Traditia spune ca e bine sa mancam peste de Revelion, ca sa ne stracuram usor prin anul care vine, exact ca peste in apa 🙂 Nu stiu daca traditia si superstiile au dreptate, dar stiu ca iubesc somonul afumat si iubesc aceasta Salata de farfalle cu somon! Este o reteta simplu de realizat dar absolut delicioasa, pentru care am folosit Farfalle din grau dur, de la Baneasa. Pastele din grau dur isi pastreaza foarte bine forma la fiert si sunt ideale pentru orice fel de preparat pe baza de paste.
De ce aleg pastele 100% grau dur de la Baneasa? Pentru ca pastele din grau dur sunt paste de calitate superioara fata de pastele din grau moale (grau comun) si automat au anumite caracteristici care le diferentiaza de alte tipuri de paste. Spre deosebire de graul moale, graul dur contine cantitati mai mari de proteine, un indice glicemic mai mic si cantitati mai mici de amidon si apa.
Aceste caracteristici se regasesc in toata gama de Paste Baneasa din grau dur:
- gust deosebit, culoarea specifica, aurie – da da, concureaza cu brio la titlul de “cele mai bune paste ”
- rezistenta in procesul de fierbere – gata cu “macaroanele” lipite intre el si “prea fierte”
- hranitoare – au o cantitate mai mare de proteine
- NU sunt paste CU grau dur, adica un amestec de fainuri, ci paste GRAU DUR 100%
- pastele sunt fabricate din grau dur de cea mai buna calitate, din Italia
Salata de farfalle cu somon este perfecta nu doar pentru mesele festive (pentru ca este atat de frumusica, asezata in straturi) ci si pentru un pranz sau o cina banala, intr-o zi de joi J Puteti inlocui farfallele cu penne sau fusilli din grau dur si, daca nu va palce somonul afumat, il puteti inlocui cu sunca presata sau cubulete de bacon rumenite. Sosul este foarte racaoros datorita iaurtului grecesc si ii puteti imbogati gustul cu ceapa verde sau rosie tocata marunt, castraveciori murati sau apio.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 100g farfalle Baneasa 100% grau dur
- 1 litru apa
- o lingurita sare
- 100g mazare congelata
- 1 galbenus crud
- 1 galbenus fiert
- o lingurita mustar
- o lingura zeama de lamaie
- 100ml ulei de floarea soarelui
- 3 linguri cu varf de iaurt grecesc
- sare si piper dupa gust
- 100g porumb
- 150g somon afumat
Pentru modul de preparare, apasati cu incredere PLAY la reteta video de mai jos!
Va multumesc pentru inca un an minunat petrecut impreuna in bucataria Teo’s Kitchen sis per ca Salata de farfalle cu somon sa isi gaseasca loc pe masa voastra de Revelion dar si pe masa voastra de zi cu zi, in anul care vine 🙂