Mwhahahahaha!!! Cam asta a fost reactia mea cand am aflat ca este Saptamana Americana la Lidl !!!! Este una dintre favoritele mele, imi aduce aminte foarte foarte mult de timpul petrecut in America si, de fiecare data cand vad pungile cu BBQ Marshmallows imi revin in minte serile petrecute la bone fire, pe plaja, seara tarziu, cand ne faceam S’Mores! Ce sunt s’mores? Doi biscuiti graham (sau uneori, cand eram foarte pofticiosi foloseam chiar chocolate chip cookies) in mijlocul carora se pune o marshmallow prajita. Cum se prajeste o marshmallow? Foarte simplu 🙂 O punem pe o frigaruie si p prajim direct la flacara, pana face o crusta neagra (in cateva secunde). O lasam putin sa se raceasca, apoi crusta vine jos dintr-o miscare si ramane o marshmallow moale si fierbinte, pe care o apasam intre biscuti impreuna cu o bucata de ciocolata…Imi ploua in gura si numai povestindu-va despre asta!
Inspirata de amintirile mele dar si de produsele minunate pe care le-am gasit la Lidl, am facut una din prajiturile cele mai cele ale americanilor, un deliciu suprem pentru iubitorii de ciocolta si un rasfat maxim pentru mine – Mississippi Mud Cake! De unde ii vine numele? De la blatul de negresa, lipicios si delicios, care arata exact ca malurile raului Mississippi. Nu exista o reteta standard pentru Mississipi Mud Cake sau Pie, cert este ca e o prajitura ciocolatoasa, poate contine nuci (pecan, macadamia, caju) si marshmallows sau unt de arahide. Eu am facut-o exact cum ne place noua cel mai mult: un blat dens de negresa, copt perfect, astfel incat negresa sa fie lipicioasa la mijloc, apoi un strat de unt de arahide si deasupra un strat generos de marshmallows 🙂
Inainte de a trece la reteta de azi, acest deliciu de care stiu ca va veti bucura, vreau sa va mai spun ceva 🙂 La Lidl ne pregatim pentru vara, cu intreaga colectie de costume de baie si accesorii pentru plaja! Pentru a le vedea pe toate, consultati oferta See You In Venice 🙂 Iar pentru “mesterii” din viata noastra, care iubesc uneltele, sculele, cuiele si cheile franceze, Lidl vine cu o oferta numai buna pentru barbatii fortosi – Dedicat & Priceput 🙂 Eu nu am sa inteleg niciodata cum un barbat se poate bucura enorm la vazul unei surubelnite electrice, de exemplu, dar va spun sigur ca le joaca ochii de bucurie 🙂
Ingrediente pentru 10-12 portii
Timp de preparare: 45 minute Dificultate medie
– 100g caju Alesto
– 225g unt Pilos
– 100g ciocolata amaruie Bellarom
– 400g zahar Castello
– 180g faina Castello
– 60g cacao Castello
– 4 oua mari
– miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
– ¾ lingurita sare Kania
– 3 linguri unt de arahide Mcennedy
– BBQ Marshmallows Mcennedy
Pentru decor:
– 50g ciocolata cu lapte Fin Carre, topita
– 30g caju Alesto taiat grosier
Mai intai incingem cuptorul la 180°C. Intr-o craticioara topim untul si ciocolata amaruie, pana avem o compozitie lucioasa si creoasa, la foc mic, amestecand des. Mutam apoi amestecul de ciocolata intr-un bol mare si punem deasupra: ouale, zaharul, miezul de la pastaia de vanilie, faina cernuta impreuna cu sarea, cacaua si amestecam foarte bine, folosind mixerul sau un tel. Adaugam si caju intreg, amestecam si turnam compozitia intr-o tava de 20x20cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia folosind o spatula, apoi dam totul la cuptor 25 min.
Dupa cele 25 min, daca vi se pare ca negresa nu e facuta…inseamna ca ati procedat perfect 🙂 Negresa trebuie sa ramana cremoasa, lipicioasa la mijloc, da? Scoatem tava din cuptor si ungem prajitura fierbinte cu cele 3 linguri de unt de arahide. Asezam marshmallows peste stratul de unt de arahide si dam din nou la cuptor, cca 8 minute sau pana marshmallows sunt rumenite frumos si se umfla.
Lasam prajitura sa se raceasca si o decoram apoi cu ciocolata cu lapte topita si caju taiat grosier.
De obicei, noi o mancam fierbinte si musai musai cu un glob de inghetata de vanilie langa! Este absolut delicioasa, mai ales servita in portii mici, pentru ca este o prajitura mai mult decat consistenta si veti vedea ca nici nu puteti manca o cantitate foarte mare 🙂 Sper sa va placa, sa o incercati si multumesc mult Lidl Romania pentru inspiratie! 🙂
Imi iese aproape perfect, spun asta pentru ca eu nu reusesc sa obtin acea nuanta aurie de deasupra…Cat despre gust, tuturor le-a placut!
Super! Ma bucur ca va place! Poti incerca sa inchizi cuptorul si lasi prajitura in el pana se raceste sau sa cresti temperatura de coacere in ultimele minute 🙂
Buna,am o intrebare,am incercat si eu aceasta reteta dar cand sa o tai mi se lipea de cutit iar bezele parca erau ,pe margine cel putin , intarire.le-am lasat prea mult la cuptor oare?multumesc
Salut 🙂 Incearca sa tai prajitura cu un cutit bine umezit in apa fierbinte, nu vei mai avea probleme 🙂
Bună Teo. Vreau sa incerc si eu reteta, dar vreau sa fac prăjitură într-o tava rotundă, sa aiba rolul de tort Ce imi recomanzi in privinta gramajelor?
O seara faina!
Salut. Poti coace linistita in tava rotunda, ingredientele sunt pentru 10-12 portii
Draga Teo, oare numai eu nu vad ce se intampla cu cacaua ? Bine inteles ca am respectat pas cu pas, nu m-am uitat la poze prea atent, dar unde scrie ce se intampla cu cacaua ? da, dupa ce am pus in cuptor si am inceput sa curat masa…. a ramas cacaua 🙂
Asa ca, te rog sa corectezi in pasii din reteta sa nu uitam sa punem si cacaua in bol. ti-am salvat (arhivat) reteta si nu mai vreau sa gresesc data viitoare.
Apropos, ma bucur ca folosesti materiale de la LIDL, sunt fan .
Se adauga deodata cu faina. 🙂