Panna cotta fara zahar

panna cotta fara zahar

Panna cotta este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le puteti pregati vara, iar panna cotta fara zahar este un deliciu de care ne putem bucura in zilele toride, la mesele alaturi de cei dragi si, de ce nu…chiar la picnic, daca tunam panna cotta intr-un borcan care se poate inchide ermetic si toata astea fara a ne simti mega-vinovati pentru ca e panna cotta FARA ZAHAR!

panna cotta fara zahar

Dupa ce am incercat Green Sugarin 3 retete publicate pe blog pana acuma: Desert dietetic la pahar, Chocolate Chip cookies fara zahar si un delicios si foarte-frumusel Carrot Cake sau Tort de morcovi fara zahar, azi i-a venit randul sa induceasca o Panna Cotta cu jeleu de capsuni! Ce este Green Sugar? Este un indulcitor 100% natural, pe baza de stevia si eritritol, DAR care, spre deosebire de alti indulcitori nu are gustul specific lor si nici nu lasa acel “gust amar” sau “bitter aftertaste” specific indulcitorilor!

Green Sugar se prezinta in mai multe variante: cuburi, stick-uri, pulbere, lichid, varianta cooking, care arata ca si zaharul tos dar si in varianta gelifiant, Green Sugar este foarte versatil si poate fi folosit de la indulcit cafeaua de dimineata si pana la deserturi deosebite, cum e Pnna Cotta noastra de azi, dar si la copt.

green sugar

Ce este stevia? Stevia este o planta originara din America de Sud, utilizata pentru indulcire inca inainte de timpurile moderne. Chiar daca stevia are un after-taste amarui, acestea nu este prezent in Green Sugar, fiind singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, adica nu modifica gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte. Ce este eritritolul? Un poliol non-caloric (0.2kcalorii pe gram, de 20 de ori mai putin decat zaharul) si cu o putere de indulcire de 2/3 din cea a zaharului.

Acum ca ne-am lamurit ca ne putem bucura de o Panna Cotta cu un gust deosebit si totusi fara la fel de multe calorii, sa facem si reteta, nu? 🙂

INGREDIENTE PENTRU 4-6 PORTII:
– 250ml lapte
– 10g gelatina fin maruntita alba
– 500ml smantana dulce pentru frisca
– 40g Green Sugar cuburi
– un praf de sare
– o lingurita esenta de vanilie
INGREDIENTE PENTRU JELEUL DE CAPSUNI:
– 400g capsuni proaspete, spalate si taiate in sferturi
– ½ lingura zeama de lamaie
– 2 linguri Green Sugar Cooking 

panna cotta fara zahar

Punem laptele intr-o craticioara si pudram deasupra gelatina. Lasam totul deoparte 5-7 minute sau pana gelatina se inmoaie. Punem apoi craticioara pe foc, la flacara mica si amestecam pana gelatina se dizolva si laptele incepe sa scoata aburi, fara a-l lasa insa sa fiarba. Adaugam smantana dulce si cuburile de Green Sugar si continuam sa amestecam, 5-6 minute sau pana Green Sugar este topit. Adaugam si vanilia si sarea, amestecam bine. Trebuie sa avem grija ca amestecul sa nu fiarba, de aceea tinem craticioara la foc mic si amestecam constant. Tragem de pe foc si lasam 5-10 minute sa se racoreasca, la temperatura camerei. Turnam apoi panna cotta fara zahar in pahare/borcanele/formele pregatite. Dam la frigider 6-8 ore, de preferinta peste noapte sau pana panna cotta este foarte bine asezata.

panna cotta fara zahar

Pentru jeleu, punem jumatate din cantitatea de capsuni, cele 2 linguri de Green Sugar si zeama de lamaie intr-o craticioara si le lasam sa fiarba la foc mic, 5-6 minute din momentul in care incep sa fiarba, pana incepe sa se lege, ca o dulceata. Tragem de pe foc si adaugam restul de capsuni proaspete. Daca procedam astfel, jeleul de capsuni este mai colorat de la fructele proaspete si are o aroma deosebita, fiind o combinatie perfecta intre fructele care au consistenta celor din dulceata si textura crocanta a fructelor proaspete. Lasam jeleul sa se racoareasca pana ajunge la temperatura camerei, apoi il turnam peste panna cotta fara zahar, care trebuie sa fie rece. Dam totul la rece inca o ora cel putin inainte de servire.

panna cotta fara zahar

Sper ca v-a placut reteta de Panna cotta fara zahar cu jeleul de capsuni, noi suntem absolut indragostiti de ea si gandul ca ma pot bucura de un desert atat de bun si care NU ARE ZAHAR ma face sa o iubesc si mai mult!

