Snitel in crusta de nuci si rozmarin

snitel in crusta

Inca de mica, snitelul a fost una dintre mancarurile pe care nu o refuzam niciodata, nici la gradi, nici acasa, desi era pregatit in mod diferit. La gradinita, cel mai frecvent era snitelul din piept de pui, intr-o crusta foarte groasa de pesmet si destul de crocant, poate prea crocant pentru niste copii de gradinita. Mama si buni faceau insa snitel din carne de porc, niciodata cu pesmet, dar cu o crusta moale si pufoasa de ou. Buni a invatat sa faca snitele de la o socacita (femeie care ajuta la pregtirea meniului la nuntile de la tara) si mereu amesteca oul batut cu putina faina si condimenta amestecul foarte bine cu sare si piper, apoi dadea carnea prin faina, prin amestecul de ou cu faina si ieseau niste snitele…extraordinare! Si in cazul lui Luca, la fel ca si in cazul meu, nu dau niciodata gres cu snitelul si, cateodata, incercam combinatii noi, de la snitelul in crusta de parmesan sau panko si pana la reteta de azi: Snitel in crusta de nuci si rozmarin.

snitel in crusta

Initial vazusem undeva pe Pinterest o reteta asemanatoare, insa se foloseau migdale si panko, eu insa am ramas vrajita de mix-ul de nuci Alesto care tocmai a aparut la Lidl si de rozmarinul proaspat, la ghiveci, asa ca am adaptat reteta dupa gusturile noastre si ne place mult ce a iesit! 🙂

snitel in crusta

Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 30 minute, dificultate redusa:
– 800g file piept de pui pentru snitel
– 200g mix de nuci Alesto
– 2 crengute rozmarin proaspat
– 150g pesmet Castello
– sare Castello dupa gust
– piper Kania dupa gust
– 3 oua mari
– 200g faina Castello
– 500ml ulei Promienna pentru prajit

snitel in crusta

Intr-un blender punem mix-ul de nuci si frunzele de la cele 2 crengute de rozmarin si amestecam pana sunt maruntite. Amestecam nucile maruntite si pesmetul, condimentam cu sare si piper. Spalam bine carnea, apoi o tamponam cu prosoape de hartie pentru a fi perfect uscata. Asezam fiecare file de piept de pui intre doua folii elimentare si batem usor cu ciocanul de lemn pentru snitele, pana avem o bucata de carne de cca ½ cm grosime. Condimentam bine carnea cu sare si piper, sau, dupa preferinta, cu amestec de condimente pentru pui.

snitel in crusta

Intr-un bol incapator batem ouale ca pentru omleta, condiemntam cu sare si piper. In alt vas incapator, pregatim faina. Dam fiecare felie de carne prin faina, scuturam execsul, apoi prin ou si la final prin amestecul de nuci si pesmet. Prajim snitelele in ulei incins, pana sunt frumos rumenite pe ambele parti, apoi le scoatem pe hartie de bucatarie, pentru a scurge excesul de ulei.

snitel in crusta

Sper din suflet sa incercati reteta de snitel in crusta de nuci si rozmarin, ies niste snitele foarte crocante si aromate, deosebite de orice snitel am mancat pana acum J Puteti inlocui rozmarinul cu alte ierburi aromatice, busuioc, menta, cimbru, fie ele proaspete sau uscate! Sa va fie de cel mai bine nu uitati ca la Lidl a inceput Saptamana Marcilor si gasiti produse din marci consacrate, insa la preturile cu care ne-a obisnuit Lidl 🙂

snitel in crusta

One Comment

  1. geanina otilia

    Nota 10!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.