Supa crema de dovlecei cu crutoane #HaiSaMancamImpreuna

supa crema de dovlecei

Supele crema nu s-au gatit niciodata in familia mea, cred ca unele dintre putinele dati in care le-am mancat, copil fiind, au fost la gradinita si nu am vreo amintire speciala legata de ele, asa probabil pentru ca singura supa pe care o asteptam cu sufletul la gura in meniul saptamanal de la gradi era cea de chimen cu crutoane, atat de exotica pentru mine pentru ca TOTI din familia mea o urau, deci nu se gatea niciodata. Asa ca, supele crema nu au fost vreun mare “hit” pentru mine, pana cand Luca al meu drag mi-a spus (sau mai bine zis mi-a gangurit si m-am autosesizat eu) #HaiSaMancamImpreuna niste supe crema, mami! Da da, “m-am diversificat” in ceea ce priveste supele crema alaturi de Luca, pe masura ce ii serveam lui piureuri si supe date prin blender, am inceput sa le prind si eu gustul 🙂

supa crema de dovlecei

Cred ca una dintre primele supa crema de pe blog a fost cea de conopida, pe care eu insami am gatit-o avand dubii, dar a mancat toata familia si am fost linistita – supele crema incepeau sa prinda teren si la mine acasa! Apoi au urmat 2-3 tentative timide, care sa nu ii duca pe taramuri necunoscute – supa crema de legume, mai una de cartofi, mai una de broccoli, care iar a fost cu emotii, broccoli fiind o leguma “care nu creste (inca) la tara la Aschileu” deci e privita cu reticenta de Buni Sia. Dar s-a mancat si aceea, asa ca am ajuns la combinatii mult mai indraznete, de la supa picanta de morcov cu ghimbir si pana la Supa crema de usturoi, care este una dintre cele mai apreciate supe de pe blog, iar la Cireasa de pe tort am gatit varianta mea de Supa crema cu telina, nuci caramelizate si gorgonzola, care a fost foarte foarte areciata de musafirii mei dar si de Horia Varlan 🙂

supa crema de dovlecei

Asa ca, am inceput sa prind incredere in supele mele crema si azi, inspirata de fotografia postata de Ionela pe Facebook folosind #HaiSaMancamImpreuna, am decis sa gatesc alaturi de voi Supa crema de dovlecei cu niste super crutoane din ciabatta!

Ingrediente pentru 4 portii:
– o ceapa alba mare, taiata cubulete
– 5 linguri ulei de masline
– 3 dovlecei medii
– 2 cartofi medii
– 4 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust
– 1-1.5 litri apa
– o paine tip ciabatta taiata felii groase
– 2 lingurite ulei de masline
– sare, piper, praf de usturoi, paprika afumata, chives (cepsoara)

Invata si tu sa pregatesti SUPA CREMA DE DOVLECEI pentru cei dragi cu un simplu CLICK AICI 🙂

5 Comments

  1. Buna, Teo!
    Multumim pentru retetele tale minunate, dar trebuie sa ne spui de unde ai bolurile acelea dragute 🙂

    • Iulia, multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂 Bolurile sunt de la Bamboo, dar le am de foarte mult timp, nu stiu daca mai sunt…

  2. geanina otilia

    Super!!

  3. Alexandra

    Ușor modificată , am avut mai mulți cartofi și un singur dovlecel și am simțit că îi lipsește mărar, așa că am adăugat la final mărar. Ușor de făcut și delicioasă. S-a mâncat toată . Mulțumesc .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.