panna cotta fara zahar panna-cotta-fara-zahar-2

Si, pentru ca imi doresc ca si voi sa incercati produsele Green Sugar si sa va bucurati de ele la fel de mult ca si mine, am pentru voi un GIVEAWAY!!!  Impreuna cu Laboratorele Remedia avem pentru voi produse Green Sugar de incarcat! Trebuie doar sa lasati un comentariu la aceasta postare in care sa imi spuneti care este desrtul vostru preferat pentru vara pe care l-ati pregati cu Green Sugar. Castigatorul il aflam peste 2 saptamani si va fi ales prin tragere la sorti. Astept cu drag comentariile voastre! 🙂

panna cotta fara zahar

 

53 Comments

  1. Ana Comarniceanu

    Vine vara bine-mi pare…ca pot face si manca prajitura cu visine.

  2. Raluca

    As încerca cu mare drag aceasta reteta de panna cotta .

  3. Niazi Seila - Denis

    crema de zahar ars

  4. Buna Teo,
    Eu as folosi indulcitorul la un tort diplomat cu fructe de sezon

  5. Damaris

    Cu siguranta Panna Cotta fara zahar 🙂

  6. As prepara cu Green Sugar clătite umplute cu dulceata de capsuni si menta.Asa as manca fara grija ca îmi dauneaza sanatatii

  7. Ana Rob

    Buna Teo! Iti urmaresc toate postarile cu mare drag si am incercat foarte multe din retetele tale, care au fost extrem de deliciose! Imi doresc o schimbare in stilul de viata al meu si al familiei mele si de aceea am inceput sa gatim sanatos. Dar cum suntem mari iubitori de dulcuri as dori sa incerc Chocolate chips cookies fara zahar, asa ne putem bucura de unul din deserturile noastre preferate, dar si sanatoase. Te pup!

  8. Eu am mai castigat un premiu Green Sugar pe un site, in iarna, si nu l-am primit nici pana acum … Mari neseriosi mi s-au parut! Oricum, imi incerc norocul din nou! 🙂
    Noi suntem mari mancatori de tarte, de tot felul. Vara facem des, ca sunt fructe din abundenta. Asa ca as vrea sa folosesc aceste produse la o tarta cu nectarine si crema de vanilie!

  9. Carmen

    Panna cota cu zmeura as prepara cu green sugar.

  10. Panna cotta cu siguranță, e desertul meu preferat….

  11. Istrate Tatiana

    tort “Caciula lui Guguta”

  12. Ciupeiu Andreea

    Panna cotta sigur as incerca cu aceste produse

  13. Biban Bianca

    Cu siguranta mi-as dori sa incerc produsele Green Sugar intr-un delicios cheesecake.

  14. De cand ma tot gandesc la o spuma de capsuni, dar nu o fac pentru ca sunt la dieta…si parca e mai rau, ca acum mi-e pofta de tot soiul de dulciuri.Teo, esti minunata! Urmaresc cu drag retetele tale :*

  15. By the way, imi poti da un sfat in legatura cu un desert care sa se prepare in mai putin de o ora si care sa dea si un Chef pe spate? 😀

  16. Desertul favorit vara: Cheesecake cu capsuni fara coacere 🙂

  17. Stefan Elena

    Tare as face un tiramisu light cu fructe de padure…

  18. dumitrescu elena raluca

    desertul fetitei ca ea conteaza mai mult decat mine este tarta cu capsune si fragi facuta de mama mea ,cu fructe din gradina de la tara si bineinteles green sugar.ca este mai sanatos

  19. Andreea

    Cu siguranta, cheesecake cu lamaie!

  20. Grea alegere.Si mie imi place tare mult Green Sugar,pentru ca nu ma simt vinovata cand mananc un desert in care acesta inlocuieste zaharul.
    Gandul meu zboara la un pandispan pufos cu multe fructe,dar nici inghetata nu ar fi de refuzat.
    Panna Cotta intotdeauna s-a numarat printre preferatele mele.

  21. Anamaria Strugari

    Toate sunt atat de bune e greu de ales un dulce preferat. Tocmai de aceea as incerca sa inlocuiesc zaharul cu Green Sugar in orice reteta pentru a mai reduce din numarul de calorii.

  22. Rocsi Ciobanu

    Ador tartele cu fructe si mereu profit in acest sezon si pregatesc multe tarte. Pe langa aceastea, imi plac si prajiturile cu blat pufos, sa aiba o crema cu iaurt sau mascarpone si multe fructe…

  23. Anny Comsit

    Desertul preferat este cheesecake cu jeleu de capsiuni(reteta ta) sau cu visine 🙂

  24. Munteanu Carmen

    Inghetata….bineinteles…este de sezon;). Poate sa fie cu ciocolata, de vanilie sau fructe cu iaurt…yamiii 😀

  25. Ploesteanu Andrada

    Ciao, Teo, draga! Inghetata de fructe, cu iaurt as vrea sa fac cu Green Sugar. Abia astept sa vina caldurile alea de iulie ca sa o pot savura!

