Lasagna rapida

lasagna rapida

Dragii mei, am ajuns la a-3a reteta din “Batalia retetelor delicioase” pe care am inceput-o alaturi de Delikat si Jamila! Folosesc deja de luni bune noile conserve si sosuri de rosii Delikat si am ajuns sa le iubesc! Eu va propun azi reteta de Lasagna rapida, pe care am invatat-o de la mama, care, la randul ei, a invatat-o in multele ei calatorii prin lume, de data asta in Elvetia 🙂 Un citat (nu stiu cat de faimos, dar mie mi-a placut foarte mult) spune asa: “calatoritul te lasa fara cuvinte si mai apoi te transforma in povestitor” si nu stiu un om care sa fi calatorit mai mult si sa aduca mai multe povesti decat mama mea. S-a aventurat in America, fara a sti o boaba de enegleza si a locuit acolo aproape 10 ani. S-a aventurat apoi in Elvetia, fara a sti o boaba de italiana si s-a intors cu sute de povesti. Pentru ca si mama mea e o gurmanda (de undeva trebuia sa mostenesc aceasta trasatura caracteristica a mea), majoritatea povestilor ei de pe alte meleaguri se invarteau in jurul mancarii si de fiecare data aducea acasa retete noi, care mai de care. Mama mi-a deschis portile catre lumea fabuloasa a cheesecake-ului si a retetelor americane, mama m-a invatat cum sa gatesc florile de dovleac, mama era mereu dispusa sa renunte la haine sau la cateva perechi de pantofi pentru a face loc in valiza pentru cartile de bucate si revistele cu tot felul de retete.

Asa s-a format, incet incet, an dupa an, impresionanta noastra biblioteca de gastronomie si, in anul de gratie 2007, cand mi-am descoperit marea pasiune pentru gatit, mama m-a sprijinit mai mult decat oricine si mi-a adus de peste tot de unde a umblat retete noi, ustensile, ingrediente pe care nu le gaseam aici. Tot mama a adus si reteta de azi, Lasagna rapida. E rapida pentru ca nu facem un sos ragu clasic, pe care sa il fierbem la foc mic ore in sir, ci un sos mai rapid, pentru care avem nevoie insa de bulion si sos de rosii! In plus, inlocuim sosul béchamel cu un sos simplu, de ricotta si mozzarella.

lasagna rapida

Reteta de azi este pe gustul meu, pentru ca ador combinatia de carne tocata de vita si rosii, iar noua gama Delikat conserve si sosuri de rosii s-a potrivit perfect in combinatie. Imi plac rosiile enorm si, spre deosebire de cartofi, chiar le-as manca zi de zi. Acum, cu noile conserve si sosuri de rosii Delikat ne putem bucura de gustul desavasit de rosii perfect coapte, indiferent de anotimp. Indiferent ca vorbim despre rosii cuburi, sos de rosii sau bulion, produsele au un gust extraordinar si le putem folosi cu mare usurinta la orice reteta. Eu le-am testat deja pentru masa noastra de Paste, in reteta de Miel in stil mediteranean cu sos de rosii dar si pentru o Supa cremoasa de rosii foarte aromata si consistenta. 🙂

In reteta de azi, am folosit bulion Delikat, pe care il gasim in variantele de 200g, respectiv 410g, pentru mese mai restranse sau…mai copioase! In plus, ce imi place foarte mult la varianta de 410g este faptul ca e o conserva resigilabila, avand un capac care se inchide etans si pastreaza bulionul proaspat, pana la urmatoarea folosire. Eu il am mereu in frigider si il folosesc tot timpul! Folosim si sos de rosii Delikat si cu care ne-am imprietenit deja la reteta de Supa cremoasa de rosii. 🙂

lasagna rapida

Aveti mai jos lista de ingrediente pentru 6-8 portii de LASAGNA RAPIDA, reteta in varianta video (apasati cu incredere PLAY) siiiiiii un CONCURS! Trebuie doar sa lasati un comentariu la aceasta postare sau la postarea de pe Facebook in care sa imi spuneti daca va place varianta mea de retata pentru Lasagna! Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti si va castiga un voucher de cumparaturi pe eMAG si produse Delikat, numai bune de incercat in retetele voastre! Astept cu drag comentariile vostre!

Ingrediente pentru 6-8 portii:
Timp de preparare: o ora, dificultate redusa
– 500g carne tocata de vita
– 50ml ulei de masline
– o lingura condimente pt carne tocata
– o lingura busuioc
– o lingura oregano
– sare si piper
– 2 catei de usturoi maruntiti
– 50g bulion Delikat
– 400g sos de rosii Delikat (200g +200g)
– o ceapa mare taiata marunt
– 10-12 foi de lasagna
– 300g mozzarella (200g+100g)
– 500g ricotta

23 Comments

  1. dumitrescu elena raluca

    imi plac produsele Delikat in special varianta de bulion unde recipientul se poate etansa si baga la frigider fara grija,iar reteta imi place super eu sunt o fana lasagna si musaca cu rosii multeee,dar in special o fac cu carne de pui si un sos de rosii facut din rosii prospete ,mi/ar place si mai multe condimente dar fetita mea nu prea ii plac asa ca ma conformez si o fac mai light.

