Prajitura 7 pahare este una dintre cele mai incercate si apreciate retete de pe blog in ultimele luni. Si e simplu de inteles de ce: nu ai nevoie de cantar de bucatarie sau de ustensile sofisticate pentru masurare. Nu ai nevoie de ingrediente deosebite, ci poti sa o pregatesti foarte usor, cu ingredientele pe care le ai la indemana in camara. In plus, poti face orice modificari vrei: poti sa adaugi cacao, stafide, bucati de ciocolata, fructe. Poti servi Prajitura 7 pahare asa cum e sau o poti folosi pe post de blat de tort. Deci da, mi-e foarte clar de ce e o reteta atat de iubita si apreciata.
Si, daca doresti sa impartasesti experimentele tale culinare ce pornesc de la retetele de aici de pe blog, te astept si pe Facebook, in Grupul gospo-divelor. Discutam despre retete si tot felul de alte lucruri simpatice si unde te asteapta 12000 de gospodine prietenoase 🙂
Acum sa va povestesc despre reteta de azi – Chec sarat 7 pahare, o reteta foarte usor de realizat, perfecta nu doar ca aperitiv, ci si ca pachetel pentru scoala sau birou, la cina alaturi de o salata si, bineinteles, la micul dejun.
[box type=”info” size=”large” style=”rounded”]Bine de stiut despre reteta de Chec sarat 7 pahare[/box]
- nu ai nevoie de cantar, pentru ca folosim ca si unitate de masura un borcanel de iaurt de 150g. Am ales iaurtul natur Pilos de la Lidl, care este perfect pentru acest chec. De alfel, gasiti toate ingredientele folosite de mine azi in sortimentul de baza Lidl, adica sunt mereu in magazine, nu doar in saptamanile tematice
- pe langa reteta de baza, puteti adauga orice ingrediente doriti. Eu am ales cubulete de sunca, cubulete de cascaval, masline, ceapa verde tocata marunt, dar, la fel de bine, puteti alege si ardei gras (rosu, galben, verde), patrunjel sau alte ierburi aromatice, cubulete de bacon sau de piept de pui ramase de la cina de aseara, nuci, bucatele de gorgonzola sau branza voastra preferata in locul cascavalului etc
- puteti folosi si legume congelate, insa e important sa le decongelati si sa le gatiti putin inainte, in tigaie, cu putin unt sau ulei de masline. Nu trebuie sa le gatiti complet, ci numai cat sa se inmoaie putin, pentru ca isi termina procesul de coacere in cuptor. Aceeasi regula se aplica si in cazul carnii sau radacinoaselor.
- nu uitati ca parmesanul (sau Grana Padano), sunca si cascavalul, toate sunt sarate, deci adaugati foarte putina sare
Ingrediente pentru un Chec sarat 7 pahare:
- 1 borcanel de 150g iaurt natur Pilos
- 1 borcanel ulei Promienna
- 1 borcanel Grana Padano Lovilio
- 1 borcanel lapte Pilos
- 3 borcanele faina Castello
- un pliculet praf de copt Belbake
- 3 oua mari
- 150g sunca Praha Pikok
- 150g cascaval Emmental Milbona
- 150g masline verzi umplute Baresa
- 3 fire ceapa verde tocate marunt
- un praf de sare Castello
- un praf de piper Kania
Incingem cuptorul la 180°C si ungem cu unt sau non-stick spray o tava de chec (sau o tapetati cu unt si faina sau unt si hartie de copt). Batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu un praf de sare si un praf de piper. Adaugam borcanelul de iaurt, amestecam. Folosim acelasi borcanel pentru a adauga si laptele, uleiul, parmesanul, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie omogea, in care adaugam cubuletele de sunca, Emmental, ceapa verde, maslinele. Amestecam bine si turnam in forma.
Puteti coace compozitia si intr-o tava dreptunghiulara si apoi taiati checul cubulete in loc de feliile clasice de chec. Dam tava la cuptor 40-45 minute sau pana checul este frumos rumenit, are o crusta aurie si trece testul scobitorii. ATENTIE! Este normal sa ramana pe scobitoare mici urme de cascaval, care e normal sa fie topit, insa important este sa nu fie urma de coca/aluat, da? Astfel suntem siguri ca avem un chec bine copt.
Desi va asigur ca este foooooarte greu, va trebui sa asteptati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a-l felia. Este un chec sarat absolut fabulous, noua ne-a placut foarte mult. Si, cu siguranta, va deveni o reteta prezenta pe masa noastra multa vreme de acum incolo. Sa va fie de cel mai bine!
Teo, am facut checul aseara si a iesit meserie 🙂
Multumim pentru reteta!
Bună ziua,
Aș dori să întreb când trebuie aplicat untul, înainte de a pune hârtia de copt sau peste ea, și sub formă solidă sau lichidă?
”unt si hartie de copt”
Vă mulțumesc.
🙂 ungi tava cu unt si apoi pui hartia de copt, asa se muleaza mai bine pe orice fel de tava
Hi Teo,
This looks so delicious and so easy to make. What is 1 borcanel Grana Padano Lovilio? What is that?
Greetings from Canada! 🙂
Greetings! You use the yogurt cup to measure everything. Grana PAdano is parmesan
Ce e grana padano lovilio?
150 g la ingredientele amintite, sau putem pune tot un borcanel?
Multumesc
Este un fel de parmesan razuit. 150g, da 🙂
Bifat. Dar in descrierea retetei nu ati pus si parmezanul si am uitat sa il pun Multumesc pentru retete
Am adaugat. Nu este nicio problema, sa leaga si fara. Parmesanul se amestca pur si simplu cu restul ingredientelor.
Delicios! L-am incercat si eu acum cateva zile si a iesit grozav! Acum am in cuptor varianta dulce…sa vedem ce iese 😉 . Multumiri Teo pt toate retetele tale. Eu doar dupa ele gatesc! Esti grozava!
Cu tot dragul 🙂 Ma bucur ca imi incercati retetele si sigur o sa iti place si varianta de 7 pahare sarata 🙂
Multumesc pentru reteta! Este de succes in familie 🙂
cu drag! 🙂
Bună,putem omite parmesanul?Sau il putem inlocui cu altceva?Merci
Salut. Cu o alta branza tare, insa nu va iesi la fel.
Oh, parmezanul lipsea din poză si am omis… Sau nu vad eu bine? Rețeta e minunată, oricum…
Dar este trecut in lista de ingrediente, poza are caracter orientativ.
Buna, Teo! Ar merge pecorino in locul parmezanului? Mulțumesc!
Salut, Gabriela. Sigur ca merge, foloseste linistita.