  26. Jula Anamaria

    Cheesecake cu fructe!

  27. Dat fiind faptul ca sunt la dieta…ar prinde foarte bine acest indulcitor minunat. Prajitura pe care as coace-o se numeste “Dinte de negru” asortata cu jeleu din fructe de vara.

  28. Renata

    Abia astept vara in fiecare an ca sa pot face un soi de tort diplomat dar cu fructe de sezon, capsuni, piersici, caise. Este foarte racoritor si toata familia il adora. Cu ocazia blogului tau am descoperit si eu inlocuitorul de zahar de la Remedia si chiar am ramas placut surprinsa. Sotul meu nu are voie sa consume zahar si se tot chinuia cu diversi inlocuitori insa de fiecare data renunta din cauza acelui after taste cu care nu se putea obisnui. Sper ca de data asta sa fi gasit in sfarsit un produs ok.

  29. Adriana

    As proba noul aparat de inghetata cu o reteta sanatoasa de inghetata indulcita cu Green Sugar si zmeura.

  30. Ligia

    Arata super delicios si racoros! 😀 Cu green sugar mi’as dori probabil sa pregatesc o brownie cu inghetata on top – without the guilt. 🙂

  31. Alina Tancau

    Buna, desertul meu de vara e o felie sanatoasa de tarta cu mere acoperita cu .
    o cupa generoasa de inghetata de vanilie. Yummy! Over board apple pie 🙂

  32. Cu siguranța as încerca tortul de morcovi, dar si panna cotta. ☺️

  33. Tiramisuuuu !

  34. Simona

    Panna cotta fara zahar, evident!!! 🙂
    Merita incercat!

  35. Buna Teo! Te urmareasc de aproape de 3 ani si vreau sa iti zic ca sunt incantata de retetele tale. Esti minunata :* Cat despre reteta, e foarte simplu, un brownie cu ciocolata alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. La prepararea acestora as folosi Green Sugar.
    Multumesc pentru inspiratie! Mult succes!

  36. Claudia

    Carrot cake, bineinteles dupa reteta ta care nu a dat niciodata gres!

  37. Nicoleta Enache

    inghetata

  38. Anca Arissa

    Mmmmm…inghit in sec.Draga mea,cred ca desertul meu pt vara aceasta, va fi tortul diplomat cu muuulte fructe si cu Green Sugar,bineinteles.Abia astept sa il fac.O vara frumoasa iti doresc.Anca.

  39. Sorina Neacsu

    Desertul pe care as vrea sa-l incerc cu Green Sugar, este un cheesecake cu fructe de sezon.

  40. doamne cum arată 🙂 superb… și 100% gustos 🙂

  41. Dragan Iasmina

    Atât de bine arată panna cotta încât cu sigurantă ar fi desertul predominant pregătit cu Green Sugar!

  42. Mirela-Liliana Ion

    Nu stiu care ar fi desertul preferat; am asa de multe preferate,incat imi este greu sa aleg doar unul !!
    Printre dulciurile care le ador se numara crema de zahar ars,tortul de mere,briosele cu fulgi de ciocolata si gem de care am,pandispanul cu visine sau capsuni,si sa nu uit inghetata cu fructe ( este minunata),oscilez intre ele.
    O zi frumoasa iti doresc !!

  43. maria ene

    Panna cota cu zmeura as prepara cu green sugar.

  44. candrea nadia

    Briose cu visine, sau cu piersici, caise etc!

  45. Picincu-Hobjila Viorica

    As incerca sa fac inghetata de menta si de ciocolata 🙂

  46. Manuela

    Înghețată as încerca cu green sugar….in toate variantele posibile: de fructe, de vanilie, de ciocolata…

  47. Andreescu Nina-Andreea

    Panna Cotta cu capsuni!:D si multe alte prajituri in care se pune de obicei mult zahar.:P

  48. Dezinsectie Frime

    Am incercat tot felul de indulcitori naturali sau nu si toti au un gust specific in bauturi sau in mmancare pe care il gasesc neplacut. Crezi ca se poate intampla acelasi lucru si cu Green Sugar? Reteta pare delicioasa.

  49. Laura Moldovan

    Buna, Teo.
    Eu as incerca un mousse de ciocolata si tarte cu zmeura si afine.

  50. Simbotin Larisa Gabriela

    Eu as face înghețată de vanilie

  51. Renata

    Spuma de capsuni! Si inghetataaa!!! Nomnomnom 😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.