Reteta scurta de vineri – reteta de salata de porumb cu telemea! Iubitori ai porumbului din lumea intreaga, azi e ziua dedicata voua! Este cea mai buna salata de porumb pe care am mancat-o vreodata, perfecta de una singura la cina, perfecta pentru pranzul din caserola la birou dar si ca o garnitura alaturi de un gratar din orice fel de carne. Este o reteta inspirata de salatele de porumb servite ca street food in Mexic si in tarile latine si este potrivita pentru petrecerile sau gratarele cu multi oaspeti, pentru ca se face rapid, cu ingrediente la indemana si cantitatile pot fi dublate/triplate foarte usor 🙂
Ingrediente pentru 2 portii:
– 400g porumb congelat/din conserva
– 2 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust
– o ceapa rosie mica, tocata marunt
– 3 catei de usturoi trecuti prin presa
– 3 linguri maioneza
– 100g telemea data pe razatoarea mica
– o jumatate de ardei gras rosu, taiat cubulete de marimea porumbului
– 2 linguri zeama de lamaie
– 3 linguri chives tocat marunt
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si tragem porumbul la tigaie 3-4 minute, la foc mare, pana boabele de porumb se inmoaie putin (trebuie sa ramana al dente, ca salata sa fie crocanta). Apoi nu ne ramane decat sa amestecam toate ingredientele intr-un bol si sa ne bucuram de salata de porumb cu telemea.
Tips & tricks:
✓ Puteti folosi porumb din conserva sau, si mai bine, porumb congelat, care ramane mai crocant in salata. Daca doriti, puteti cali ceapa si usturoiul o data cu porumbul, mai ales daca aveti problem cu stomacul si nu le puteti manca daca sunt crude
✓ Puteti inlocui chives cu patrunjel proaspat sau coriandru
✓ Pentru o salata picante, adaugati si ardei iute sua jalapeno tocat marunt
Salivez !
Imi fac poza si o pun pe perete, asa de bine arata. Deja m-am pregatit sa fac si eu reteta, multumesc mult !
:)) super!!!
Draga Teo, tot o salata vreau sa-ti propun si eu. Foarte usor de facut si foarte buna. Ai nevoie de un peste afumat ( de la Lidl sau Mega), o ceapa rosie, un ardei gras rosu, o lamaie si putin patrunjel. Cureti pestele de piele si oase si-l tai ssu rupi bucatele, tai ardeiul in bucati potrivite, cat sa-ti incapa in gura alaturi de peste, ceapa rondele sau pestisori, storci lamaia si pui cateva frunze de patrunjel pentru aspect. Incearc-o si o sa-mi multumesti. Pofta buna !!!
Suna foarte fain! 🙂 Mersi mult!
Interesanta reteta, dar am o remarca! Nu o mai numi „de post„! Are telemea si maioneza, deci merge la meniu ovo-lacto-vegetarian, dar nu de post! O sa o incerc si eu si apoi revin cu un comentariu!
Mihaela, sa stii ca nu o numesc “De post” de ignoranta ce sunt, ci pentru ca sunt catolica si la noi postul este ovo-lacto-vegetarian 🙂 Multumesc mult de intelegere!
Am facut si eu aceasta reteta , a iesit o bunatate de salata , acum mama ma bate la cap sa ne mai uitam si la alte retele de ale tale si ii dau dreptate
Super! <3
O salata asa cum îmi place mie!
Eu am pus in loc de telemea, parmezan.. a iesit cam ciudată combinatia de arome… Totusi iti mulÈ›umesc mult pentru reÈ›etă si data viitoare cand voi face aceasta salata o voi face in Romania cu iubita noastra telemea!
Maioneza poate fi inlocuota cu ceva mai dietetic sau eliminata de tot?
Poti sa o elimini sau poti folosi putin iaurt.