Mini Pavlova

mini pavlova

Cand eram mici, in special duminica seara, asa, cam dupa ora de baie, cand aveam ghiozdanele facute, unghiutele taiate, temele verificate si mama era pregatita sa ne dea stingerea, se intampla ceva ciudat, concomitent in cele doua camere ale copiilor (asezate in colturile opse ale casei, ca sa nu ne intersectam prea des, dar si asa ne paruiam cand ne prindeam pe hol:)): brusc ne cadea glicemia! O cadere de glicemie inchipuita, tradusa prin “mai lasa-ma sa ma bucur o jumatate de ora de ziua de duminica”. Ne duceam amandoi in bucatarie si cautam cu infrigurare “ceva dulce”. Mama nu aparea imediat, ne lasa putin sa ravasim bucataria, dar cand se ingrosa gluma si incepeau sa se auda oale si farfurii, intervenea si mama. “Ce nu va ajunge?” Si noi raspundeam, ranjind amandoi satisfacuti – vrem ceva dulce!

mini pavlova

“Ceva dulce” de interventie, insemna, in cazul fratelui meu galbenusuri frecate cu zahar – avea o mare slabiciune pentru asta si pentru crema de lapte praf – si pentru mine bezea. Deci, din punctul nostru de vedere, mama scapa foarte ieftin – separa 2 oua, lui Rares ii facea galbenusurile cu zahar si mie o bezea si toata lumea era fericita. Mai putin mama, care sunt sigura ca folosirea mixerului la 9 seara, duminica, era ultimul ei gand. Si totusi 🙂 Noi adormeam fericiti si acum, cand sunt si eu mama, stiu ca zambea si ea inainte de culcare, dupa ce spala mormanul de vase ramas in urma noastra si ne pupa pe frunte de noapte buna.

mini pavlova

De asta mi-a adus aminte fotografia cu Pavlova postata de Bogdana pe Instagram cu #HaiSaMancamImpreuna si m-am gandit sa va pregatesc azi o mini Pavlova, mult mai usor de servit mai ales la petreceri si mesele in familie.

mini pavlova

Ingrediente pentru 6 bucati:
– 3 albusuri de la 3 oua mari
– 250g zahar tos
– miezul de la o pastaie de vanilie
– 2 lingurite amidon
– o priza sare
– o lingurita otet

Invata si tu reteta de MINI PAVLOVA cu un simplu click AICI 🙂

8 Comments

  1. Se duse naibii cura mea de slăbire… :(((((

  2. Hey Teo, arata mega bine mini pavlovele astea mici, dar daca tot ne facem de cap cu zahar in bezea mai merge un pic dintr-o Cola normala <3

  3. Cât de inventivă era mama ta cu bezelele și gălbenușurile frecate. Și mama mea îmi presta gălbenușuri frecate – iar câteodată mai scăpa și puțină cacao în ele – era magic. ^_^

  4. Mariana

    te puup teo..poti spune si cum ai facut crema??multumesc…
    si sa nu uit…brownies tau,e preferata noastra…a devenit si blat de tort.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.