Foietaj cu pesto

foietaj cu pesto

Foietaj cu pesto alla Genovese avem azi in program! De ce, ma veti intreba voi, dragii si dragile mele…pentru ca se pregateste in maxim 30 de minute, avem nevoie de doar 4 ingrediente super accesibile si le gasim la orice magazine Lidl. Desi arata spectaculos, acest foietaj cu pesto este foarte simplu de pregatit, nu trebuie sa folosim cuptorul decat 15-20 de minute, ceea ce este o binecuvantare pe canicula si mai ales impresioneaza orice musafir! Petalele acestei flori de foietaj se desprind foarte usor, sunt portii individuale perfecte, pe care le putem trece prin sos (un sos tzatziki am facut eu) si pot fi aperitivul pentru un gratar cu prietenii sau o petrecere de vara la piscina si, inlocuind pesto alle Genovese cu o crema de ciocolata, poate fi o gustare ideala pentru copii.

foietaj cu pesto

Apropos de Lidl, sa nu uitati ca de luni a inceput Saptamana XXL si gasiti produsele voastre preferate in cantitati maaaari, pentru intreaga familie. 🙂 Eu am ochit deja uleiul de masline Primadonna, care e nelipsit din camara mea, mai ales pe timp de vara. Il folosesc la dressing pentru salata, amestecat cu rosii taiate cubulete, usturoi, busuioc si parmesan pentru bruschette. Si, de ce sa nu recunosc, uneori il mananc pur si simplu, cu bucatele de paine proaspata sau focaccia 🙂

Acum sa revenim la reteta noastra de azi – Foietaj cu pesto! Aveti nevoie de 3 foi de aluat frantuzesc si eu vi le recomand cu mare incredere pe cele Belbake, care sunt proaspete. Puteti sa le folositi imediat ce ajungeti acasa fara a fi nevoie sa asteptati sa se decongeleze. Foietajul creste uniform si se rumeneste frumos, sunt perfecte pentru astfel de retete rapide si musafiri neasteptati.

Bineinteles ca puteti pregati pesto alla Genovese in casa, aveti nevoie doar de cateva ingrediente. Busuioc proaspat gasiti la Lidl in ghiveci si sta foarte bine in balcon cateva saptamani bune. Are nevoie doar sa fie udat zilnic si de multa multa lumina. Sau, puteti folosi pesto gata pregatit, la borcanel, asa cum am facut eu azi. Ne mai trebuie un glabenus cu care sa ungem aluatul inainte sa il dam la frigider si 2 linguri bune de parmesan sau grana Padano, pe care sa le presarati deasupra foietajului. Puteti inlocui branza cu seminte de mac, de susan, ierburi aromatice tocate marunt sua uscate sau pur si simplu cu sare grunjoasa.

foietaj cu pesto

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 30 minute, dificultate redusa

  • 3 foi de aluat frantuzesc Belbake
  • 3 linguri sos pesto Baresa
  • un galbenus
  • 2 linguri Grana Padano Lovilio

foietaj cu pesto

Desfacem aluatul frantuzesc, care vine deja pe hartie de copt, deci e perfect pentru a fi dat la cuptor. Cautam un capac sau o forma rotunda cu diametrul de cca 22cm. Decupam cele 3 foi de aluat astfel incat sa avem 3 cercuri identice. Ungem primul cerc de aluat cu pesto, asezam deasupra al doilea cerc, il ungem de asemenea cu o lingura si jumatate de pesto, intr-un strat uniform si asezam a-3a foaie de aluat. Punem in mijloc o forma mica rotunda, exact in mijlocul cercurilor de aluat.

foietaj cu pesto

Taiem apoi fiecare sfert de aluat in 2 parti egale. Fiecare felie in alte doua, astfel incet la final sa avem o “floare” cu 12 petale identice. Rasucim fiecare petala de 2 ori apoi o asezam in pozitia initiala, incat sa formeze in nou cercul si sigilam fiecare petala folosind o furculita.

foietaj cu pesto

Ungem foietajul cu gelbenus de ou si presaram deasupra grana Padano (sau alt tip de branza, seminte, ierburi aromatice). Dam la cuptorul incins la 200° 15-20 minute sau pana foietajul  este frumos rumenit si a crescut uniform.

foietaj cu pesto

Il putem servi imediat, alaturi de un sos de iaurt, un sos tzatziki, sos de branza sau mustar etc. Sa va fie de cel mai bine! 🙂

foietaj cu pesto

2 Comments

  1. Tudor Alexandra

    Arata minunat, yummi!

  2. Iuliana

    O minunăție

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.