Cupcakes curcubeu

cupcakes curcubeu

Uneori am impresia ca nu a fost o idee buna sa ma uit cu Luca pe Pinterest 🙂 Ii place cam TOT si vrea sa incercam sa facem si noi…cam TOT! De data asta s-a indragostit de cupcakes curcubeu si a fost musai musai sa facem si noi! Am cautat coloranti alimentari gel, care sunt perfecti pentru astfel de proiecte pentru ca nu modifica textura aluatului sau a cremei si vroiam coloranti de calitate, care sa ne ofere niste cupcakes curcubeu cu adevarat colorate frumos. Asa am ajuns la Cake Decor si am ales colorantii Progel. Este pentru prima data cand ii folosesc si am fost extrem de multumita de rezulat! Noi am luat culorile de baza: rosu, albastru, galben, verde si le-am combinat apoi pentru a obtine portocaliu si mov!

cupcakes curcubeu

Pentru cupcakes in sine am ales cea mai simpla reteta si cea care imi place mie cel mai mult: cupcakes simple cu vanilie, reteta care nu poate da gras niciodata! Din cantitatile date ies 6 cupcakes mari (jumbo) si 10 cupcakes de marime normala.

cupcakes curcubeu

Ingrediente:
– 170g unt moale, la temperatura camerei
– 170g zahar tos
– 3 oua mari
– miezul de la o pastaie de vanilie sau o lingurita esenta de vanilie facuta in casa
– 170g faina
– ¼ lingurita praf de copt
– un praf de sare

cupcakes curcubeu

Mai intai incingem cuptorul la 200°C si pregatim formele pentru cupcakes. Eu am folosit forme individuale, din carton, de marime mare. Daca folositi hartiute, le punem in tava pentru cupcakes. Apoi, intr-un bol mare, spumam unt , mai intai de unul singur, apoi adaugam si zaharul si amestecam pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc (amestecam 7-8 minute cu mixerul la viteza mare, iar untul trebuie neaparat sa fie un unt gras, de calitate si care sa fie moale, nu topit). Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam si miezul de la pastaia de vanilie sau esenta de vanilie si la final faina cernuta impreuna cu sare si praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie omogena, tragand din cand in cand cu spatula aluatul de pe peretii vasului, pentru ca aluatul sa fie uniform.

cupcakes curcubeu

Impartim apoi aluatul in 6 boluri, 100g de aluat in fiecare mi-a iesit mie. Apoi coloram fiecare in culorile curcubeului, pentru portocaliu combinam galben si rosu si pentru mov albastru si rosu. Amestecam bine bine.

cupcakes curcubeu

Mutam fiecare compozitie colorata intr-un pos de plastic de unica folosinta. Puteti sa sariti peste pasul acesta si sa puneti compozitia in forma cu lingurita, insa daca o punem cu posul, suntem siguri ca straturile ies uniforme. Incepem sa umplem formele in ordinea culorilor din curcubeu: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, mov. Nivelam fiecare strat cat de bine putem, apoi dam cupcakes la cuptor 12-15 minute sau pana trec testul scobitorii. Eu prefer sa le coc la temperatura mai mare, asta ajuta cupcakes sa isi pastreze mai bine forma si sa nu le “explodeze” mijlocul la copt. Dupa ce trec testul scobitorii, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca complet.

cupcakes curcubeu

Sunt perfecte exact asa cum sunt, cei mici le vor iubi tocmai pentru ca sunt atat de colorate! Iar daca vreti sa le decorati, puteti folosi crema de branza, de vanilie sau, asa cum am folosit eu pentru ca eram in maxima criza de timp, frosting gata pregatit.

cupcakes curcubeu

Asa arata la final cupcakes curcubeu, au fost de mare succes la petrecerea lui Luca! Sper sa va placa si, daca le incercati, astept impresiile voastre! Sa va fie de cel mai bine si noi multumim Cake Decor pentru toate materiile prime! 🙂

cupcakes curcubeu

cupcakes curcubeu

cupcakes curcubeu

cupcakes curcubeu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.