiilor taiate cubulete vom folosi ardei gras. Rosiile inmoaie prea mult tortilla, mai ales daca pregatim burrito de seara si urmeaza sa il mancam doar dimineata. Pentru guacamole taiem avocado de jur imprejur cu un cutit, indepartam samburele si scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Pisam miezul de avocado folosing furculita, apoi punem zeama de lamaie (care impiedica avocado sa oxideze), sare si piper si amestecam bine. Adaugam si restul ingredientelor, toate taiate foarte marunt: ceapa, usturoiul, ardeiul, patrunjelul. Amestecam foarte bine.

burrito mexican cu carne de vita

Pe fiecare tortilla punem o lingura generoasa de guacamole (impartim guacamole in mod egal intre cele 4 tortillas), apoi 2 linguri de porumb, 2 linguri de fasole. Scurgem carnea de vita din sucul propriu si o feliem. Asezam feliile de carne in burrito, punem deasupra cascavalul dat pe razatoare. Rulam burrito si il punem pe gratarul incins, 2-3 minute.

burrito mexican cu carne de vita

burrito mexican cu carne de vita

Asa cum va spuneam, este o reteta rapida dar foarte consistenta. Va tine de foame mult si bine la drum lung. Este perfect in pachetelul de la scoala sau de la birou, la un picnic fain cu familia. Adevarul este ca si noi am scos Burrito cu carne de vita la plimbare. Ne-am bucurat de o masa in aer liber, dupa zile intregi de ploaie 😊 Sa va fie de cel mai bine!

burrito mexican cu carne de vita

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.