Vecina ieri, MEGACHEF azi

mega image

Stiti ca va povesteam saptamanile trecute despre Doama Neli, vecina Mega Image din Banu Manta, pe care eu personal o vad exact ca pe Buni Sia? Gateste de la 16 ani si acum, la 62 de ani, dupa ce a gatit pentru foarte multi bucurestenii care treceau pragul restaurantului in care lucra, se pate mandri ca a “Ardelenizat Bucurestiul”. Despre oamenii ca Doamna Neli a fost campania “Vecini de 20 de ani”, pentru ca, in luna octombrie, Mega Image a sarbatorit 20 de ani de la deschiderea primului magazin 🙂

mega image

V-am indemnat sa va inscrieti retetele de suflet, cele pe care stiti voi sa le pregatiti cel mai bine, cele pe care le folositi pentru a va impresiona musafirii, cele pe care pana si mama soacra va cere sa i le notati pentru ca vrea sa le incerce! Ei bine, voi v-ati inscris intr-un numar foarte mare, si va multumim pentru asta! Am jurizat cu mare drag preparatele voastre, am remarcat ca ati pus foarte mult suflet in ceea ce ati gatit si asta se simte din modul in care arata reteta la final si ceea ce transmite preparatul vostru. Felicitari tuturor, a fost o placere pentru mine si, de ce, nu o sursa de inspiratie, pentru ca, in bucatarie, ai mereu de invatat ceva nou.

Finalistii au participat la un cooncurs de gatit, organizat de Mega Image alaturi de Doamna Neli si Chef Alex Iacob. Chiar daca nu am fost acolo sa va vad gatind, m-am bucurat de poze si am fost impresionata de fiecare in parte! Criteriile de jurizare, care au transformat gospodinele noastre dragi in Mega Chef au fost: organizare, curatenia la locul de munca, plating, gust si dexteritate. Inca o data, felicitari tuturor!

mega image

mega image

mega image

mega image

Dar, marea castigatoare, pentru ca intotdeauna trebuie sa fie si un mare castigator si reteta tuturor retetelor, a fost o tanara domnisoara, care a impresionat-o pe doamna Neli si pe simpaticul Chef Alex cu doua preparate speciale: saculeti din bresaola umpluti cu ciuperci, morcovi si usturoi pentru antreu, iar la felul principal: muschiulet de vita cu migdale. Spuneti si voi daca nu au aratat absolut fabulos! 🙂

mega image

mega image

mega image

Apreciez foarte mult ca s-a ales o reteta pe baza de care de vita, cu atat mai mult apreciez curajul domnisoarei care a ales sa gateasca vita! De ce? Pentru ca vita, desi pare ca se gateste foarte usor, are niste reguli bine definite pentru a iesi perfcta. O uiti pe foc sau in cuptor un minut mai mult si steak-ul poate fi compromis, sau “trecut”, asa cum spun bucatarii. Cum pregatesc eu muschiuletul de vita pentru a fi perfect de fiecare data? Muschiul de vita se “fasoneaza”, respectiv se curata de tendoane si pielite cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit, apoi si se portioneaza in bucatie pentru o potie (200-350g). Prajim apoi carnea in putin ulei si un pic de cimbru, astfel o sigilam si toate sucurile si aromele din carne raman la interior. Dupa asta, am condimentez muschiul, numai cu sare si piper si il dau la cuptor la 180°C, 6 minute pe ceas 🙂 E foarte simplu, mai ales daca aveti multa incredere in voi ca va iesi bine si daca urmati toate instructiunile! Langa muschiul de vita fac de obicei un piure de mazare si pastarnac si un sos de vin rosu.

Poate asta as fi gatit si eu la concurs, cine stie? Oricum, va multumesc tuturor pentru curajul si increderea de a participa. 🙂 Va invit sa urmariti si povestea celorlalti mega vecini AICI 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.