Ti-e pofta de un desert rapid? Stii momentul “acela” in care simti efectiv ca “iti cade glicemia” si incepi sa cauti (oarecum frenetic) o ciocolata, o praline uitata intr-un colt pe etajera, un biscuite…orice? Pentru momentele acestea exista retete ca si cea de azi: PRAJITURA LA CANA! Desigur, veti gasi diverse variante “la plic”, dar de ce ati cumpara prajitura la cana sau “mug cake” cand e atat de simplu de facut acasa?
[box type=”info” size=”large” style=”rounded”]Ce trebuie sa stii despre prajitura la cana?[/box]
- din cantitatile date ies exact doua portii, perfecte pentru tine si cineva drag, cand va e pofta de dulce
- pentru a coace prajitura am folosit cani de 200ml
- prajitura se coace in cuptorul cu microunde, la putere maxima (al meu 800 watti) timp de 2 minute sau in cuptorul clasic, la 180°C timp de 10-12 minute
- daca peferati o varianta de prajitura la cana cu ciocolata, puteti folosi urmatoarele ingrediente, modul de preparare ramane insa la fel
Prajitura la cana cu cacao
- 60g faina
- un ou
- 50g zahar
- 50ml lapte
- 15g cacao
- 30g unt topit/ulei
- 3g (un varf de cutit) praf de copt
Dar eu am preferat azi sa fac varianta de Prajitura la cana cu vanilie si sa adaug deasupra putina ciocolata topita. Bine, recunosc, se prea poate sa fi adaugat si o pralina in mijlocul prajiturii, pentru o mica surpriza simpatica 🙂 Puteti sa adaugati si fructe in interiorul prajiturii daca doriti, pentru o varianta mai light.
Ingrediente pentru 2 portii de Prajitura la cana:
- 80g faina
- 50g zahar
- 30ml ulei sau 30g unt topit
- 30ml lapte
- un ou
- vanilie (zahar vanilat, esenta de vanilie sau pastaie de vanilie)
- o lingurita coaja de lamaie
- un varf de cutit praf de copt
Pentru modul de preparare, apasati PLAY mai jos si nu uita: ABONEAZA-TE la canalul de YouTube pentru a nu pierde nicio reteta! Apasa SUBSCRIBE aici >>>http://bit.ly/2kN0JaT<<< MULTUMESC!
Buna Teo! Eu un am cuptor cu microunde. Nu se sparge cana daca o bag in cuptorul electric?
Mersi!
Daca este termorezistenta, nu se sparge 🙂