Mamici, mamiciiiii, dragi mamiciiiiiiii am o veste buna buna buna! Gasiti acum la Lidl aparat de facut inghetata! 🙂 Ma bucur extraordinar de mult si stiu ca si voi o sa va bucurati, pentru ca nu stiu pitic caruia sa nu ii placa maxim inghetata pe timp de vara (si nu numai 🙂 ) si ce poate fi mai bun decat o inghetata facuta in casa, cu ingrediente naturale, alese cu grija de mami? 🙂 Frisca naturala, oua si multe fructe, astea sunt ingrediente nelipsite dintr-o inghetata de casa foarte pe gustul celor mici! 🙂 Acesta este masina de inghetata Silver Crest, pe care il gasiti acum la Lidl, dar reteta de azi este si pentru cei care il aveti deja, pentru ca stiu ca a mai fost in saptamanile de vara la Lidl (eu l-am ratat anul trecut, din pacate). Este un aparat foarte accesibil, care face inghetata de casa o joaca de copii!
Tot acum, gasiti la Lidl si aparatul pentru facut sorbet, ideal pentru cei care doresc sa se racoreasca intr-o varianta mai light, cu mai multe fructe 🙂 Dar si mixere verticale, pentru supa crema, shake-uri de fructe si, unul dintre preferatele mele – Panini Maker! Stiti cum e vara sa luati o bagheta proaspat scoasa din cuptor, aburinda si crocanta, sa o taiati pe lung, sa puneti in mijloc felii groase de mozzarella, rosii foarte coapte si un strat de pesto, apoi sa inchideti bagheta in panini maker? Va spun eu…minunat!!! Intreaga oferta GUSTURILE VERII o puteti consulta AICI 🙂
Acum sa ne intoarcem la inghetata noastra cu zmeura de azi 🙂 Inainte de a incepe, sa va spun cateva “secrete” sau tips&trics daca vreti 🙂 Mai intai despre masina de facut inghetata Silver Crest – este foarte important sa respectati instructiunile de utilizare si sa tineti vasul masinii de inghetata 24 de ore in congelator inainte de folosire si scoateti-i numai inainte de a pune inghetata in el. La fel si inghetata pregatita trebuie sa fie foarte bine racita inainte de a fi introdusa in aparat. Asa, ne asiguram ca inghetata se intareste si este, totodata, cremoasa. Inghetata e cu atat mai cremoasa cu cat ingredientele folosite (frisca, lapte, galbenusuri) sunt de mai buna calitate si cu un continut mare de grasime. In plus, daca folositi smantana pentru frisca Pilos, cea in cutiuta rosie, care este absolut minunata, va sugerez sa o tineti in frigider min 5-6 ore inainte de a o bate (daca o bateti) sau 15-20 min la congelator 🙂 Daca folositi fructe congelate, nu le lasati sa se decongeleze de tot inainte de folosirea la inghetata. Cu cat mai reci, cu atat mai bine 🙂
Am stabilit toate astea, deci putem trece la inghetata noastra de azi 🙂 Am ales zmeura pentru ca ii place foarte mult lui Luca si tot pentru el, nu am mai introdus inghetata la congelator dupa ce a fost gata, pentru a ramane cat mai cremoasa, sa o putem manca repejor, cu lingurita. Si, pentru ca Luca are tot timpul musafiri la joaca si mai ales fetite, am decorat-o tot cu roz, perfecta pentru domnisoarele de toate varstele, prietenele lui Luca 🙂
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare o ora, dificultate redusa
– 2 galbenusuri
– 200ml lapte Pilos 3.2% grasime
– 200ml smantana dulce pentru frisca Pilos
– 70g zahar pudra vanilat Castello
– 300g zmeura congelata
Batem galbenusurile cu zaharul pana afem o crema de consistenta unei alifii. Adaugam laptele si amestecam bine cu mixerul.
Batem frisca foarte bine, pana se intareste, apoi o punem peste amestecul de lapte si amestecam cu o spatula. Dam zmeura congelata (fara a o decongela inainte) prin blender pana avem un puree fin, pe care apoi il trecem printr-o sita pentru a indeparta sambureii de la zmeura.
Amestecul rezultat, viitoarea inghetata cum ar veni 🙂 se da la frigider 2-3 ore pentru a fi foarte rece cand o turnam in aparat. O turnam apoi in aparat, il pornim si asteptam 40-45 min…desi stiu ca va fi foarte greu, pentru ca, pe masura ce aparatul merge si inghetata incepe sa se intareasca, e din ce in ce mai greu sa ne abtinem sa nu smulgem capacul si sa o devoram cu lingurita, direct din aparat 🙂
Dar, daca sunteti cuminti si mai asteptati putin, puteti sa mancati o inghetata de zmeura cu frisca absolut delicioasa 🙂 Si pentru a fi si mai simpatica, o servim alaturi de un strat de biscuiti cu ovaz Tastino si ii decoram cu Jelly Beans Mcennedy (eu i-am ales cu grija numai pe cei in nuante de fetite 🙂 )
Pofta buna dragilor, sa avem o vara calda si insorita, ca acum avem cu ce ne racori! Abia astept sa incerc multe multe multe retete de inghetata la masina de facut inghetata Silver Crest si ma mult,s a le impartasesc cu voi 🙂 Inainte de a va lasa cu pozele de final, vreau sa va reamintesc ca este Saptamana Marcilor la Lidl si gasiti produse din branduri foarte cunoscute, la preturi mai mult decat aceesibile, de la detergent si pana la Nutella sau ciocolata Duplo, una dintre favoritele mele din copilarie, de cand ne trimitea Nasu’ din Germania 🙂 Intreaga oferta pentru Saptamana Marcilor o puteti consulta AICI 🙂
Buna, Teo,
Te-am descoperit la FBC, pe care am privit-o online, din pacate am fost nevoita sa anulez biletele de avion. Esti extrem de calda, tonica, vesela si sincera. Te-am indragit pe loc. 🙂 Am intrat si am citit pe blogul tau si-mi place mult ce vad aici.
Ai in mine un fan, clar 🙂 .
Mult succes mai departe, esti grozava!
Multumesc, Gina! 🙂 Te pup
Se pot folosi și alte fructe în același fel? Mă bate soțul la cap de mult timp sa fac înghețată așa că voi încerca cât mai curând
Desigur. Poti folosi ce fructe doresti.