Salata de avocado cu pui

salata de avocado cu pui

Salata de avocado cu pui, o reteta atat de simpla incat nu “chiar si Luca poate sa o prepare”, ci, ghiciti? Chiar Luca a preparat-o 🙂 Cu putin ajutor din partea mea, ce e drept, la maruntit una alta, dar a avut o contributie majora, dragul de el. De fiecare data cand ii propun sa gatim ceva impreuna, i se lumineaza fatuca si isi pune sortuletul lui cel rosu. Am gatit impreuna, fara o reteta anume, totul a inceput pentru ca el si-a dorit gratar de pui, eu i-am facut si au ramas 3 bucati. Ce sa facem cu ele? O salata de avocado, i-am zis eu, Luca fiind mare fan avocado inca de mic, cand il manca amestecat cu branza de vaci. A iesit super buna, au mancat si prietenii nostri pe platou de tartine, alaturi de unele cu branza de capra, prosciutto si dulceata de ceapa, altele cu faimoasa mea zacusca si altele cu salata de oua 🙂

Ingrediente pentru 2 persoane:
– 2 avocado bine coapte (unul daca e mare)
– 2-3 felii piept de pui la gratar (sau pulpa de pui afumata sau pastrama de piept de pui)
– o lingura maioneza sau iaurt grecesc
– 2 linguri cepsoara (chives) tocata marunt
– o legatura ceapa sau usturoi verde
– sare si piper dupa gust

salata de avocado cu pui

Prepararea e foarte simpla: taiem avocado pe jumatate, ii scoatem samburele si apoi, cu o lingura, ii scotem miezul. Daca avocado e bine copt, e foarte usor de curatat! Punem miezul de la avocado intr-un vas, unde il pisam folosind o furculita. Punem si restul ingredientelor si amestecam bine bine. Gata!

salata de avocado cu pui

Este o mancare super rapida, pe care o puteti prepara sic and aveti musafiri si o serviti asa, mai fancy, pe tartine sau crostini, dar si ca un pranz sanatos pentru intreaga familie. Sper din suflet ca v-a placut si chiar daca nu e super-mega-apetisanta ea asa verde cum e, sa stiti ca are un gust mult peste masura aspectului 🙂

salata de avocado cu pui

salata de avocado cu pui

4 Comments

  1. Simona Andreea

    Eu mai fac aceasta reteta, dar in loc de piept de pui, folosesc ton maruntit.
    Este foarte buna si ideala pentru mic-dejun si nu numai.

    O zi buna! :*

    • Am incercat si noi cu ton si cu somon afumat. Iee delicioasa 🙂 Te pup si te mai astept in bucataria mea!

  2. Interesanta reteta. Abia astept sa o incerc. Din pacate nu gasesti asa usor avocado coapte in supermarket.

    • Razvan draga, nici nu e nevoie 🙂 Ideea este ca avocado vine la noi de foarte departe si deci nu poate fi cules foarte copt, pentru ca pana ar ajuge la noi…ar fi deja piure. DAR solutia este foarte simpla: avocado pe care il iei din magazin si cu care, daca ai gand rau pe cineva, poti foarte bine sa ii spargi capul cu el, ca e tare ca piatra si iute ca sageata, trebuie pus intr-o punga de hartie, din aceea maro, impreuna cu 2 mere rosii. Sau singur. Dar merele rosii bine copate il ajuta sa se coaca in maximum 2 zile. Daca il lasi singur in punga, dureaza 3-4 zile pana se coace, dar succesul e sigur. Neaparat sa il tii la temperatura camerei, nu se va coace niciodata in frigider. Sper ca i-am fost de folos 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.