  2. In general e multa munca la prepararea unei lasagna,dar cea pregătită de tine e si usoara,apetisanta,arata si “trăsnet”Asadar mi-ai dat o alta reteta de gătit pt sărbătoarea de Rusalii.

  3. Maciuca Felicia

    Mereu reteta de lasagna mi s-a părut laborioasă si pretentioasa,de aceea nu am făcut-o decât de vreo 2 ori.Dar reteta asta promite si gust bun si economie de timp….

  4. Mari. Davidoiu

    Cu siguranță o incerc chiar azi, oricum eram in pana de idei pentru cina. 🙂

  5. De incercat! Sigur copiii vor fi incantati.

  6. izabellab

    Am tot “incercat” sa fac lasagna de ceva vreme. Nu m-am gandit ca este ata de usor!Nu stiu daca mai pot folosi foile…ca-s tare vechi, dar reteta ta este o varianta tare buna pentru papaciosii mei.

  7. madalina vlad

    Arata senzational! Abia astept sa o incerc!

  8. Adriana

    Incredibil!De câteva zile căutam o rețetă de lasagna care să arate apetisant si sa fie si lesne de facut. Rețeta pe care ai postat o a venit cum nu se poate mai bine.

  9. cristian

    Ma bucura faptul ca se pregateste foarte repede si are gustul preparatului italian atat de indragit si preparat cu sosul clasic ragu. Iar reteta prezentata video o poate pregati oricine, indiferent de pregatirea sau maturitatea in bucatarie!

  10. Wow.. rapid si bun.
    Cand ma gandesc la lasagna, imi vin in minte “o mie” de retete cu carne, legume chiar si branzeturi care mai de care.. toate carw mi-au venit in mana le-am incercat.. dar si timpul.. cum spui si tu un sos ragu fiert la foc mic ore intregi.. Urmatoarea lasagna asa o fac, ca in reteta ta 😀
    Pupici

  11. Cezara

    Foarte simpla si delicioasa!

  12. Super rapida!O incerc cu siguranta!

  13. Dorel-Aurel Muresan

    Lasagna e delicioasa!!!

  14. Raluca

    Foooooarte apetisant, o voi face!

  15. Andreescu Nina-Andreea

    Mie imi place foooarte muuult! ❤ trebuie sa imi cumpar o tava din aia frumoasa sa pot sa o prepar.

  16. Picincu-Hobjila Viorica

    Arata foarte bine si….mi-ai facut mare pofta; nu am mai facut de foarte mult timp lasagna…mmm, imi dai idei 😉

  17. Daniela

    De fiecare data am fost fascinata de retetele de lasagna.Cu carne multa,branzeturi care mai de care si stropita din abundenta cu sos dulce sau picant de rosii,lasagna a incantat mereu papilele gustative ale familiei mele.Sosurile de la Delikat stau la loc de cinste in bucataria mea….Deci,zilele acestea trebuie neaparat sa incerc aceasta noua si apetisanta reteta de Lasagna.

  18. ANCA GABRIELA LUPU

    hmm..aveam si eu o reteta de lasagna de la mama, insa am sa o incerc si pe aceasta sa vad cum este. Pare delicioasa, si usor de facut.

  19. candrea nadia alina

    Imi place aceasta varianta rapida de lasagna si am de gand sa o fac si eu pentru familia mea! E super ok ca nu trebuie sa mai transform bucataria in sauna! Rapid si delicios!

  20. Mirela-Liliana Ion

    Lasagna este una dintre mancarurile mele preferate,chiar daca este ceva de munca la prepararea ei in varianta clasica,singura pe care am pregatit-o pana acum.Asa ca pot sa spun,ca reteta ta de lasagna rapida este chiar pe placul meu,pare gustoasa si rapid de incercat !!
    Urmatoarea lasagna o voi pregati dupa aceasta reteta,de-abia astept sa o gust !!
    Spor la bucatarisit !!

  21. Stefan Elena

    Nu pricep de ce comentariul meu de saptamana trecuta nu s-a salvat (poate pentru ca participam de pe telefon).
    Spuneam si eu, ca toata lumea :D, ca reteta mi se pare geniala si ca as indrazni sa o pregatesc, nu pare deloc complicata cand o explici tu!

  22. Mihaela

    Buna, Teo!
    Iti apreciez foarte mult retetele si vreau s-o incerc si pe aceasta. Crezi ca as putea inlocui ricotta cu brânză de vaci de la lidl (cea in varianta de 1 kg)? Iti multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.