Cheesecake cu iaurt

cheesecake cu iaurt

“Ardeleanu-i om cinstit si harnic si linistit” asa spune un cantec din Ardeal si, mandra cum bine ma stiti de radacinile mele neaose, nu pot decat sa ii dau dreptate. Termenul de “cinstit” a intrat in vocabularul meu de foarte mica, fiind in familia mea unul dintre cuvintele cele mai des folosite: “sa nu miniti, puiule”, “sa nu iei ce nu e al tau”, “sa fii cuminte oriunde mergi”, toate sfaturile mamei si bunicilor se adunau frumos sub umbrela lui “cinstit”. CINSTÍT, -Ă, cinstiți, -te, adj. 1. (Adesea adverbial) Care este de bună-credință; onest, corect; care nu înșală. 2. Virtuos, fidel, cast. 3. (Înv.) Vrednic de respect; stimat, onorat. – V. cinsti

Si atunci, cum sa nu ma bucure cand unul din brandurile emblematice pentru Ardeal si in special pentru Cluj – Napolact, a ramas la fel de cinstit si ne aduce si acum, asa cum ne-a obisnuit de multa vreme, produse cinstite, mestesugite. Cum percep eu, ca si consumator ca un iaurt este cinstit? Are ingrediente simple, fara adaosuri si ascunzisuri. Cinstea iaurtului Cedra incepe de pe eticheta, unde gasim “lapte, fructe si un praf de zahar” si continua in gustul autentic pe care il regasim cand il degustam. Iaurtul Cedra cu fructe imi aduce aminte de iaurtul cu fructe pe care ni-l facea buni cand eram mici: iaurt facut in casa, cu lapte adus de la tara, de la Aschileu, in care buni ne punea o lingura sanatoasa de dulceata de caspuni sau mere din compot. Asa este iaurtul Cedra cu fructe: o intoarcere la Aschileu, la tara la bunici, la vremurile bune de altadata, cand alergam pe “targ”, cum se numeste si acum dealul la poalele caruia e casa bunicilor si mergeam la cules de mure la Adalin, echipati toti cu cizme de cauciuc si cate o galetusa in mana.

cheesecake cu iaurt cheesecake cu iaurt cheesecake cu iaurt

Tot din gama Cedra si facut cu aceeasi pricepere si griji, vine si iaurtul Cedra Natur, un iaurt foarte bogat si cu un gust deosebit, mestesugit din 3 tipuri de lapte: de vaca, de bivolita si de oaie. Mie imi place in mod deosebit si regasesc in el, din nou, gusturile copilariei mele: nimic nu ne bucura mai mult vara, la tara, decat sa asteptam cuminti pe laita (bancuta de la poarta) sa vina ciurda. Toate vacile pe care le-a avut Unchiu’ Stefan de-a lungul vremii se numeau invariabil Joiana si bivolii erau Iambor sau Misca. Seara mergeam cu unchiu’ in poiata si il asistam la muls. Laptele acela de bivolita, galbui de cat era de gras, care facea un caimac gros ca o smantana si era dulceag, il iubeam seara inainte de culcare, langa o bucata de mamaliga sau, cum ne spunea Matusa Ana, intr-un “blid cu pita si lapte”. Combinatia unica din Cedra Natur ma face sa il aleg atat la micul dejun cat si in preparate dulci sau sarate, sosuri si dressinguri pe baza de iaurt, fiind un iaurt “teapan”, in care sta lingura neclinita.

cheesecake cu iaurt cheesecake cu iaurt

Azi facem impreuna reteta de Cheesecake cu iaurt, fructe si alune. Desi are ingrediente simple si la indemana oricui, acest desert ii multumeste si pe cei care isi doresc o gustare rapida, simpla si sanatoasa, pe cei care doresc un desert sofisticat dar si pe copilasii care vor un mic dejun dulce, aromat si colorat. Am ales reteta aceasta tocmai pentru ca folosesc ca si ingredient principal Iaurtul Cedra, deci era musai sa fie o reteta mestesugita si cinstita!

cheesecake cu iaurt

Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 200g crema de branza
– 100ml frisca lichida
– 200g iaurt Cedra Natur
– 200g alune de padure
– un praf de scortisoara
– 200g dulceata de fructe
– miezul de la ½ baton de vanilie
– 3 liguri miere/3 linguri zahar pudra
– cacao si fructe proaspete pentru garnisit

APASATI CU INCREDERE PLAY PENTRU A VEDEA MODUL DE PREPARARE!

Sa va fie de cel mai bine, dragii mei cei mai dragi si pentru ca tot buni m-a invatat ca oamenii cinstiti au prieteni buni alaturi, trebuie sa dau mai departe provocarea de ne gati o reteta delicioasa cu iaurturile Cedra prietenei mele Ana-Maria Nicolae sufletul din spatele blogului Ama in bucatarie 🙂

cheesecake cu iaurt

3 Comments

  1. Cheesecake-ul este desertul meu preferat, dar nu mi-as fi imaginat ca ar putea sa arate chiar atat de bine. Tot ce am mancat pana acum s-a bazat doar pe un gust prea bun, dar aspectul acestei retete m-a impresionat. Multumesc!

  2. Toate prajiturile arata atat de bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.